Négy csapattal kötött szerződést a Private Division

  • Írta: szlav
  • 2022. március 16.
  • Biznisz
Link másolása
Egyre több indie játékra veti ki a hálóját a Take-Two leányvállalata, a Private Division. A kisebb címekre szakosodott kiadórészleg támogatja majd a Die Gute Fabrik, az Evening Star, a Piccolo Studio és a Yellow Brick Games projektjeit is.

Habár a Take-Two legnagyobb fejősteheneit továbbra is a Rockstar és a 2K játékai jelentik, a vállalat az elmúlt években szemet vetett a független csapatok alkotásaira is. Házon belül a Private Division foglalkozik a kisebb címek támogatásával, de a leányvállalat előszeretettel köt szerződést külső, független fejlesztőkkel is. A legfrissebb bejelentésük szerint a közelmúltban négy indie csapattal is sikerült megállapodást kötniük a kiadói teendők elvégzésére.

A lista élén a Die Gute Fabrik csapata áll, akiknek olyan játékokat köszönhetünk, mint a Sportsfriends vagy a Mutazione, és habár egyelőre nem tudni, hogy pontosan miben mesterkedik a dán csapat,  a stúdió kreatív igazgatója, Hannah Nicklin annyit elárult, hogy a Private Division címerével készülő új játékuk egy történetközpontú kalandjáték lesz.

Az Evening Star csapatát a Sonic Mania és a Sonic Mania Plus rajongói már jól ismerhetik, a jó hír pedig az, hogy a stúdió a hírek szerint nem megy túl messzire a kaptafától. A Private Division közreműködésével készülő következő alkotásuk is egy platformer lesz, ezúttal azonban több akcióval, és 3D-s környezetben.

A Piccolo Studio fejlesztése volt az Arise: A Simple Story - egy szívbemarkoló történet egy magányos öreg férfi utolsó kalandjáról. A csapat képviselői egyelőre nem sokat árultak el a következő projektjükről, csupán annyit tudhattunk meg, hogy egy egyedi új IP-ről lesz szó.

Végül pedig a Yellow Brick Games, a négyesfogat talán legizgalmasabb résztvevője. A Dragon Age egykori kreatív igazgatója, Mike Laidlaw 2020-ban alapította meg ezt a csapatot, melynek tagjai közt olyan Ubisoft-veteránok is feltűnnek, mint Thomas Giroux (The Crew) vagy Jeff Skalski és Frédéric St-Laurent B. (Assassin's Creed: Syndicate). A stúdió első játéka egy ambiciózus akció-RPG lesz, amely a hírek szerint szintén a Private Division logójával lát majd napvilágot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...