A Konami feltámasztja a klasszikus játékait?

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 2.
  • Pletyka
Link másolása
A VGC értesülései szerint a Konami szeretne visszatérni a nagyok ligájába, így a meglehetősen sivár időszak után feltámasztaná klasszikusait, vagyis jöhet az új Castlevania, Metal Gear Solid és Silent Hill is.

A VGC kiadói forrásokra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy a Konaminál állítólag sikeresen megtörtént a játékrészleg szerkezetátalakítása, így időszerűnek látja a japán kiadó, hogy ismét komolyabb játékokkal térjen vissza a nagyok közé. Ehhez pedig régi klasszikusait hívná segítségül, így jó eséllyel új esélyt kapna a Castlevania, a Metal Gear Solid és a Silent Hill is.

A szóbeszédek szerint a Konami egyik belsős stúdiója számos külsős, japán csapat közreműködésével egy teljesen új Castlevania-játékon dolgozik, így a 2014-es Lord of Shadow 2 után ismét kaphatnánk egy komolyabb, nagygépes kalandot.

Ami a Metal Gear Solid-sorozatot illeti, ott első körben egy remake-re lehet majd számítani. A magazin forrásai úgy tudják, a Metal Gear Solid 3: Snake Eater kap teljes renoválást. A projekt állítólag még korai fázisban tart, a fejlesztést pedig az a 2004-ben alapított kínai Virtuos végzi, akik olyan AAA-s játékok fejlesztéseiben segédkeztek, mint a Battlefield 1, az Uncharted 4 és a Horizon: Zero Dawn, de nekik köszönhetjük a Nintendo Switchre költöztetett Dark Souls Remasteredet, a The Outer Worldsöt és a The BioShock Collectiont is. 

A magazin úgy tudja, később további felújított kiadások is készülhetnek a modern konzolokra, amit aztán egy teljesen új Metal Gear Solid-folytatás követne.

Végül pedig ott van a Silent Hill-sorozat is, ami kapcsán a VGC úgy tudja, több Silent Hill-játék is készülőben van, ráadásul ezek fejlesztését kiszervezte a Konami. Ezek egyikét egy neves japán csapat hegeszti, illetve korábbi hírek alapján a lengyel Bloober Team is épp egy Silent Hill-játékon dolgozik. A csapat és a Konami még egy hivatalos együttműködési megállapodást is aláírt.

12.
12.
crytek
#11: Aztán meg ha jön majd egy db Silent Hill akár remakele akár új résszel vagy egy Metal Gear egyből ismét szopkodják őket :) Ez egy ilyen biznisz amíg valamivel ott vagy addig király ha meg nincs semmi ők is csak semmik :)
11.
11.
Ez a komoly, ahogy mindannyiunk kedvenc játékainak a hada Konami és mégis mára már mindenkinek szitokszó a kiadó neve. De nem csoda. Ezt a remaster mániát a Konami is meg akarta ülni de ott is csak befürödtek, hogy a PS2-es SH2 kvázi jobban nézett ki, mint a PS3-as és hasonlók. Még csak nem is ma volt. Vannak a játékipar szégyenei, mint Electronic Arts, Ubisoft és hasonló hányadék bandák nettó foshalmaz felhozatallal, de ezekre még mindig úgy lehet gondolni, mint játékkiadók, valamiféle játékokkal, amik valakinek végül is még valamelyest jók is lehetnek. Na de a Konami már a legelején úgy kezdte ezt a dolgot is, hogy noname stúdiók alkalmazása, szinte semmi pénz rá, egy héttel az előtti határidő, félkészen az ajtón kirúgása a dolgoknak, utána meg világrekord pénzek várása. Ja, hogy ez nem így tejelt utána? Akkor basszák meg a gamerek! Kit érdekelnek? Majd lesz nyerőgép, meg minden hasonló dolog, aztán a játékosok meg kit érdekelnek? Szóval míg az ilyen EA és Ubi félék legalább eljátsszák és behazudják, hogy érdeklik őket a játékosok és ez legalább a címeik 50%-ánál megtörténik, addig egy Konami messziről és magasról leszarja az egészet XD Kell neked Lord of Shadow meg Metál Gér?

LOL

Még az ilyen sorstársak is, mint Bandai Namco is próbál valami jó játékokat betenni a mikrotranzakciók közé és sikerülget is nekik a megfelelő közönségnek még ezek mellett is jó játékokat adni a pénzért, addig a Konami neve rendesen káromkodás lett.
10.
10.
Anti4730
De jo, meg egy ujabb felujitas hullam uj jatek helyett..csak igy tovabb
9.
9.
Csoki80
#3: A harmadikat csak 1x fogod :-D
7.
7.
crytek
Uhu ezek nagyot mennének...bárcsak igaz volna
6.
6.
Aanash
Na akkor talán egyszer lesz Resistance is, meg Space marine is.
Gran turismo, Skate, Castlevania, Mgs, Silent hill, hát még a végén jó világ lesz ránk.
5.
5.
zsocc-nrg
Először azért lehetne a most újrakiadott Castlevania-kollekciók mintájára egy teljes remastered Silent Hill és Metal Gear-kollekció PC-re
4.
4.
Prime
Az MGS 3 remake már készen van, teljesen jól üzemel pachinko gépeken. :)

https://www.youtube.com/watch?v=VsJ4QgBpQN8&ab_channel=YongYea

Világ szégyene a Konami, erre a fosra megcsinálták az MGSV motorral, de ki nem adták és ez már 5 éve megvan nekik...
3.
3.
XuChi
Mit nem adnék egy Lord of Shadow 3-ért. Az első részt 4x a másodikat 2x játszottam végig. Imádom!!

Persz a legjobb Castlevania továbbra is a PS1-es Symphony Of the Night!!!
2.
2.
Unknown
Az új PES után inkább azt mondom hogy maradjanak csak a mobil játékoknál…
1.
1.
azureknight0715
Èn annyira nem örülök neki, mert Konami...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...