A Remedybe is bevásárolta magát a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 25.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb fejlesztőcsapatban vásárolt részesedést a kínai Tencent, igaz, a Remedyből csak egy egészen kis szeletkét kaparintott meg az óriásvállalat. Az üzlet egyszerű tőkepiaci tranzakció volt, a fejlesztők nem is tudtak róla.

A Remedy Entertainmentben is részesedést szerzett a kínai Tencent: az óriásvállalat az Accendo Capitaltól vásárolt 500 ezer darab részvényt, amivel 3,8 százaléka lett a cégben. Az Accendo továbbra is tulajdonos marad, hiszen van még 1,8 millió Remedy-papírja, amelyek összesen 14 százalék tulajdonhányadot tesznek ki.

Érdekesség, hogy a Remedyt csak az üzletet követően értesítették a befektetésről, egész egyszerűen azért, mert az egy mezei tőkepiaci tranzakció volt, ami a fejlesztőcsapat tevékenységére semmilyen hatással nem lesz. A finnek ennek ellenére megtiszteltetésnek veszik, hogy a Tencent érdeklődik irántuk.

A fejlesztőcég egyébként az eddigi legjobb évét zárta 2020-ban, a bevétele 30 százalékkal nőtt éves szinten, és 41,1 millió eurót tett ki. Új játéka nem volt a srácoknak tavaly, a mostanra több mint kétmillió eladott példányt maga mögött tudó Control bővítésével és portolásával voltak elfoglalva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...