Új stúdiót nyit az IO Interactive

  • Írta: szlav
  • 2021. április 16.
  • Biznisz
Link másolása
A rebootolt Hitman-trilógia nagyszerű sikerei után komoly terveket forral az IO Interactive. A csapat új stúdiót nyit Barcelonában, a tervezőasztalukon több játék is fekszik, mindeközben pedig még a kiadói tevékenységeiket is felpörgetik.

A 2016-ban elindított Hitman-trilógia a lehető legjobb dolog, ami az IO Interactive csapatával történhetett. Habár az epizodikus formátum kezdetben nem nyerte el mindenki tetszését, hamar világossá vált, hogy egy nagyon erős sorozatról van szó, amelyre aztán a Hitman 3 tette fel az utolsó ékkövet. Ezt pedig a számok is nyíltan igazolják: a stúdió elnöke, Hakan Abrak elárulta, hogy a trilógia befejező része 300 százalékkal jobban fogyott a második epizódhoz képest. És habár a 47-es ügynök egy ideig pihenőre vonul, a dánoknál máris igazítja a nyakkendőjét James Bond a Project 007 élén.

Azt tehát sejthetjük, hogy stúdió tagjai nem unatkoznak, de ahogy az a GamesIndustry.biz interjújából kiderül: ennél is nagyobb (illetve több) fába vágja a fejszéjét a kiadó-fejlesztő. Elsőként például érdemes beszélnünk az IO Interactive harmadik fejlesztőstúdiójáról: Koppenhága és Malmö után a napfényes Barcelonában táborozik le a vállalat.

Abrak szerint nem csupán egy támogató jelleggel létrehozott irodáról van szó, hanem egy önálló elitcsapatról, akik valószínűleg annál az új játéknál is besegítenek majd, amit a CEO szintén megemlített félvállról. Bizony, a Hitman-széria után nem csak a Project 007 van terítéken, hanem egy olyan új szerelemprojekt is, amelyről a stúdió veteránjai már hosszú ideje álmodnak.

A felfelé ívelő IO Interactive célja egyébként az, hogy 2024-ig Európa egyik legkeresettebb, piacvezető stúdiója legyen, ami valljuk be, elég ambiciózus. Ezt azonban nem csupán a saját játékaik fejlesztésével kívánják véghez vinni: Hakan Abrak elhintette azt is, hogy az IOI a közeljövőben önálló kiadóként is jobban aktivizálja magát, így könnyen megeshet, hogy kisebb külső stúdiók játékain is láthatjuk majd az ismerős logót.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...