E3 2021: Nézd vissza az Xbox Showcase műsorát!

  • Írta: szlav
  • 2021. június 13.
  • Rendezvény
Link másolása
Hamarosan kezdődik az idei E3 egyik legizgalmasabb közvetítése, az Xbox & Bethesda Games Showcase. Tartsatok velünk és nézzük együtt élőben a bejelentéseket - akad majd belőlük jónéhány!

Idén először közös E3-as műsorral készül az Xbox és a Bethesda, így szinte garantált, hogy a nyári hírforgatag egyik legizgalmasabb előadása vár ránk. A Halo Infinite egész biztosan megmutatja magát, ahogy valószínűleg nem marad otthon a következő Forza sem, az előzetes pletykák szerint viszont az új Fable otthon marad majd. Bethesda-fronton pedig ugyan korainak érezzük még a The Elder Scrolls VI demózását, de cserébe jó eséllyel képviselteti majd magát a csapat sci-fi szerepjátéka, a Starfield.

A műsor véget ért, íme a visszajátszás:

47.
47.
Ooorky
#44: Számomra az Outer Worlds 2 a top, utána Psychonauts 2, ha hozzák az első rész szintjét már bőven jó mindkettőnél.
Diablo, Battlefield, Far Cry az erős mehh.

Többivel meg kivárok milyen lesz, úgyis bevásároltam jövő áprilisig GPU-ból kemény ~9000ft-ért, utána meg aktiválom az 1+1 hónap GP for PC-t amit múlt hónapban kaptam mert gyárilag Win 10-es gépem van.

Stalker nekem anno nem jött be, kb Dark Souls with guns volt, második részt is kihagyom majd valszeg, ettől függetlenül az első rész anno hazalmas mérföldkő volt, boomer/zoomer-ek veszik majd mint a cukrot.
46.
46.
ABorealis27
#41: "neki unszimpatikus fekete doboz"

What? Miért lenne antipatikus nekem? Minden jön PC-re, barmelyikkel játszhatok. Leírtam, hogy a Gamepass nekem miért nem éri meg, válaszolva Neotechtr újabb agymenésére. Ennyi történt. Ennyire sötét vagy, hogy nem megy a szövegértés?
Milyen megkeseredésről írsz? Az itteni komment szekcióban dokumentált saját konzol mániádat/fóbiádat vagy az alteregódét (a másik éned már írja a blogot, mi?) ne vetítsd ki rám.
Köszi.
45.
45.
Akutyafáját
nem kötözködés , se fanyalgás, de a stalker 2 videón mi annyira nagyszabású és egetrengető? ha nem lenne odaírva hogy stalker, azthinném egy metro exodus dlc
44.
44.
Robilluma
Ha a kisebb címeket leveszem – annak ellenére h vannak jók közte – és az extra tartalmakat is, akkor kb megkapjuk a SHOW lényegét. Az új bejelentések, amiket vár minden játékos és a már bejelentett nagyobb címek gameplayei, amiktől le kell esnie az állunknak. Itt kell látni a ’nextgent’ és mindent amitől fejlődik és szórakoztat ez az ipar.
Tegyétek a szívetekre a kezeteket és bökjetek rá 3 olyan címre amitől leesett az állatok! Amitől bezsongtatok! Az összes közül! (Ha csak az xbox exeket nézem még rosszabb a szitu.)
Amúgy hány gameplayt láthattunk? Ha az új bejelentéseket nézem akkor egyedül a Forza. Ha a már bejelentett játékoknál nézzük akkor ott is kb egy Stalker 2 és annyi. A Halo Infinite-et inkább hagyjuk. Úgy eldugták sutyiban, kihegyezve a multira h az vmi szégyen.
És oké hogy új bejelentések és először csak cinematic trailer. De nehogymá 5-10-20 másodpercet ne lehessen mutatni… Egyedül a Forza volt képes rá?
A Square Enixnél bemutattak 2 zsírúj játékot, mindkettőt gameplayjel (A Galaxis őrzőit 20 percen keresztül (!), karakterekkel, gyönyörű helyszínekkel, harcrendszerrel, stb). A harmadik játékukat a Babylon’s Fallt másfél év után szintén gameplayjel. A Ubi is az Avatarnál mutatott pár jelenetet a játékos szemszögéből és magából a világból is, megvillantva valamit. Baxó nextgen lesz a játék.

