Újabb játékokkal bővülhet a Minecraft-franchise

  • Írta: fojesz
  • 2021. szeptember 23.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések alapján úgy tűnik, rendesen ráfekszik a Minecraft-franchise bővítésére a Mojang Studios, a fejlesztőcégnél ugyanis legalább két új, az élesben futó projektektől független Minecraft-játék készül jelenleg.

A Windows Central számolt be róla, hogy tudomása szerint "legalább két új Minecraft-projekt" készül a Mojang Studiosnál, amelynek semmi köze a nagy sikerű alapjátékhoz és a tavaly elrajtolt ARPG-s mellékághoz, a Minecraft Dungeonshöz. További részleteket sajnos nem tudtunk meg az újdonságokról.

A Microsoft még 2014-ben vásárolta fel a Mojangot és a Minecraftet potom 2,5 milliárd dollárért, ezt követően pedig a franchise kibővítésével kezdett el kísérletezni. Noha az alapjáték így is rendkívül népszerű (a legutóbbi infók szerint havi 140 millió játékos pörgeti aktívan), a készítők elkezdtek más irányokba tapogatózni: így született meg a februárra 10 millió játékost maga mögött tudó Dungeons, és ennek jegyében készült a Minecraft Earth is - igaz, a Pokémon GO kihívójának szánt AR-játék fejlesztését leállították, részint a COVID miatt.

A Mojang tavaly vette fel a - figyelem, éles váltás! - Mojang Studios elnevezést, akkor a cég kommunikációs vezetője, Thomas Wiborgh azt mondta, hogy a filmadaptáció mellett folyamatosan kísérleteznek az új játékötletekkel is.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...