155 millió példánynál járnak a GTA V eladásai

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 4.
  • Biznisz
Link másolása
Befutott a Take-Two legfrissebb pénzügyi helyzetjelentése, és bár a kiadónak amúgy is szépen fut a szekere, a Grand Theft Auto V gondoskodott róla csak igazán, hogy legyen min csámcsognunk.

Korrekt, a vártnál jobb negyedévet tudhat maga mögött a Take-Two: a kiadó bevétele 2 százalékkal, 858 millió dollárra nőtt éves szinten a szeptember 30-cal zárult időszakban, míg a nyeresége 90 százalékkal, 10,3 millió dollárra csökkent. Habár ezek elsőre nem tűnnek látványos számoknak, érdemes szem előtt tartani, hogy tavaly ilyenkor rendkívül erős negyedévet zárt a cég a koronavírus-járvány miatt, és a jelek szerint ez a lendület most is tart valamennyire. A profitba részben a vártnál méretesebb jogdíjak haraptak bele.

A számokat a szokásos slágercímek hajtották, így elsősorban a Grand Theft Auto V, amelyből mostanra több mint 155 millió példányt szállítottak le a boltoknak, a teljes sorozat pedig 355 millió eladásnál jár. A Red Dead Redemption II 39 millió leszállított kópiánál jár (62 milliós összeladással), majd jön az NBA 2K22 természetesen, amely már most maga mögött tudhat 5 millió darabot. A Take-Two ezenkívül a PGA Tour 2K21 (2,5 millió) és a The Outer Worlds (4 millió) teljesítményét számszerűsítette, de jól szerepelt a Borderlands 3, a Civilization VI, valamint a mobilos szekciót erősítő Two Dots és Dragon City is.

És bár a Marvel's Midnight Suns megjelenése kiesett az aktuális pénzügyi év címei közül (ez jövő márciusban ér véget), a kiadó nem aggódik, sőt jobb számokat vár az év végére, mint korábban: jelenleg 3,45 milliárd dollár bevétellel és 350 millió dollár nyereséggel számol. A cégnek egyébként 62 (!) címe van betárazva 2024 márciusáig, így talán az is érthető, hogy megmeri lépni azt is, hogy lelő egy-két projektet: most is ez történt, egy még be nem jelentett játéka fejlesztését leállította, ami 53 millió dollárjába került. Ez a cím a bloomberges Jason Schreier szerint a Hangar 13 új játéka, a Volt kódnevű anyag volt, amit 2017 óta fejlesztettek.

A Take-Two arról nem volt hajlandó nyilatkozni a befektetőknek, hogy rámenne-e a FIFA névre, amennyiben az EA Sports kifarol mögüle a jövőben.

1.
1.
Ps fanboy
"mégmégmégmégmég semmi nem elég"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...