Az itteni listából ujjongtam a Stalkertől és örülök az Outer Worlds-Starfield kombónak (utóbbi fenntartásokkal, Todd tud átbaszni…és sehol gameplay vagy akármi). Kb ennyi. De hogy egy fél évvel a konzolváltás után se lehessen látni valami belsős stúdiótól olyat ami kinyúl a monitorból és pofánver, na az nem jó. De a legnagyobb gáz –nekem- a Hellblade 2 eltűnése, amit minden közül az egyik legjobban várok. Valamint a Scorn szintúgy némasága, pedig a gamepass játékok között ott volt 2021 őszre írva, amikor Spencer magyarázott! Akkor hol egy igazi gameplay és dátum hozzá? Bitangul várom azt a beteg horrort :D
Számomra ez a show nagy csalódás volt. Nem véletlenül nem jöttek a ’vörld premijer’ dumával. Alig volt… Ahol gameplay kellett volna már ott meg vagy semmi, vagy összevissza vagdosott akármi jött. Jellemző hogy a gigamilliárdos amcsi xbox eventen egy orosz játék az ami odaver, orosz nyelvre tervezett face animationnel :D

43.
43.
Robilluma
Elvonatkoztatva az előttem íróktól. Objektíven.

Az új ’nagyobb’ bejelentések a rendezvényen:
Starfield
Forza 5
Outer Worlds folytatás
Redfall
Contraband

Gameplayekkel (és dátumokkal) operáltak már bejelentett és igen várt játékoknál:
Stalker 2 (AZIGEEEN),
Halo (gyalázatosan néz ki),
B4B (már láttuk),
BF (erre az összevágott valamire mit mondjon az ember),
Diablo 2 remaster (láttuk már),
FarCry6 (nevetséges ahogy szórakoznak velünk),
12 minutes (már láttuk),
Psychonauts (tök jópofa),
Atomic Heart (pár új gameplay jelenet, de hol a faxban van már a release date…)

Ezek mellett, mint ’kisebb’ címek, rétegjátékok: Somerville (hangulatos és szép!), Party Animals, Eiyunden Chronicle, Shredders, Slime Rancher, Replaced (szép indie pixeles), Pestismese 2 (huráááá, ennek örülök nagyon), AoE4
És extra tartalmak ezekhez: Sea of Thieves, MS repülősdi, Fallout76, Grounded
42.
42.
Robilluma
#41: Nem úgy tűnik mintha meg lenne keseredve, főleg hogy azt írta van PCje... És a bejelentett halom játékból minden jön PCre. Na mindeggggy. Nem akarok beleszólni :D
41.
41.
Ooorky
#40: Úr Isten, hogy lehet valaki ennyire megkeseredve amiatt mert a neki unszimpatikus fekete dobozra bejelentettek egy halom játékot.
40.
40.
ABorealis27
#37: "akkor lenne valamiféle géped is ehhez és nem nyüszögnél, hogy egy csomó cucc GP-s, mert nem vagy a saját magad ellensége"

Túl sok korreláció nincs a játékok GP-ba érkezésének az ünneplése és egy gép birtoklása között, de mindegy is.
Bármilyen meglepő, van hardware, amin tudok játszani, ne aggódj (igaz nincs ray tracing, de a 8 GB VRAM megvan az 5 évnél fiatalabb nvidia kártyán, szóval be tudod lőni).
A GP miatt hol nyüszögtem, pláne hol arcoskodtam, nem tudom (a masterracezés nem az én reszortom az oldalon, khmm, vajon kié is).
Egyáltalán nem is érdekel a GP, én nem kölcsönzök, de megértem, ha sokaknak anyagilag megfelelő opció. Csak úgy fest, hogy most már ezzel takarózik Phil & Co.

