Felújított változatot kap a Sonic Colors

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Tegnap levetítették a Sonic-franchise harmincadik születésnapját ünneplő videósorozat, a Sonic Central első részét, amely több játékbejelentést is hozott magával. Lássuk őket!

Beigazolódtak a szivárgások, az első Sonic Central bejelentései között valóban ott figyel a Sonic Colors felújított változata és egy új Sonic-kollekció is. Ezenkívül a következő 3D-s Sonic-játék is megvillantotta magát egyebek mellett - lássuk a részleteket!

Sonic Colors: Ultimate

A Sega remastereli a 2010-ben Wii-re és DS-re megjelent Sonic Colorst, a játék Sonic Colors: Ultimate néven látogat majd el szeptember 7-én PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. Feljavított grafikát, finomhangolt irányítást és egy új játékmódot kapunk többek között, mindezt nyomott áron, 40 dollárért cserébe. A fejlesztést a Mass Effect-kollekciónál is közreműködő Blind Squirrel Games végzi.

A Sonic Colors története szerint Sonic egy vidámparkba látogat, amelyet Dr. Eggman épített. Mivel az úriember nem épp jó szándékú, sejthető, hogy valami nincs rendben a létesítménnyel: a park a Wisp nevű kis lényekből nyeri az energiáját, derék sündisznónk pedig minden erejével azon van, hogy felszabadítsa őket. Mindez a játékmeneten is csavar egy kicsit, a különböző színű Wispek ugyanis különböző képességeket adnak hősünknek.


A remastert egy kétrészes animációs sorozat, a Sonic Colors: Rise of the Wisps vezeti majd fel a nyáron.

Sonic Origins

Újabb gyűjteményes kiadást kap a Sonic-sorozat, a Sonic Origins a Mega Drive-os Sonic the Hedgehogot, a Sonic 2-t, a Sonic 3 & Knucklest és a Sonic CD-t tartalmazza majd - ezen címek közül különösen a Sonic 3 & Knuckles érkezése érdekes, hiszen az eddig rendre kimaradt a hasonló csomagokból és újrakiadásokból. A Sonic Origins 2022-ben érkezik, platformlistánk még nincs.

Készül a következő 3D-s epizód

Egyelőre cím és különösebb konkrétumok nélkül, de a Sega bejelentette, hogy készül a sorozat következő 3D-s epizódja, amely PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Switchre fog megjelenni jövőre. A játékhoz egy CG-előzetest kaptunk csupán:

Futottak még a Sonic Central műsorán

A Sega egy sor más apróságot is bejelentett a műsorban, így például Sonic számos más játékban vendégszerepel majd ilyen-olyan módon a harmincadik szülinapja apropóján.

Az idei olimpia hivatalos játékában, a június 22-én PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switchre megjelenő Olympic Games Tokyo 2020 - The Official Video Game-ben Sonic-jelmezes karakterünk lehet például, és a Two Point Hospitalhoz is érkezik egy ingyenes Sonic-csomag. A Lost Judgment játéktermeiben a Sonic the Fighters is ott figyel majd, és a jelek szerint a Minecrafthez is köze lesz majd a kék sündisznónak valahogy.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...