Új Quake-játékon dolgozik az id Software?

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 1.
  • Pletyka
Link másolása
A fejlesztőcsapat álláshirdetései szerint a stúdió egy olyan projektre keres munkatársakat, ami egy régóta futó, ikonikus FPS-sorozat folytatása lenne. Kizárásos alapon nem lehet másra gondolni, csak a Quake-re!

A DOOM, a Rage, a Quake vagy a Wolfenstein-sorozat mögött álló texasi id Software rengeteg új munkatárs toborzásába kezdett. Legalábbis erre utal a hivatalos oldalon megjelent sok-sok álláshirdetés, amelyekkel vezető animátorokat, művészeket, tesztelőket, fejlesztőket, designereket és producereket toboroznak egy új projekthez, ami egy-két álláshirdetés leírása szerint nem más, mint egy régóta futó, ikonikus FPS-sorozat új tagja. Ráadásul néhány hirdetésben a sci-fi és a fantasy szavak is felbukkannak, ez pedig alaposan leszűkíti azon franchise-ok körét, amiről esetleg szó lehet.

A DOOM-sorozat a DOOM: Eternallal lényegében nem csak a visszatérését, de az újabb lezárását is megkapta. A Rage-sorozat nem igazán nevezhető ikonikus alkotásnak, de fantasy elemek sem igazán találhatóak meg benne. A Wolfenstein-széria pedig a MachineGames csapatánál kapott új irányt és köntöst.

Vagyis kizárásos alapon nem maradt más lehetőség, mint a Quake, aminek amúgy is időszerű lenne már a visszatérése. Mint tudjátok, a stúdió úgy ünnepelte a franchise 25. születésnapját, hogy kiadta a Quake első részének újrahangszerelt kiadását (lásd a fenti trailert), ami többek között 4K felbontással, felturbózott karaktermodellekkel, dinamikus bevilágítással, továbbá a szélesvásznú kijelzők támogatásával érkezett, de ami a legjobb, hogy a MachineGames közreműködésének köszönhetően az egyjátékos mód két új kampánnyal is kibővült.

Ez pedig remek alkalom volt arra, hogy a kissé megkopott hírnevet felmelegítse a stúdió, illetve felmérjék, milyen a fogadtatása a Quake-nek mostanság.

3.
3.
Heldengeist
#2: A Loadout ilyen volt, de sajnos pár éve lelőtték. Általában nem kötnek le multis lövöldék, de az igen. Ha aréna shooterezni akarok, általában előveszem a Quake 3-at vagy az UT2004-et. Öregek, de de ettől még kiváló játékok, amik ~20 év alatt semmit sem öregedtek.
2.
2.
godach
Én jobban örülnék, valami szimpla Arena Shooternek, mint amilyen a Quake 3 is volt. Olyan rég játszottam már, nem túlbonyolított, egyszerű deathmatchet.
Perkek ki, szintlépés ki, aztán mehet a menet.
1.
1.
Heldengeist
Sajnálom, hogy szerepel a 'fantasy' szó a hirdetésben. Ez valószínűleg megint valami (soft) reboot lesz, pedig már 16 éve várjuk, hogy végleg legyőzhessük a Makront.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...