Tovább csúszik a Diablo IV és az Overwatch 2

  • Írta: szlav
  • 2021. november 3.
  • Csúszás
Link másolása
Nehéz idők járnak a Blizzardra, és természetesen nem csak a koronavírus-járványra gondolunk. A vállalatot sújtó perek és a vezetőség megújulása után nem meglepő tehát, hogy a stúdió új nagy zászlóshajói lekésik a tervezett megjelenésüket.

A Blizzard Entertainment két évvel ezelőtt, a 2019-es BlizzConon jelentette be a Diablo IV és az Overwatch 2 érkezését, és habár ekkor még azt gondoltuk, akár már két évvel később megjelenhet a két játék, világos, hogy nem számítottunk arra, hogy mit hoz majd a jövő. A koronavírus-járvány kitörése miatt egyből lemondhattunk a 2021-es premierről, idén nyáron pedig kitört a szexuális zaklatással kapcsolatos botrány, ami végleg szöget ütött a rövidtávú tervek koporsójába.

Nem is olyan váratlan tehát, hogy a Blizzard a befektetői tájékoztatóján elárulta, hogy a vártnál később készül el a Diablo IV és az Overwatch 2. Habár az említett címek sosem kaptak fix premierdátumot, korábban valószínűnek tűnt, hogy jövőre megjelenhet mindkét játék. Explicit módon ugyan ezt nem jelentették ki, a Blizzard megfogalmazása azonban határozottan arról árulkodik, hogy a Diablo IV és a várhatóan még korábban érkező Overwatch 2 sem kerül piacra 2022-ben.

Mindez azért sem meglepő, mivel az elmúlt hónapokban gyakorlatilag a Blizzard és az említett játékok teljes vezetősége lecserélődött. A Diablo IV októberben, az Overwatch 2 pedig még áprilisban veszítette el a direktorát, ráadásul nemrégiben kihátrált a shooter mögül annak a producere is. Mi több, éppen ma kaptuk a hírt, miszerint a stúdió társigazgatója, Jen Oneal is otthagyja a Blizzardot, alig három hónappal J. Allen Brack távozása után.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...