Rekordévet tudhat maga mögött az Xbox

  • Írta: Shifty
  • 2022. január 26.
  • Biznisz
Link másolása
Sikeres évet tudhat maga mögött a Microsoft, ugyanis az Xbox-részleg tavaly tovább tudott növekedni, ráadásul a bevételek elérték a 16,28 milliárd dollárt, amivel még a tavalyi rekordjukat is felül tudták múlni.

A Niko Partners elemzője, Daniel Ahmad beszámolója szerint 17,07 százalékkal emelkedtek a Microsoft bevételei, ami azt jelenti, hogy 2021-ben 16,28 milliárd dolláros bevételt generált az Xbox-részleg. 

A hardverek területén is folyamatos trend most már az emelkedés, így a Niko Partners becslése szerint az Xbox Series X/S konzolokból több mint 12 millió darabot adtak el, ami azt jelenti, hogy 63,3 százalékkal emelkedtek a hardveres eladások, ami közel 3,7 milliárd dolláros bevételt jelent.

A tartalmak és egyéb szolgálatások, beleértve a Game Passt is, szintén remek évet tudhattak maguk mögött, ugyanis 8,8 százalékkal sikerült a bevételeket növelni, ami 12,6 milliárd dollárt jelent.

Közben a Microsoft elnöke, Satya Nadella a befektetőknek tartott előadáson elárulta, hogy a Forza Horizon 5 18 millió játékossal büszkélkedhet, a Halo Infinite pedig több mint 20 millió rajongóhoz jutott el. A Game Passnek pedig több mint 25 millió előfizetője van PC-n és Xbox-konzolokon.

17.
17.
crytek
#16: 3 évnyi live gold + rá 1 havi game pass ultimate. Majd szerzel egy home társat és tessék kész is a havi 556ft-os game pass ultimate 3 évre Ha esetleg a game pass ultimate nem 4190-es hanem 300ftos akkor meg még további árfaragás is lehetséges. De nekem akkor éppen nem volt elérhető csak a 4190-es.
16.
16.
Bnecne
#14: Ha tényleg 566ft-ra jön ki a havi gamepass akkor megkérdezhetem hogyan? Még Hardverapróról véve is kb 1200ft egy hónap.
15.
15.
crytek
#13: Csak steamen fogyott 2+ millió ..Szóval én nem féltem őket hogy olyan rosszak lennének a nem "bérelt" számok
14.
14.
taktaharkányi
#13: Mondjuk ez természetes, hogy így kommunikálnak... Ez befektetőknek és részvényeseknek szól, nem "havi 566 Ft-ra jön ki jelenleg a game pass-em" crytekeknek. Amúgy a Forza kifejezetten jól ment game pass-en kívül is, k/ jó eladásai voltak. Ellenben pl. a Halonak.
13.
13.
Zisten
Azért úgy imádom ahogy csavarni tudják a számokat, csak hogy jól mutasson.
"Forza Horizon 5 18 millió játékos"
Persze a GamePass mellett mást nem tudnának, mert megvenni gondolom töredéke vette meg.

Anno a R6 Siege-el játszotta ezt az Ubisoft is: "24 millió játékos" ...igen... ebbe benne van az többtucat ember is, aki egy Free Weekend alatt lenyomott egy meccset és már törölte is, mint jómagam.
12.
12.
Gaboo77
Azért minkét konzolgyártót erőssen megsegíteték az elszálló VGA árak is. Szinte ez az egyetlen módja most 200.000 Ft környékén használható játékgépet összerakni, még ha várni is kell rá. Én ennek fényében messzemenő következtetéseket nem vonék le.
11.
11.
r3dman
És ez kit érdekel.Leülök heti 3x egy kicsit gamelni.Én sz.rom már le ki miből mennyit ad el meg ki vásárol meg kit.Mi közünk hozzá ?Normális játékok már évek óta nem jöttek ki.Onnan is látszik,hogy a régieket újítják fel.Remake meg remastered.Az üzletpolitika és a pénz kinyírta a videójátékokat is.
9.
9.
Tomi888
#3: Ezt ne nagyon reklámozd,mert úgy hülyeség ahogy van
8.
8.
HMoody
#3: Hát igen, ha egyszer valaki szerint az iparágat logókban mérik... Istenem... (Facepalm)
6.
6.
taktaharkányi
#3: Annyira messze van tőle, mint te attól, hogy megérts az iróniát. Bár ez sajnos tipikus pszichopata tulajdonság, úgyhogy nem tehetsz róla.
5.
5.
crytek
#4: Több értelme van mint csipogni hogy jaj a monopolitás..

MS ba**ott nagy cég kb megvehetne mindenkit is mégis a gaming iparban csak a 3. szereplő... Eleve a másik kettőből kéne bekebelezni az egyiket hogy lehessen beszélni monopolitásról ami 1 sose valósulna meg mert nem engednék 2 a másik 2 cég nem adná el magát soha
4.
4.
Ooorky
Ennek az "ábrának" kb. semmi értelme...
3.
3.
crytek
Fél lol.... nagyon messze van a fele...

https://kepkuldes.com/images/adb6b3707942f6cf43c0f8e68e0af9cb.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...