Brit toplista: Pokémonok és idegenek

  • Írta: szlav
  • 2021. május 3.
  • Toplista
Link másolása
Két igazán jelentős játékpremiert köszönthettünk az elmúlt héten, így nem meglepő, hogy ez a két cím került a brit toplista elejére is. A New Pokémon Snap lett az első befutó, nyomában a Returnallal.

Nem mindenki hivatott arra, hogy pokémester váljon belőle, sokan megelégednek azzal, ha egy-két jól sikerült fotón elcsíphetik a szörnyecskéket. Erről ad tanúbizonyságot a brit eladási lista is, amely élén büszkén áll a New Pokémon Snap. A Switch-exkluzív új epizódból egy hét alatt több példány fogyott el, mint a több mint húsz évvel ezelőtt megjelent elődjéből - igaz, a Nintendo 64 annak idején nem volt a legnépszerűbb konzol az Egyesült Királyságban.

Talán sportszerűbb lenne, ha a legutóbbi Pokémon spin-offal, a tavalyi Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX-szel hasonlítanánk össze a fényképezős játékot, de a New Pokémon Snap erre is rákörözött két és félszer a nyitóhéten. Ezzel az idei év harmadik legnagyobb switches játékpremierjének lehettünk szemtanúi - csak a Super Mario 3D World + Bowser's Fury és a Monster Hunter Rise tudta maga mögé utasítani az új Pokémon-játékot.

No, de mi a helyzet a Returnallal? A Housemarque roguelike-lövöldéje kényelmesen hozta a második helyet, habár a dobozos eladásai némileg elmaradtak a nagyobb PlayStation-exkluzívoknál megszokottaktól. Érdemes persze figyelembe venni, hogy a PlayStation 5 hardverhiánya továbbra is tart, a konzol felhasználóbázisa még viszonylag kicsi, ráadásul a közel 70 fontos árával a játék sem egy olcsó darab. Akárhogy is, a Returnal remek kritikai fogadtatásnak örvend - nekünk is nagyon tetszett -, jövő héten azonban ennél is keményebb konkurenciája lesz, hiszen érkezik a Resident Evil: Village.

  1. New Pokémon Snap
  2. Returnal
  3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. FIFA 21
  7. Minecraft (Switch)
  8. Grand Theft Auto V
  9. Ring Fit Adventure
  10. Call of Duty: Black Ops - Cold War
1.
1.
Ooorky
Csak szerdán tudok elmenni a Pokémonért, cserébe csütörtökön melóban egész nap tolhatom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...