Jade Raymond csatlakozott a Google-höz

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 13.
  • Homo Nobilis
Jade Raymond karrierje az utóbbi években meglehetősen sok drámai fordulatot vett, és nincs ez másként a mai napon sem. A Ubisoft és az EA után a Google-nél folytatja a munkát, méghozzá alelnöki pozícióban.

Jade Raymond neve rengeteg olyan játékhoz kapcsolódik, melyek mára már igazi klasszikussá váltak. Részt vett az Assassin’s Creed-franchise megalkotásában, a Ubisoft Toronto vezetőjeként pedig sikeresen állította össze a Rainbow Six: Siege mögött álló csapatot is. 2014-ben azonban otthagyta a francia vállalatot, és átigazolt az EA-hez, mint a Motive stúdió vezetője, ám mivel több projektjüket is lelőtték, a tavalyi év során onnan is távozott.

Ezután fél évig semmit sem lehetett tudni arról, hogy merre folytatja a karrierjét, a mai napon azonban megtört a csend. Egy hivatalos tweetjében bejelentette, hogy csatlakozott a Google kötelékébe, mint alelnök. Igen ám, de itt jön a csavar! A kérdés ugyanis az, hogy minek az alelnöke? Amikor ezt a kérdést feltették neki Twitteren, csupán egy kacsintós smiley volt a válasza, szóval eléggé erős a gyanúnk, hogy egy olyan részlegről van szó, melyet a Google még nem jelentett be.

És hogy mi lehet ez a be nem jelentett részleg? Nos, Jade Raymond korábbi állásaiból, a pár napja befutott Google-féle kontrollerkoncepcióból, a GDC 2019-en várható hatalmas bejelentésből és a saját játékstreaming platform fejlesztéséről szóló infók alapján igencsak úgy néz ki a dolog, hogy a Google teljes erőbedobással beszáll a játékbizniszbe.

Szóval pontos részleteket még nem tudunk, de eléggé nagy a valószínűsége annak, hogy Raymond a Google játékrészlegének nyerte el az alelnöki pozícióját. A pontos értesülésekre nem kell egyébként már sokat várni, ugyanis a március 18-22. között rendezett Game Developers Conference során mindenre fény derül.

47.
Nyarlako
#46: Az olyan Windows amiben csak MS storebol lehetne szoftvert venni azonnal halálra lenne ítélve. A fő piac eleve a vállalati ott nem a consumer, de egyik se venné jó néven.
WP akár jó is lehetett volna ha nem szarnak magasról a fejlesztésére és hiányoznak alapvető alkalmazások.
Mondjuk amit most is művelnek a Windows 10ben az egy vicc, majdnem minden nagy frissítés hoz valami kritikus hibát, és erőszakkal azért is felrakja ha kell ha nem.
46.
delphijos
Azért az MS-nél is volt jópár félresikerült húzása. Egy valag pénzt költött a mobilos terjeszkedésre ( pl. Nokia ) és aztán kénytelen volt teljesen visszavonulni. Az MS Health is meghalt, és egyelőre nem nagyon akar összejönni hogy a Windows platformon is ők legyenek a kizárólagos sw forgalmazók, pedig abban lenne még nagy pénz, nem véletlen hogy folyamatosan próbálkoznak. Az Azure is sokkal döcögősebben indult mint szerintem szerették volna, bár az mostanra "kirúgta" magát. Persze összességében nagyon hasítanak, de lehetett volna pár döntést okosabban meghozni. A Sony-nak meg mára tényleg a PS a húzóágazata, pedig sok más területen láttak már szebb napokat.
45.
Kawada
#44: Örülök a korrekt rekakciónak, és köszi. Igaz, az MS-nek, nem ezen áll vagy bukik a dolog, de szerintem sokaknak meglepő (nekem legalábbis az volt), hogy mennyire "kimutatható" arányú a MS részére is a dolog.
44.
Juha
#42: Ok, jogos az észrevételed, először én is bevételt írtam, de sajnos se időm se kedvem statisztikákat nézegetni, az itthoniakból kiindulva úgyis olyan, amilyen.
Csak voltak hírek, hogy Sonyék bajban vannak rengeteg fronton, de mivel engem túlzottan nem érint, ezért nem mélyedtem bele a témába, átfutottam a cikkeket, és ez jött le belőle, mint szerintem sok más embernek is: A Sony-nak a játékipar a túléléshez kell, az MS-nak extraprofit/PR/hobby/pénzmosási lehetőség stb., de lényegében nem ezen áll vagy bukik a fennmaradásuk. SZERINTEM.
43.
Kawada
#41: Egyébként ezek nyilvánosak, keress rá a MS éves pénzügyi jelentésére és olvasgassál.
42.
Kawada
#41: Én meg ha bevételt írok először, amibe te belekötsz, majd azt igazolom, akkor nekem utána te ne adogassál már házi feladatokat. Köszi.
41.
Juha
#40: Bevétel és nyereség (profit) között azért tegyünk már különbséget, ha már linkekkel és adatokkal dobálózunk kérem. Ha lehet telefonra/tv-re és külön a befektetésekre bontva, + a játékipar. Köszi, kíváncsi vagyok rá.
40.
Kawada
#38: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-19-microsoft-annual-gaming-revenue-tops-usd10-billion

