Google: a Stadia él és virul

  • Írta: gorien
  • 2021. május 14.
  • Hír
Link másolása
A Stadia körül az elmúlt hónapokban csapongtak a hírek: miközben a Google számtalan új játékot ígért a platformra, a saját fejlesztőstúdióit bezárta. Nate Ahearn interjúban mondta el, hogy a Stadiát nem kell félteni.

A Google Stadia háza táján minden rossz hírre jut egy jó – vagy fordítva. Miközben bővül az országok és a platformok sora, ahol elérhető a szolgáltatás, a cég bezárta a Stadia Games and Entertainmentet, és elvesztette termékfejlesztési vezetőjét. Ugyanakkor továbbra is elhivatottak, hogy az idén száznál is több játék érkezzen a Stadiára, amelyek közül a legutóbbi a Resident Evil: Village volt.

A kívülről mindenképp bizonytalannak tűnő helyzet nyilván sok kérdést szül, amelyek közül néhányra a GamesIndustry.biz interjújában felelt Nate Ahearn marketingvezető. Ahearn elismételte, hogy mennyi játékot várhatunk a platformra, ami szerinte „él és virul”, illetve hozzátette, hogy „azt mondanám a hitetleneknek, hogy vegyék észre, miként álljuk továbbra is a szavunkat, miközben bővítjük a Stadia Makers programot, és olyan AAA stúdiókkal társulunk, mint a Capcom, az EA, az Square Enix vagy a Ubisoft”.

A távozó Jade Raymond és munkatársai által alapított Haven Entertainment Studios kapcsán azt mondta, örül, hogy új lehetőségeket találtak, míg bejelentette, hogy John Justice helyett a régi motoros Dov Zimring vezeti a termékfejlesztést.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy a Stadia Makers kerül előtérbe, amelyen keresztül külsős partnereket támogatnak a fejlesztésben vagy a kiadásban, Ahearn elmondta: „A program célja az, hogy felkínáljuk [a fejlesztőknek] a Stadiát, mint platformot, nem az, hogy nyomás alá helyezzük őket vagy megnehezítsük a dolgukat.” A program már öt független fejlesztésű játékot hozott a Stadiának, további húsz pedig készülőben van.

5.
5.
szinkron
Zsugori cég, ocsmány rendszerrel.
3.
3.
Voidmaster81
Egy jatekot vettem anno. Kiváncsi voltam milyen. A Darksiders genezist próbáltam ki. A kontroller tamogatasuk korrekt, ps4 joyyal jatszottam. Pcn 100MB/s nettel. Ez itt csak marketing. Élniük kell nekik is. Addig amig korrekt dolgot raknak le az asztalra, és az emberek egy olyan szolgaltatast élvezhetnek ami stabil, jó játékokkal, addig én magasról leszarom ki vezeti a cégüket, vagy mikor mennek wcre, vagy éppen szokták e az orrukat piszkálni. Egyébként sokkal jobb minőségben streamelnek mint a PS NOW. Tapasztalat. A cikk írójának annyit üzennék, hogy a nagy büdös semmiről mi a faszt kell írni?
1.
1.
hedzsooo
Persze hogy ezt nyilatkozzák, naná. Én maradok részemről továbbra is a felhős szolgáltatók közül az NVidia-s GeForce NOW-nál. Az legalább ha egyszer mégis besül, a játékaim ugyanúgy megmaradnak és játszhatóak lesznek utána is Steamen, Epicen keresztül... Meg majd 2x veszek meg 1 címet hogy játszhassam streamelve is, persze... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...