Nagyot bukott a Square Enix a Marvel-játékokkal

  • Írta: szlav
  • 2022. május 4.
  • Biznisz
Link másolása
Nem titok, hogy a Marvel's Avengers erősen a várakozások alatt teljesített, ráadásul a Guardians of the Galaxy sem muzsikált sokkal jobban. Azt azonban máig nem tudhattuk, hogy mekkorát bukhatott ezekkel a címekkel a Square.

A hét legfontosabb videojátékos híre minden bizonnyal az volt, amikor hétfőn az Embracer Group bejelentette, hogy felvásárolja a Square nyugati stúdióit. A Square Enix Montréal, a Crystal Dynamics és az Eidos-Montréal is szakított a japán székhelyű forgalmazóval, ráadásul az Embracer mindössze egy igen jutányosnak tűnő, 300 millió dolláros ajánlattal juthatott hozzá a fejlesztőcsapatokhoz és a nevükhöz kötött nagyjából 50 IP-hez.

A hírek szerint azonban mindez jó eséllyel másképp alakult volna, ha nem buktak volna ekkorát a Square nagy költségvetésű Marvel-játékai. Valószínűleg nem kell hosszan taglalnunk, hogy a Crystal Dynamics legutóbbi játéka, a grandiózus live service-re tervezett Marvel's Avengers mekkora bukta volt, de sajnos anyagi szempontból az Eidos-Montréal egyjátékos próbálkozása, az egyébként egészen kiváló Marvel's Guardians of the Galaxy sem aratott nagy sikereket.

David Gibson, az MST pénzügyi elemzője úgy becsüli (via Metro), hogy a Square mintegy 200 millió dollárt veszíthetett az igen költséges, de végérvényben sikertelen Marvel-páros fejlesztésével. Ez lehetett tehát az utolsó csepp a pohárban, amikor a stúdiók leválasztására került a sor.

Habár sem a Crystal Dynamics, sem az Eidos-Montréal nem aratott nagyot a képregényhősökre építő játékokkal, a stúdiókat felkaroló holdingcég továbbra is érdeklődik a két cím iránt. Hiába kerül a felvásárlásokkal számos népszerű vagy nagy múlttal rendelkező IP a vállalat markába (Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain), a hivatalos Marvel-logót viselő játékok jogai nem szállnak át hozzájuk ilyen egyszerűen. Az Embracer Group már benyújtotta a kérvényét a Disney felé, hogy átvehessék a licencelt fejlesztések jogait, a megállapodás azonban egyelőre nem született meg.

8.
8.
adamsfamily
Nekem egyik se tetszett.Egyszerűen túl monoton és unalmas a harc,pedig az a lelke ezeknek a játékoknak és pont az nem működik.
A sztori miatt próbáltam rákényszeríteni magam,hogy kijátszam őket,de nem sikerült.
Végig olyan érzésem volt,mint a régi Dinasty Warriors játékoknál.Konkrétan abban volt ilyen faék egyszerűségű a harc,meg az AI.
6.
6.
crytek
#3: Még nem értem a végére mert gondolom ez is ilyen galaxis őrzői 20+ órás dolog lesz vagy még több..

Szerintem tisztes iparos munka. Igaz ehetett volna jobb is ha pl folyamatos a stori nem ilyen mass effect feelingű térképen kell a missziokat jelölgetni.
Meg nekem az se jön be hogy game-et kivel kezdjük (számomra ismeretlen csaj) sokkal erősebb (értsd jól egyszerűbb könyebb vele a harc) mint amikor Hulk,Vasmeber stb mással megyünk...

És ezen is mint minden ilyen játékon dobott volna egy rohadt nagyot ha a valós színészek adják az arcukat és hangukat.
5.
5.
Macifasz
Az Avengers kapcsán nem csodálom...totál elbaszták azzal, hogy nem egy sztori orientált játékot csináltak, hanem azt a kiegyensúlyozatlan, kb. semmilyen elemében nem működő katyvaszt. Ellenben a Guardians játék nem értem, hogy bukhatott meg. Tény, hogy a fináléra a harc egy orbitális nagy káosz lett, de a sztori, a karakterek, a hangulat, a humor mind-mind zseniálisak!
4.
4.
hedzsooo
Mondjuk hogy az Avengers jatek hatalmas bukta lett, abban biztam is, mert meg is erdemelte hogy ne legyen sikeres. :)
3.
3.
delphijos
#1: Meglep hogy neked bejött az Avengers, szerintem borzasztó gyenge lett. Ellenben ugyanúgy meglep hogy a GOTG meg ennyire sikertelen volt, mert az viszont egy nagyon jó game.
2.
2.
vortel
Mindkettőt csakis azért kezdtem el mert ingyen volt, a Guardians gamepass. Az avengers meg a series x-hez jött gratiszban. Mindkettőnek voltak jó pillanatai de igazából azért játszottam őket végig mert utálok játékot félbehagyni. Én nagyon untam mindkettőt. Be kellett osztani rendesen mikor melyiket játsszam hogy haladják velük. Sajnos ilyen Pókember, god of war, halo, assassins Creed, last of us, gears5, stb. játékok után azért kicsit fapados mindkettő.
1.
1.
crytek
Pedig mindkettő nagyon jó game. A live service nem tudom mit takart én az Avengersnél a singlet toltam. Lehet ha csak simán a kampányra gyúrnak akkor nem lett volna vele baj (gondolom azt szidják sokan) Bár mivel a galaxis se hozott sokat így mindegy hogy jött ki..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...