A PS mellett én az elmúlt bő fél évben játszottam PC-n az ingyenes Observer, Tyranny, Into the Breach, Batman: Arkham Knight, Ruiner, Figment, Total War Saga Troy és SW Battlefront 2-vel (és jé, könyvtárban is maradtak, tudjuk melyik áruházban).
Vásárolva és kijátszva lett ezek mellett Steamre a Stygian: Reign of the Old Gods (800 Ft), a Torment: Tides of Numenera (300 Ft) és a The Banner Saga Trilógia (4000 Ft).
Mint láthatod, ezek főleg stratégiai/rpg játékok, amiket PC-n favorizálok és amikbe bele lehet ölni nem kevés időt és ezeket PC-n kényelmesebb játszani. Összesen kemény 5000 forintba kerültek úgy, hogy ezek nekem mind kívánságlistán voltak (kivéve a SW BF 2), de kinek van ideje mindet végigtolni azonnal megjelenéskor? Ezeknek a "szavatossági ideje" amúgyis hosszabb, nem a grafika viszi őket a hátán. Még egyszer, ez mind összesen 5000 forint volt. Akkor minek vegyek GP-t? Most pedig jön majd a nemrég szintén ingyen behúzott (és könyvtárban maradt, nem győzöm hangsúlyozni) Frostpunk, Mudrunner és a Control (úristen, RT nélkül!!4!). A háromból kettő GoTY jelölt volt a kategóriájában.
És hiányzik még nekem jópár játék, ami bármikor beeshet ingyen PC-re, vagy megvehető olcsón, csak még nem volt rájuk idő. Például a Desperados 3 most 4000 Ft, Pathfinder Kingmaker 3700 Ft, Ace Combat 7 3800 Ft, Age of Wonders: Planetfall 1600 Ft, Vigil - The Longest Night 15 euro, Battletech 1100 Ft, Sunless Skies 500 Ft.
Az összes együtt kb 12000 Ft. Meg is vehetném mind, de minek, amíg van mivel játszani. Drágábbak nem lesznek.
Kezded kapiskálni, hogy miért nem érdekel egyáltalán a GP? Jóval kevesebbet költök PC-s játékokra, mint amennyibe 12 havi GP kerül és folyton van mivel játszani és nem kölcsönzök. Mobil és tablet gaming nem érdekel, mert PC-n vagy notebookon játszok, így az xcloud nem faktor.

Viszont ha neked ez az Xbox event megfelelt, akkor örülj neki. Én is örülök, ha örülsz a Halo grafikájának, a 2 perces Starfield cutscene-nek, a köddé vált Hellblade-nek és a GP-ban nyitó címeknek. Éljen!
Alig várom a Halo Infinite story trailer blogbejegyzésedet a "Megint átverik a népet és a nép megint hülyeségeket fog emiatt beszélni" alcímmel, az nagyon bejött. De lehet "Azok a csodálatos fenyőfamodellek" vagy "Az új engine tényleg odab@sz" is az alcím. Taníts, Helikopter Úr!
39.
39.
Ooorky
#38: America Rises (Enclave) moddal toltam :P
De még úgy is bűn rossz.
38.
38.
#36: Meh. Nem akarom megmondani mit tegyél, de szerintem a Fallout 4-et nem érdemes befejezni, mert nem jó játék és csak idő pazarlás. Megvettem anno, toltam 79 órát, de egyszerűen meh.
37.
37.
#35: Szerintem is túllihegted egy kicsit, kedves Boris. Nem akartam korábban sem vitatkozni róla, meg most sem, de igazság szerint a kisebbséghez tartozol ezzel a lesújtó véleménnyel.

Másik, meg ha nem csak arcoznál, hanem PC gaming fan is lennél, akkor lenne valamiféle géped is ehhez és nem nyüszögnél, hogy egy csomó cucc GP-s, mert nem vagy a saját magad ellensége.

