Mit mutatott a Nintendo Direct?

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 24.
  • Bejelentés
Link másolása
Negyvenpercnyi műsorral készült tegnap a Nintendo, amelyben főleg a télen érkező Switch-címek képviseltették magukat, ugyanakkor bőven kaptunk ízelítőt abból is, hogy milyen játékokat várhatunk a jövő év hátralévő részében.

Actraiser: Renaissance

Egy régi klasszikusát remastereli a Square Enix, méghozzá az Actraisert. A tegnap óta elérhető Actraiser: Renaissance HD grafikával, új ellenségekkel, kibővített játékelemekkel és néhány modern kényelmi funkcióval várja a játékosokat, Yuzo Koshiro ráadásul új dallamokat is komponált hozzá.

Bayonetta 3

A Platinum Games és a Nintendo hosszú évekkel ezelőtt jelentette be a Bayonetta 3-at, és most végre a játékmenetbe is betekinthetünk. Bővebb információkat a jövőben várhatunk a játéksorozat új darabjáról, de az legalább kiderült, hogy a megjelenéssel 2022-t célozzák.

Castlevania Advance Collection

Sok szivárgás után végre hivatalosan is lelepleződött a Castlevania Advance Collection, amely a Game Boy Advance-re kiadott játékokat és Castlevania: Dracula X-et is tartalmazza. Feljavított grafikát és néhány kényelmi funkciót is kapott, ráadásul a megjelenésre sem kell sokat várni: az adással egy időben ugyanis elérhetővé vált.

Chocobo GP

A Chocobo-univerzum új versenyjátékkal bővül 2022-ben. Régi ismerősökkel szaggathatjuk az aszfaltot jól ismert helyszíneken, miközben varázserőket hajigálunk egymásra. A többféle játékmód mellett egy csoportalapú bajnokságmód is lesz benne, ami akár 64 játékost is elbír.

Deltarune

Switchre is ellátogat Toby Fox legújabb játéka. A Deltarune (az Undertale-hez hasonlóan) egy szokatlan szerepjáték, amelyben új világokat fedezhetünk fel, miközben barátságokat kötünk - ráadásul az eddig megjelent két fejezet ingyen játszható.

Disco Elysium: The Final Cut

A Disco Elysium tökélyre csiszolt kiadása október 12-én éri el a Nintendo hibridkonzolját digitálisan, de azoknak sem kell csüggednie, akik dobozosan szeretnék, hiszen jövőre úgy is kiadják. A ZA/UM szerepjátékában egy amnéziás nyomozó bőrébe bújunk, hogy így fedezzük fel Revachol világát és komplex karaktereit.

Disney Magical World 2: Enchanted Edition

December 2-án visszatér az eredetileg Nintendo 3DS-re kiadott Disney Magical World 2 egy felújított kiadásban. A hat, Disney-meséken alapuló világban száznál is több jól ismert karakterrel futhatunk össze kalandjaink során.

Dying Light és Dying Light 2: Stay Human

A Nintendo Direct kettős Dying Light-bejelentést hozott. Egyrészt megerősítették, hogy a Dying Light 2 felhőváltozata 2022. feburár 4-én startol Switchen is, míg az első rész kiegészítőkkel megpakolt Platinum Editionjét október 19-től vehetjük kézbe.

Hyrule Warriors: Age of Calamity

A Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Passének második hulláma október 29-én fut be. A Guardian of Remembrance-re keresztelt csomag két új játszható karaktert hoz Purah és Robbie személyében, de kapunk új helyszíneket, és a történet is tovább bővül.

Kirby and the Forgotten Land

Kirby új kalandra indul, méghozzá egy letűnt civilizáció rejtélyes romjai köz. A Kirby and the Forgotten Land egy 3D-s platformer lesz, amelyben a már jól bevált módon mások képességeinek másolásával győzhetjük le a kis rózsaszín pufók előtt tornyosuló akadályokat. A megjelenés 2022 tavaszán várható.

Mario Golf: Super Rush

Megkapta második frissítését a Mario Golf: Super Rush. Immár Koopa Troopával és Ninjivel is kézbe vehetjük az ütőt, tudásunkat pedig az új Blustery Basin és Spiky Palms pályákon is bizonyíthatjuk. Az update azt is lehetővé teszi, hogy megváltoztassuk a gépi ellenfelek nehézségét.

Mario-mozifilm

A Gru-sorozat és a Minyonok mögött álló Illuminationnel még 2018-ban fogott össze a Nintendo, hogy animációs filmként vigye vászonra Mario kalandjait. A Nintendo Directen kiderült, hogy a filmet 2022 végére várhatjuk, illetve a szereplőgárdáról is lehullott a lepel: Mario hangját Chris Pratt adja, Peach hercegnőét Anya Taylor-Joy, Bowserét Jack Black, míg Toadot Keegan-Michael Key szólaltatja meg. Mario ikonikus szinkronszínésze, Charles Martinet is beköszön majd néhány cameo erejéig.