Upsz... Lehet fél szazélok tévedtem, mert 110 milliárd volt az éves össz... Azt hittem nehezebben találok linket telefonról.
39.
Kawada
#38: Nem, te azt mondtad a Sony összességében veszteséges. A sony összességében egy k* nyereséges cég, aminek vannak minuszos és plusszos részlegei, persze a ps a csúcs.

Az xboxos adatokra igyekszem hozni valamit majd, most sajnos nem kutakodni.
38.
Juha
#25: -#26: "A Sony-t kb. a Playstation tartja életben. Ezt ők is tudják és nem fogják hagyni megdögleni"

Pont ezt mondtam én is, saját magadat cáfoltad.

Viszont hogy a MS 10%-t adná az xbox bevétel, arra kérnék egy hivatalos linket, mert itt qvanagy pénzekről van szó, nem hiszem el.

TE bizonyítsd, ha valamit mondani is akarsz, nem csak beböffenteni valamit.
37.
Kawada
#34: Fundamentálisabb problémák vannak ott...
26.
Kawada
#24: A Sonynak mindegyik konzolja sikeres volt. A PS 2 a mai napig a legnagyobb számban eladott konzoluk, és utána sem ültek a babérjukon, ami a 3-nál el volt baszva, az az, hogy túl nagyot akartak és túl nehézkes lett a fejlesztés az egyedi cell processzor miatt. Irtózatos lóvét öltek bele a 2 sikere után is. A Sony-t kb. a Playstation tartja életben. Ezt ők is tudják és nem fogják hagyni megdögleni...
25.
Kawada
#22: Hogy lenne összességében veszteséges? Te hol találsz ilyen hülyeségeket? Azt aláírom, hogy a Sonynak a legfontosabb ágazata a Playstation, de az MS a világ egyik legnagyobb cége (értékre), és az Xbox ágazat konkrétan 9-10% körüli részt tesz ki az éves bevételéből. Az azért nem aprópénz.
24.
Aang
#20: Sajnos ez a nagy cégekkel, gyakran előfordul. Ott ülnek egy képzeletbeli trón csúcsán, aztán elfelejtik, mitől is lettek nagyok. És a hülyeségeikkel szépen felfalják magukat.
Ugyan ez történt a Microsoft-al. Az x360 sikere után, csodásan önelégültek lettek. És emiatt szépen egy képzeletbeli szakadékba vezették, az egész Xbox brand-et.
Remélem a Sony nem követi el, ezt a hibát.
Főleg most, hogy az amcsik magukhoz kezdenek térni, és még a Google is érkezik, mint konkurencia.
23.
Juha
#22: Bocs, nem ide szántam, de jó az itt is :-)
22.
Juha
Sokan azt felejtik el, hogy a Sony összességében veszteséges, attól hogy a konzoljuk pluszos, a Ms-nek meg a játékipar "aprópénz", de azért talált pénz. Ezért nem erőltették meg magukat, de most ez a pc-xbox összemosás szerintem jó ötlet nekik windows/xbox vásárlói bázisnövelésre. Letojják, hogy x millió ps-t adtak el, amikor ők 100x annyi win, xbox, office, Mscloud stb.-t értékesítettek.
21.
Zuzmo
Már 2016-ban volt app streamelés a google search-ben androidon.
20.
Heldengeist
#2: A Sonynak szerintem jelenleg a legnagyobb ellensége önmaga. Nem volt jó ötlet nekik soyboyvilleben sátrat verni. Gondoljunk csak ugye az itt is megjelent cenzúra esetükre (ami nem most kezdődött, de most éri el az AAA kategóriás játékokat).
19.
Kawada
így van. És már mennek is a pletykák a kint lévő devkitekről. Azért a játékipar nem egy átláthatalan valami... Nem nyílnak a semmiből buzi nagy cégek, több száz fejlesztővel és rejtett zsenikkel, akik sip-sup leraknak valamit az asztalra... De biztos egy oljaott gépezet kvázi tetejére ültetik be egyből a kisasszonyt alelnöki pozícióba...