Persze lehet, hogy csak én értettem félre és valójában csak egy ventilátor vagy.
36.
36.
Ooorky
#35: Most éppen Outer Worlds corporate ágát tolom, meg be kellene fejezni a Mario & Rabbids-ot ha már bejelentették a folytatást, de utána tényleg vissza kellene menni Pokémonokat fotózni.
Meg Pikmin 3 Deluxe-ot is félbehagytam...
Meg L.A. Noire...
Luigi's Mansion 3-at szó szerint csak kipróbáltam működik-e...
Meg ott van PC-n Fallout 4 (mondjuk azt valszeg sosem fejezem be), Dragon Quest XI, Kingdom Come, Medal of Honor Allied Assault (szánom bánom bűnömet, de eddig kimaradt), Syrian Warfare, Chrono Trigger, Cyberpunk '77 (ezt meg lehet újra fogom kezdeni jövőre ha már rendbe rakták meg kijöttek a dlc-k).
+most nézem augusztus 25-én Psychonauts 2 gamepass-be...
35.
35.
ABorealis27
#32: PS fan ÉS PC gaming fan. A hiszti és a csalódottság az két különböző dolog, de megértem, hogy nem érted a hozzászólásom, mert túl hangosan csilingel a bohócsapkád.
Neked persze mindegy, hogy mi volt az előadáson, nyugodtan visszamehetsz a szintednek megfelelően pokemonokat fényképezni, az bőven elég is lesz a terápiádhoz.
De azért még mindenképpen böfögj ide egy copypaste egysorost előtte. Előre is kösz.

#26 kryszisz
De pénz eddig is volt, nem? Eddig is teaseltek csodaengine-t a Halóhoz és mi lett belőle.
Most meg itt a Hellblade 2 esete.
Olyan fejlesztést, ami megmutatná az irányt én nem láttam. A Stalker 2 nagyon szép, oroszosan szép (van egyébként gépigény steamen, az is oroszos lett :D, sok sikert a high beállításokhoz). A Metro Exodus is hasonló volt, ennyire talán nem volt szép, de nem volt messze. A Forza is szép, de mivel több, mint az előző?

Na mindegy, az Elden Ring, a készülő Baldur's Gate 3, a Stalker 2, az Atomic Hearts meg a Horizon Forbidden West nekem elég lesz decembertől kezdve triplaA címnek, csak ez a játékipari egy helyben toporgás nem tetszik és én az xbox showcase-től vártam valami extrát, de úgy látszik már megint hiába.
34.
34.
delphijos
#29: Lehet az én szememmel is baj van, de nekem se tűnt fel hogy valami egetverő változás állt volna be grafika terén a Halo-nál, ezért kár volt elhalasztani. Mondjuk én már akkor se értettem annyira a hisztit, nekem akkor se volt különösebb gondom a látvánnyal.
33.
33.
DarkCrash
Na hát pont azt kaptam az MS-től amit vártam. Semmit. Horizon 5 és ennyi. Hihetetlen. Ebben a genben se lesz a Ps mellet Xbox nagyon úgy néz ki eddig.
32.
32.
Ooorky
#26: Ajvé, ilyen hisztit levágni is csak egy ps fan tud.
30.
30.
kryszisz
#26: Na jó, azért ne legyünk igazságtalanok, a készülő belsős címek többsége azért nem volt bemutatva, mert nem lett volna értelme. Most egy olyan "nesze semmi fogd meg jól" jellegű videónak, mint anno a TES VI, vagy tavaly a Fable mi értelme lett volna? (Pont ezeknek állított remek fricskát az Outer Worlds 2 trailere, az zseni volt) Az Awoved gondolom még túl korai stádiumban van, de az Obsidian tehetségével, és az MS pénzével mindegy melyik évben jön, sanszosan viszi majd a legjobb RPG díjat. Machine games dolgozik az Indiana Jones játékon, teaser volt már, ihletet sok helyről lehet kölcsönözni, ha nem lesz olyan identitászavaros cucc, mint a New Colossus, akkor szerintem nincs miért aggódni. Az id most fejezte be a Doom DLC-t, így róluk szerintem egy darabig még nem hallunk (titokban reménykedem egy single Quake-ben, de szerintem ez hiú ábránd), de tök mindegy min ügykodnek, úgyis arany lesz, mégiscsak az id-ről van szó. A Tango Gameworks a PS ex után sanszosan az Evil Within 3-mal fog előrukkolni, legalább remélem, ha már cliffhangerrel lett vége a 2-nek. Ha nem adnak alabb annak minőségéből, akkor az is remek cím lesz. Plusz ugye készülget a TES VI is, ami azért csak-csak össze lesz rakva ennyi után. Az "óccó a gameszka" pedig igenis egy elég nyomós érv, azért 4 rugóért (vagy alkalmanként 300 forintért) premierben tolni Stalker 2 kaliberű címeket nehogy már ne legyen istenkirályság. Pláne, hogy lassan szó szerint bárhol tudod velük nyomni.
29.
29.
Helium Prime
#28: Szerintem egyáltalán nem ronda meg 12 éves a grafika! Persze,ha olyan nagy single játékokhoz hasonlítjuk ahol a karakter háta kitakarja a képernyő felét szemből az arca meg a háromnegyedét miközben a látótávolság 3-5 méter akkor lehet hogy furcsa egyeseknek. :)
28.
28.
ABorealis27
#26: Lemaradt a #22. Helium Prime-nak válaszoltam a Halo kapcsán.
27.
27.
ABorealis27
#25: És elfelejtették megemlíteni?
26.
26.
ABorealis27
Segítek. Nézd meg itt a Gamekapcson az "E3 2021: Mozgásban a Halo Infinite multiplayere" hír alatt a 3:02 hosszú "Halo Infinite - Story Trailer" videót (a kettő közül az elsőt). Egészen pontosan az első 25 másodpercét. Utána keresd meg a tavalyi gameplay trailert és ha szerinted a 12 évvel ezelőtti szinten lévő környezeti elemek most nem 11 és háromnegyed évvel ezelőttire lettek felhúzva, akkor a hiba nem crytek készülékében van...