Mario Party Superstars

A következő Mario Party-játék a Nintendo 64 idejét idézi, számos közönségkedvenc minijátékot felsorakoztatva. Most az október 29-én érkező alkotás három újabb pályáját ismerhettük meg, illetve bemutatkozott a Mt. Minigames mód is, ami kifejezetten csak a minijátékokra koncentrál.

Metroid: Dread

Két előzetessel jelentkezett az október 8-án esedékes Metroid: Dread is. A Fusiont folytató történet a ZDR bolygón találja Samust, akinek az E.M.M.I. robotokkal és más veszélyekkel is szembe kell néznie. A friss látnivalók a bolygó néhány sajátos vidékét is számba veszik.

Monster Hunter Rise

Bemutatkozott a Monster Hunter Rise első nagy kiegészítője, amely a Sunbreak nevet fogja viselni, és 2022-ben jelenik meg. Még csak egy röpke ízelítőt kaptunk belőle, de az biztos, hogy tartalmazni fog új történetszálakat és játékelemeket, és persze vadiúj szörnyekre is vadászhatunk majd.

Nintendo Switch Online

A Nintendo kibővíti a NIntendo Switch Online szolgáltatását. Az október végére várható Expansion Pack az előfizetés minden eddigi haszna mellett hozzáférést enged majd számos Nintendo 64- és Sega Mega Drive-játékhoz, ráadásul a jövőben az eredeti kontrollerek modern változataira is befizethetünk majd, ha a hagyományos módon élveznénk a játékokat.

Shadowrun Trilogy

Három klasszikus Shadowrun-játék is utat lel jövőre a Nintendo Switchre, amelyeket egyetlen csomagban szerezhetünk be. A fantasyvel kevert cyberpunk játéktrilógiában megtaláljuk a Shadowrun Returnst, a Shadowrun: Dragonfall – Director’s Cutot és a Shadowrun: Hong Kong – Extended Editiont.

Splatoon 3

Ismét megmutatta magát az év elején bemutatkozott Splatoon 3, amelyben a jól ismert 4v4 játékmódok mellett egyszemélyes kampányt is kapunk. A történet szerint az emlősök visszatérőben vannak, ez pedig komoly problémát jelenthet a világot uraló vízi lényeknek. A játék megjelenését 2022-re ígérik.

Star Wars: Knights of the Old Republic

A BioWare ikonikus szerepjátéka, a Star Wars: Kinghts of the Old Republic is eléri a Nintendo Switchet az Aspyr Mediának hála. A filmek eseményei előtt több ezer évvel játszódó alkotásban Darth Revan történetét ismerhetjük meg. November 11-én jelenik meg.

Triangle Strategy

Három nemzet háborújába csöppenünk a Triangle Strategyben, ahol a tetteink az egész világ alakulását befolyásolhatják. A körökre osztott harcokban okosan kell javunkra fordítani a csatatereket, míg a különböző döntéseink hosszútávon is hatással lehetnek a játék alakulására. 2022. március 4-én jelenik meg.

Voice of the Cards: The Isle Dragon Roars

A NieR- és Drakengard-játékokon is dolgozó veteránok készítik a Voice of the Cardsot a Square Enix szárnyai alatt, amelyben kártyákon keresztül ismerjük meg a sárkány ellen induló hős történetét. A megjelenés október 28-án esedékes, de a demója már kipróbálható.

Bónusz:

A játékleleplezések és előzetesek mellett két jövőbeli bejelentést is felkonferáltak a Nintendo Directen. Az egyik az Animal Crossing: New Horizons novemberi kiegészítőjének beharangozója, ami október folyamán esedékes. A másik a Super Smash Bros: Ultimate utolsó játszható karakterét érinti, akit magyar idő szerint október 5-én, 16 órakor mutatnak be.

Néhány, a hibridkonzolra érkező játék csupán egy gyorslövetű összefoglalót kapott saját szegmens helyett, de ezekről sem feledkezünk el. A Hot Wheels: Unleashed szeptember 30-án jelenik meg, a Surviving the Aftermath 2021 végén, Wreckfest 2021 őszén, Rune Factory 5 pedig 2022. március 22-én. Az Arcade Archive: Pac-Mannel és Arcade Archive: XEVIOUS-szal már ma is játszhatunk, míg a Shin Megami Tensei V tegnap óta előrendelhető.

1.
1.
Darksiders84
Bayonetta 3 azért nem lesz rossz hiába a régies grafika.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...