Call of Duty: Vanguard - bemutatkozott a multiplayer

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 7.
  • Videó
Link másolása
A Call of Duty: Vanguard legutóbbi előzetese az egyjátékos sztorimódot, vele együtt pedig a második világháború borzalmait helyezte fókuszba, ma azonban a többjátékos mód és a vele járó féktelen őrület kapta a főszerepet.

Újabb előzetessel és számos friss infóval jelentkeztek a Call of Duty: Vanguard fejlesztőcsapatai. A november 5-én érkező lövölde az ígéretek szerint rengeteg tartalommal, illetve sok érdekes és rizikós új játékelemmel frissíti fel az évente jelentkező FPS-sorozat többjátékos módját. Ne is húzzuk tovább a szót, lássuk a trailert!

Az elmúlt néhány Call of Duty-játék kissé foghíjasan jelent meg a többjátékos tartalmak terén, a Vanguard azonban már az első napon 20 térképpel (16 hagyományos és 4 Champion Hill-pályával) csábít bennünket. Az online módban is megfordulunk majd a világ minden táján, az úgynevezett Combat Pacing matchmaking-opcióinak hála azonban megválogathatjuk, hogy miféle élményre vágyunk. Ha a kisebb, de akciódúsabb pályákat kedveljük, akkor érdemes a Blitz playlistjét választanunk, egyéb esetben pedig a Tactical játékstílust. További újdonságot jelent a Patrol nevezetű új játékmód is - első ránézésre ez a Team Fortress 2, illetve az Overwatch Payload-módjainak helyi megfelelője lesz.

Az online mérkőzések során komoly szerepe lesz azoknak a rizikósnak tűnő játékmeneti újításoknak, amelyeket már az alfateszt során is láthattunk. Ilyenek a rombolható pályaelemek és az áttörhető vagy átlőhető falak, a fedezék feletti vakon tüzelés, a letámasztott fegyverek mozgatása, illetve a Suppression-mechanika, amely lelassítja a tűz alatt lévő ellenfeleinket. A rombolható környezet kapcsán érdemes megemlíteni a visszatérő Gunsmith új opcióját, a kaliberválasztást is: a játékban testreszabhatjuk a kilőtt lövedékek típusát - minél masszívabb a skuló, annál nagyobb sebzést okozhatunk vele mind az ellenfeleinkre, mind pedig a környezetünkre.

Az előzetest követő beszélgetések során említést kaptak a valódi helyszínek által inspirált térképek és azok látványos időjárási effektjei, ezek kapcsán pedig csak természetes, hogy szó esett a világ minden tájáról érkező operátorokról is. A történet szerint Captain Butcher összeállítja a hadtörténet első különleges alakulatát, az erre alkalmas katonák pedig igazi antihősök, akik képmását gyakran valódi személyek történetei inspirálták. A többjátékos mód kapcsán érdemes kiemelni, hogy a tizenkét operátor saját fejlődési rendszerrel érkezik majd - minél többet játszunk egy-egy személlyel, annál több kozmetikai extrát oldhatunk fel hozzájuk.

A bemutató végére a Beenox és a Raven is beköszönt. A PC-s verzióért felelős csapat képviselője elárulta, hogy a master race ezúttal is korlátlan framerate, ultrawide- és többmonitoros támogatás, illetve aprólékosan személyre szabható beállítások mellett élvezheti a játékot. A Raven ezzel szemben a Warzone újdonságairól számolt be, legalábbis olyan hírekről, amelyeket a szivárogtatók már hónapokkal ezelőtt megszellőztettek. Idén végre magunk mögött hagyhatjuk Verdanskot, hogy ellátogassunk a Csendes-óceán egyik trópusi szigetére. A játék kedvelőinek örömhír, hogy a csapat végre egy új anti-cheat megoldással harcol majd a csalók ellen - reménykedjünk benne, hogy sikeresen!

A Call of Duty: Vanguard november 5-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, illetve PlayStation 5-re, méghozzá teljes cross-play, cross-progression és cross-gen támogatással. A PlayStation-konzolok játékosai már a hétvégén kipróbálhatják a nyílt bétát, rá egy héttel pedig a többiek is csatlakozhatnak a négy többjátékos pályát és a Champion Hill játékmódot bemutató próbakörhöz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...