Netflix: nem kezdünk játékstúdiók felvásárlásába

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
A Netflix vezetősége egy befektetőknek tartott előadáson leszögezte, nem tervezik, hogy a Night School Studio felvásárlása után ész nélkül neki állnak újabb és újabb stúdiókat bekebelezni.

Ahogy arról szeptember végén beszámoltunk, a Netflix sikeresen bekebelezte első videojátékos érdekeltségét, az Oxenfree és az Afterparty által ismert Night School Studiót. Ez nem egy rögtönzött lépés volt a streamingszolgáltató részéről, hiszen májusban már arról lehetett hallani, hogy a Netflix megkezdte a bővüléshez szükséges vállalati struktúra kiépítését. A videojátékos terjeszkedéssel foglalkozó részleg vezetésével végül az Electronic Arts és a Facebook korábbi vezetőjét, Mike Verdut bízták meg. 

De a szeptemberi felvásárlást nem követik majd újabbak, legalábbis ész nélkül biztosan nem ugrik fejest semmi bizonytalanba a streamingszolgáltató. Ezt erősítette meg a Netflix társ-vezérigazgatója, Wilmot Reed Hastings és a cég operatív igazgatója, Gregory Peters, amikor a befektetőknek tartottak pénzügyi beszámolót.

Ezen elárulták, hogy nagyon körültekintőek, amikor összeolvadásokról és felvásárlásokról van szó, és ez a jövőben sem fog megváltozni. Csak akkor fognak újabb stúdiónak ajánlatot tenni, ha arra tényleg olyan lehetőség kínálkozik, ami a jövőben a Netflix érdekeit is szolgálni tudja.

Ezért is nagyon izgatottak a Night School csapatával kapcsolatban. Peters ugyanis elmondta, hogy azért is esett a választásuk a stúdióra, mert ők olyan játékokat alkottak, amelyekben a történet felfedezésén és a narratíván volt a hangsúly, ez pedig nagyon is illik abba a jövőképbe, amit a Netflix is meg akar valósítani.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...