Btw szerinted miért a műsor közepére tették/rejtették a Halót, a single "Epic Campaign" gameplay-éből semmit se mutatva? Ciki lett volna ezzel befejezni, azért. Így lett a befutó az Arcane vámpíros akármije a szokásosan szép Forza után.
Ennyit a saját fejlesztésű Halóról, Hellblade-ről, meg a kismillió felvásárolt stúdió nagyszabású játékáról, egy Redfall lett a nagy durranás a végére.
(A Hellblade 2 a készülő játékaik felsorolásánál is kimaradt, WTF, a bukott Bleeding Edge és ezután mi lesz Ninja Teory-val? )

A nyitócím, a Starfield is csak bő két perc cutscene-t tudott mutatni (addig a Halo is rendben volt tavaly) , még a játék típusa sem ismert. Ez Todd Howarddal és a süket dumájával karöltve mit ér? Creation Engine 2. Ez is "sixteen times the detail" lesz?
A zömében már ismert 3rd party címek ismert kiadási időpontjai (a szép The Ascent) , újabb trailerei még mindig időpont nélkül (pl a fasza Atomic Hearts), dlc-k, D2 remaster, live service cuccok, ehhh. Kevés.
Hol maradtak a gatyába sz@ratós címek, legyen Xbox vagy 3rd party crossplatform, nekem mindegy. Ha ez a konferencia bepillantott a gaming jövőjébe, akkor vannak gondok...
Az EA, a Blizzard és a Sony hiányában ennyire futotta a tavalyi semmilyen E3 után a játékipar nagyjaitól? Egy ütős, ideiglenes ex Stalker 2 vagy a Forza Horizon 4.5? Ez eléggé aggasztó/kiábrándító.
És sokan csodálkoztak, hogy az Elden Ring inkább a csütörtököt választotta a revealnek.
Komolyan nem értem, hogy mire a nagy hurráoptimizmus. Az "itt óccó a gameszka, itt kölcönözzé" elég?
25.
25.
crytek
#24: UE5-ös lesz messze van az még...2022 vége felé bőven (szerintem)
24.
24.
Őrnagy
Nekem annyira bejött ez a bemutató, hogy észre sem vettem, hogy a Hellblade-ről nem volt semmi
22.
22.
Helium Prime
#14: ,,Ami vicces volt az a halo. Anno szidták mind a bokrot most meg összevágtak egy ugrubugri trélert azt többet befostak.. pedig ez ugyanaz kb semmit nem csináltak vele''

Legalább a szemüvegen ne spórolj baszki! :)
20.
20.
ABorealis27
#17: Nagy csalódás volt ez a show, írni sincs kedve az embernek :(.
RIP Hellblade II.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...