Lehet tévedek, én elmondtam a véleményem. Jelenleg a konzol és PC piacra szerintem elég nehéz betörni. Ellenben ott a mobil piac, a streaming, a smart tv-k világa ami szerintem közelebb állna még a google-hez is. Lehet tévedek, de én továbbra is azt gondolom, hogy a Valve rendszereihez hasonló "szarságokkal" fognak próbálkozni.
14.
ollie92
Ilyen semmi hírt....és az új PS5 infóról meg semmi.
13.
user101
Mindenkinek meg van az ára... ettől még nem válik kurv@vá ügye ? :)
12.
Kawada
#7: Felvásárolt csomó céget akik közül kb. mindenki indie, vagy eddig főleg sikeres első játékok ilyen-olyan (de összességében nem rossz) folytatását rakták össze. Egyik sem olyan mint egy Naughty Dog, egy Guerillan Games vagy Santa Monica Studio (csak hogy Sony-s csapatokat említsek). Ezen kívül tele van unalmas, kiégő félben lévő franchise-okkal, és nem igen látszik olyan kezdeményezés ami ezt meg tudná törni. Minden, a Microsoft háza tájáról jövő pletyka, illetve tényleges irány kb. azt sugallja, hogy a Microsoft köszöni szépen, nem is óhajt érdemben versenyezni a Sony jelenlegi vonalával és piacával. Vagy legalábbis ők lehet azt hiszik fognak tudni, de...

A google, apple, stb. cégek akkor lesznek érdemi konkurencia, mikor a streamingre kerül majd a sor. És inkább egy Steam Machine/Steam Link és Steam Controller szerű kombót tudok tőlük elképzelni, ami jól látszik mennyire bojgatta meg a piacot még a Valve gaming hátszelével együtt is (félreértés ne essék, nem rosszak, még Steam Controllerem is van és szeretem is).

Felvásárolhat a Google annyi céget amennyit akar, akkor is 5-6-7 év mire egy Sony húzócím minőségű új címet kitermel a semmiből, de a Sony belső fejlesztői már 15-20-30 éve ezzel foglalkoznak.
11.
crytek
#10: Ezt nem remélni kell ez így van... nem véletlen a jelenlegi siker. A MS egyik sony exklúzivnak se tud konkurenciát mutatni (sajnos. mondom ezt a sajnost xbox one x tulajként) na jó talán autos frontos a Forzák azt kész be is zárt a móka tár
10.
Aang
#8: Remélem a sony-nál nem így gondolkodnak. Mert akkor, tényleg bukják a következő generációt:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...