A Nintendo tovább pörgeti a konzolgyártást

  • Írta: gorien
  • 2020. szeptember 9.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo a koronavírusnak hála botladozott az év elején, azóta azonban rendesen belehúzott. A játékai hatalmas népszerűségnek örvendenek, és a Bloomberg legfrissebb jelentése alapján egyre csak fokozza a Switchek gyártását is.

Ahogy az év elején Kínát bezárkózásra kényszerítette a koronavírus-járvány, a Nintendo Switchek gyártása komoly gyomrost kapott – annyira, hogy átmenetileg még hiánycikké is vált a konzol világszerte. A kiotóiak persze nem voltak hajlandóak csak úgy lenyelni ezt a békát: a második negyedévtől kezdve elkezdték felpörgetni a gyártást, az év végéhez közeledve pedig még intenzívebb tempóra kapcsolnak.

Augusztusban 25 millió legyártott példány volt a cél, ezt most 20 százalékkal megemelik – 30 millióra lőnek az év végéig. Az igény a piac részéről adott, a Nintendo-játékok hatalmasat futnak az idén: az Animal Crossing: New Horizons tarolt, az új Paper Mario is szépen teljesít, és ha már Mario, az olasz vízvezetékszerelő 35. születésnapjára is rendesen rákészültek a cégnél.

Míg a Sony és a Microsoft karácsony környékén konzolgenerációt vált, a Nintendo marad a Switchnél, ez azonban nem az jelenti, hogy ne tartaná a lépést a korral. A Bloomberg korábban is beszámolt már arról, hogy készülőben van egy erősebb Switch-modell, és ezt legújabb cikkében is elővette. Eszerint a Nintendo arra kérte a külsős játékfejlesztőit, hogy a termékeik legyenek 4K-képesek, azaz közel lehet a felbontásfejlesztés. A korábbi értesüléseik is 2021-es piacra dobásról szóltak.

11.
11.
#5: Azon nem vagyok meglepve, hogy többet adnak el, mint a Sony, de attól semmi sem lesz jobb játék, hogy sokat adnak el belőle. De tényleg.
10.
10.
#6: Most azt magyarázod nekem egy válaszban, amit írtam én is eredetileg?
9.
9.
Őrnagy
Ez úgy éri meg, ha a gyereknek veszed, aztán pedig szintén a gyereknek veszel minden ünnepre egy játékot. Aztán te játszol vele.
8.
8.
Turley
#1: Nekem is ez vele a bajom, a konzol árával nincs gondom, de olyan veszett drágák rá a játékok, hogy csak akkor érné meg ha mindent eladnék miután befejeztem, viszont digitálisan szeretek játékot venni. Úgyhogy az az opció off
7.
7.
Ooorky
#6: Ez alap közgáz, a terméket a piac árazza be.
6.
6.
deso
#4: Minek adja olcsóbban a gépet, ha ezen az áron is olyan kereslet van rá, hogy nincs is kapacitása legyártani? Ha neked lenne mondjuk 5 eladó mobilod, amire 10-en írnának, hogy megveszeik 50 ezerért, akkor te inkább odadnád 30-ért darabját csak hogy jó fej legyél?
5.
5.
Zuzmo
#4: "egy-két címtől eltekintve nincsenek olyan jó játékok, hogy mindenki sorba vegye őket"
Az ugye tudod, hogy több exkluzívot adtak el switch-re, mint ps4-re, hat olyan játék is van, amiből többet adtak el, mint a legkeresettebb ps4/sony only címből?
4.
4.
Ez a túlárazás dolog szerintem meg tök gáz. Ilyen árakon kínálják ezt a hardvert (nem a sebessége, hanem a minősége) és örökre aranyáron vannak hozzá a játékok. Ebből próbálnak megélni, pedig ha olyan áron adnák a gépet, amennyit ér, akkor háromszor ennyit adnának el és talán tudnának engedni a játékokból is.

Csak két bökkenő van: a japánok soha nem fogják olcsón adni a játékokat, mert olyanok, illetve ki a tököm akar eladni több ilyen konzolt kisebb haszonkulccsal, hiszen akkor azt gyártani is kéne...? Igazából itt a játékokból a többletbevétel segíthetne, de egy-két címtől eltekintve nincsenek olyan jó játékok, hogy mindenki sorba vegye őket. Ráadásul náluk a játék is hardver... digitálisan meg ki vásárol ott 70 €-ért 2017-es Zelda: Breath of the Wild-ot, amikor különben sem hiszem, hogy az újabb gépeikre átadnák a verziót. Switch Pro-ra lehet, de egy új N-re, ha kitolják ugyan azt a címet (és kitolják, mert másuk sincs), ott halálosan biztos, hogy lehet újra megvenni.

Ez egy parádé, Hölgyeim és Uraim. Én szeretnék egy ilyet, de már most látom, hogy nem éri meg semmilyen körülmények között ilyen áron.
3.
3.
Ooorky
#2: Miért adja olcsóbban?

A többinél is csak a használt piac miatt mennek le az árak, Nintendo-nál ezzel nem kell számolni, most is a Game & Watch meg Mario 3D All Stars árait már huzzák felfele ebay-en, csupán azért mert azt mondta Nintendo limitált lesz.
2.
2.
Gariss
#1: Én hasonlóan érzek, nekem van PCm, Xboxom és PSem is, és esküszöm vágynék egy Switchre is legalább az exkluzívok miatt, de nem is az, hogy a konzol túl van árazva, de a játékokat több év után is majd teljes áron forgalmazni szerintem arcpirító. Értem, üzlet, meg amíg van rá kereslet árulják. De én mivel gyűjtöm a játékokat és elég masszív backlogom van, általában megvárom amíg leárazzák a játékokat. Sajnos Switchnél erre nem látok esélyt, pedig tényleg érdekelne.
1.
1.
godach
Én annyira akarnék venni már egy ilyen konzolt és esküszöm marhára nem sajnálom a pénzt arra ami szórakoztat, mégis az U óta nem vettem tőlük semmit. Se játékot, se hardvert mert a túlárazással még nem is lenne gond, de azzal van hogy megveszek valami túlárazott konzolt (ami ha őszinte akarok lenni, legalább egy generációval le van maradva) és nem kapcsolom be csak évente ötször. Számomra lassan nevetségesebb áráért kínálnak eszközöket, mint az Apple. Pedig a kínálat, több mint pazar lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...