Battlefield 2042 - a DICE megfelezi a Breakthrough 128 fős létszámát

  • Írta: szlav
  • 2022. május 19.
  • Hír
Link másolása
A kevesebb néha több. A Battlefield 2042 meccsei a hatalmas játékosszám miatt gyakran teljes káoszba fulladtak, így a DICE úgy döntött, hogy az egyik játékmódban lefelezi a tömeget.

Aki bakancsot vetett a Battlefield 2042 128 fős harcmezőin, az tudhatja, a magas játékosszám nem mindig szolgálja előnyként a játékot. Habár a Conquest teljesen nyílt térképein gyakran megesik, hogy így is percekig szaladgálhatunk, mire egy ellenfélre lelünk, a Breakthrough játékmódja jóval kisebb területekre koncentrálja a virtuális bakákat, ennek pedig rendszerint teljes káosz az eredménye.

Valószínűleg helyes tehát a DICE döntése, miszerint a legújabb frissítéssel 64 főre csökken a Breakthrough-meccsek játékosszáma (Conquesten marad minden a régi). Az igazsághoz persze nyilvánvalóan az is hozzátartozik, hogy a Battlefield 2042 átfogó játékosszáma gyakorlatilag a földbe állt a megjelenés óta, így botok ide vagy oda, néhány platformon igen nehézzé vált egy teljes meccs összerakása bizonyos játékmódokon.

A helyzeten sokat segíthet, ha az online lövölde végre csatlakozik az EA Play, s ezáltal az Xbox Game Pass szolgáltatásához. A Microsoft backendjén már néhány héttel ezelőtt felkészítették a játékot a csatlakozáshoz, így ez már csupán idő kérdése. Ha tippelnünk kéne, mi júniusra fogadnánk, a tervek szerint ugyanis a DICE ekkor élesíti a Battlefield 2042 régóta halogatott első szezonját, amely egy új pályával, egy új specialistával és a játék első csatabérletével frissíti majd a stagnáló játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...