Brit toplista: mindent letarolt a Pokémon

 • Írta: fojesz
 • 2021. november 22.
 • Toplista
Ha keresnétek a Battlefield 2042-t a brit játékeladási toplistán, a harmadik hely környékén tegyétek, a Pokémon Brilliant Diamond és a Pokémon Shining Pearl ugyanis letarolta a mezőnyt, és elvitte az első két helyezést.

A múlt héten jelent meg az eredetileg Nintendo DS-en bemutatkozott Pokémon Diamond & Pearl remake-je, a játékok dobozos változata pedig abszolút aratott a briteknél. Az újrázások kényelmesen hozták az év legjobb Switch-rajtját, sőt: az első helyen befutó Brilliant Diamond egymagában maga mögé utasította az eddigi csúcstartót, a Super Mario 3D World + Bowser's Furyt. A Shining Pearl a második lett, a két játék egybecsomagolt változata pedig a kilencedik; a két játék együtt az év második legjobb nyitányát hozta össze a FIFA 22 mögött.

Amennyiben keresnétek a múlt hét másik nagyágyúját, a Battlefield 2042-t, akkor a harmadik hely környékén tegyétek tehát, a DICE lövöldéjének ugyanis csak egy bronzéremre futotta. Az eladásai 59 százalékkal estek vissza a Battlefield V első heti számaihoz képest, de ebben persze vastagon benne van, hogy a toplista csak a dobozos eladásokat számlálja. Ezzel együtt a Call of Duty: Vanguard regnálása véget ért, az FPS csak a negyedik lett, miközben az időközben érkezett PS5-készleteken a Spider-Man: Miles Morales, a Black Friday-akciókon pedig a Ubisoft játékai tudtak profitálni.

 1. Pokémon Brilliant Diamond
 2. Pokémon Shining Pearl
 3. Battlefield 2042
 4. Call of Duty: Vanguard
 5. FIFA 22
 6. Spider-Man: Miles Morales
 7. Mario Kart 8 Deluxe
 8. Far Cry 6
 9. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl Double Pack
 10. Just Dance 2022
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...