Így fog kinézni a PlayStation VR2 headsetje

  • Írta: gorien
  • 2022. február 22.
  • Hardver
Link másolása
Azt már tavaly láthattuk, miként fog kinézni a Sony következő VR-eszközének kontrollere, most azonban már azt is megmutatták, mit fogunk a fejünkre húzni, amikor bekapcsoljuk a PlayStation VR2-t.

Két éve tudtuk meg, hogy a Sony már dolgozik a PlayStation VR következő generációján, amelynek tavaly a kontrollerdizájnját is megismerhettük. A Sony ma egy lépéssel tovább ment, és leleplezte a headset kialakítását, illetve megmutatta a PlayStation VR2 Sense kontrollerek végleges kinézetét is.

A leleplezéshez társuló blogbejegyzésben elmagyarázzák, milyen elvek és technikai döntések vezettek a most bemutatott formatervezéshez. Mind a headset, mind a kontroller gömbszerű kialakítást kapott, ezzel utalva arra a teljes, azaz 360 fokos élményre, ami a felhasználókra vár majd a virtuális valóságba való alámerüléskor. A dizájn sokat kölcsönvett a PlayStation 5 könyvéből is, sőt a konzolt eleve úgy tervezték meg, hogy a munkálatok során már az új VR-készülékre is gondoltak.


Az ergonómia szempontjából az előző headsetgenerációt gondolták tovább, azaz egy  méretezhető szíjjal ellátott készüléket kapunk ismét, amelyen a lencsék állíthatósága és a fejhallgató aljzata is ugyanolyan lesz, ahogy a játékosok már megszokhatták. Ugyanakkor ez a modell némileg könnyebb és karcsúbb lesz az elődjénél, egy új ventilátorrendszer pedig segít abban, hogy a lencsék ne párásodjanak.

Hogy mikre lesz képes a PlayStation VR2, arról itt írtunk korábban. Az eszköz megjelenését még nem lövi le ez a bejelentés sem, de ha a pletykáknak lehet hinni, akkor még idén boltokba kerül.

8.
8.
logic5
#5: Te is nagyon okos lehetsz :D
7.
7.
DarkCrash
#5: Ez jó volt. Még igazán el se kezdődött a generáció, de már gyenge :D Az szép.
6.
6.
#4: A hardver limitáltságát tekintve nem kivitelezhető.
5.
5.
Helium Prime
#4: +Eközben a Ps5 is lepkefing lett még a mai 2k 60 hoz is,de ment a hab milyen jó dolog a szarrá húzott cpu,gou kombi! :)
4.
4.
dcba
#3: Ekozben Oculus Quest 2: Fogd meg a sorom

Miert nem kivitelezheto? Oculus Quest baromi jol mukodik PCvel zsinor minden nelkul.

Nem kotoszkodes tenyleg erdekelne szerinted miert ne menne psvr vezeteknelkul.

Engem is egyedul a zsinor fog visszatartani, pedig jo lenne egy wireless psvr
3.
3.
Eldurrantam.

#2: Vezetéknélkülire várhatsz, nem lesz kivitelezhető.
2.
2.
Gariss
Hát én inkább várok egy wireless VR setre inkább, VR1nél is nagyon zavaró volt a kábel. Kontrollerek viszont pofásak.
1.
1.
markoci555
Nem is tudtam erről, valahogy kimaradt a hír, utána is néztem és a szemkövetésre lennék a legjobban kíváncsi, tényleg elég gyorsan meg tudja csinálni, hogy ne legyen zavaró? Vagy kikapcsolható az opció?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...