Csekkolhatod, melyik játékodat viszi a Steam Deck

  • Írta: gorien
  • 2022. február 24.
  • Hír
Link másolása
Hamarosan megkezdik az első Steam Deckek kiszállítását, de a Valve máris elérhetővé tette azt a weboldalt, amelyen keresztül ellenőrízheted, hogy a Steam-könyvtárad tartalma mennyire kompatibilis a kézikonzollal.

A Valve tavaly leplezte le kézikonzolját, a Steam Decket, amely az eredeti megjelenést ugyan nem tudta tartani, de most már napokon belül megkezdik az első előrendelői példányok szállítását. Addig is azonban már elérhető az a weboldal, amelynek segítségével mindenki ellenőrízheti, hogy Steam-könyvtárának játékai használhatóak-e a konzolon.

A Valve egyelőre 408 játék esetében bizonyosodott meg róla, hogy gond nélkül működik a Steam Decken, de természetesen ez a lista még nagyon sokáig bővülni fog, hiszen bőven van mit átnyálazni az áruház kínálatában. A Valve ezért is szól előre, hogy csak azért, mert valami még jelenleg nem tűnik támogatottnak, az attól még játszható lehet a konzolon.

Az ellenőrzés során négy kategóriába sorolja az oldal a játékokat. Az „Ellenőrzött” címke azt jelenti, hogy a cím az előbb említett 408 játék közé tartozik, a „Játszható” azt jelenti, hogy néhol bele kell nyúlnunk manuálisan, hogy a megfelelő játékélményt nyújtsa. A „Nem ismert” címkével ellátott játékokat még nem tesztelték, míg a „Nem támogatott” alkotások egyáltalán nem kompatibilisek a Steam Deckkel. Bizonyos játékok, mint a Fortnite, az utóbbi kategóriába eshetnek pusztán azért, mert a csalásellenes szoftverük nem támogatja a kézikonzolt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...