Nagyszerű kasszasiker lett az Uncharted-film

  • Írta: szlav
  • 2022. május 23.
  • Cooltúra
Link másolása
Ha filmproducerek lennénk, azt mondanánk, hogy Nathan Drake mozis kalandja megérett a folytatásra. A 400 millió dolláros bevételt is átlépve az Uncharted lett minden idők negyedik legsikeresebb videojátékos filmadaptációja.

Szörnyen döcögős utat tudhat maga mögött az Uncharted-film, de Ruben Fleischer végül több, mint korrekt módon festette a mozivászonra Nate, Sully és Chloe eredettörténetét. Márciusban már egyszer megemlékeztünk a filmadaptáció sikereiről (ekkor épp 300 millió dollárnál járt a film), a globális bevételek azonban azóta átléptek egy újabb hatalmas mérföldkövet. A Slashfilm riportja szerint az elmúlt hétvégével már 400,7 millió dollárt számlált a nemzetközi összesítés, amellyel az Uncharted lett minden idők negyedik legsikeresebb videojátékos filmadaptációja.

A Sony Pictures Motion Picture Group ezzel hivatalosan is globális sikernek könyvelte el a filmet. A filmes divízió vezérigazgatója, Tom Rothman a következő üzenettel fejezte ki a vállalat tagjai előtt:

"Az Uncharted a vállalatunk legújabb nagysikerű filmfranchise-a. Ez hatalmas győzelmet jelent a vállalatunk összes részlegének, hiszen ez a film volt az első olyan produkciónk, melynek munkálatait teljes egészében szüneteltetnünk kellett a koronavírus-járvány miatt. Ennek ellenére kitartottunk, sikeres marketingkampányt folytattunk, befejeztük a filmet, a közönség pedig óriási lelkesedéssel fogadta azt."

Rothman szavai és a film anyagi sikere egyre valószínűbbé teszik, hogy egyáltalán nem kizárt, hogy elkészüljön az esetleges második rész. Anélkül, hogy spoilerekbe bocsátkoznánk, elárulhatjuk, hogy az Uncharted befejezése határozottan megágyazott egy folytatásnak, és mivel Ruben Fleischer korábban már megemlítette, hogy nagyon szívesen vászonra vinné az Uncharted 4 lélegzetelállító autós üldözését, igen valószínű, hogy a direktort nem kéne sokáig győzködni.

12.
12.
Yanez
UC buzi vagyok, de a film elé nem úgy ültem le, mint a játék elé. Úgyhogy, mint film tetszett és várom a folytatást!
11.
11.
Grabowsky30+
#10: Pont így voltam vele én is, a játékokkal 1 percet nem játszottam (nincs playstationom), de mint popcorn movie amitől csak azt várom, hogy szórakoztasson 2 órát, azt tudta! Nyílván 1100 dologba lehet belekötni egy ilyen kalandfilmben ahol a fizika és töri órákat kerülte a fogatókönyv író, de szerintem nem is egy ismeretterjesztő alkotásnak készült. Egy erős közepest nálam megütötte!
10.
10.
BrockSamson
Nem jatszottam egyik jatekkal sem, de a film egyszer teljesen nezheto volt. Kalandfilmeknek amugy is szokasa, hogy hatalmas lyukak tatonganak a tortenetben, es csak lazan kotodnek a tortenelemhez es mitiologiahoz (es ez meg a klasszikusokra is igaz).
9.
9.
gyerecske
Borzasztó volt szerintem is,mint Uncharted.Esetleg nem ezzel a névvel egy átlagos egyszernézős kalandfilm.
8.
8.
Macifasz
#7: Nem csak az a lényeg, hogy kövessék a játékelemeket. Olyan adaptációra én se lennék kíváncsi, amiben 2 órán keresztül a falon mászkál és ugrál a karakter. Számít a sztori, a karakterek közti kémia, a szerethetőségük, a humor, a pörgős, pattogós párbeszédek, stb. stb. stb. Na, ezek mind hiányoztak az Uncharted filmből. Magyarán mindent, ami a játékmeneten felül jó abban a szériában, azt (is) sikerült elbaxni.
5.
5.
Macifasz
Hát, én mint az Uncharted széria szerelmese, a folytatást már tuti kihagyom. Az elsőt végigszenvedtem, csak tudnám miért. Unchartednek kritikán aluli...kalandfilmnek maximum közepes...Wahlberg katasztrófális casting Sullivan szerepére, olyan szinten semmit nem tudott visszaadni annak a karakternek a személyiségéből és karizmájából, hogy a sírás kerülgetett...Holland pedig inkább volt egy irritáló kis pöcs, semmint egy fiatal Nathan Drake. A Chloe-t alakító színésznőről meg inkább ne is beszéljünk, annyira sótlan és nulla kisugárzással rendelkezett a játékbeli Chloe-hoz képest. Egyetlen egy rész van, amin elégedetten tudtam mosolyogni, és az Nolan North cameoja, aki a játékokban Nathan Drake-t alakítja. Ennyi. Még a 3. rész és talán az egész széria egyik legjobb akció jelenetét, a repülőgépes zuhanásos szekvenciát is sikerült elcseszniük, annyira gagyi volt a játékbeli, eredeti verzióhoz képest. Nathan és Sullivan megismerkedéséről nem is beszélve, ami a játékban egy fantasztikus pillanat, itt meg egy idétlen és - ahogy írták is előttem - blőd szarság.
Na jó, abba fejezem, mert órákig tudnám folytatni ennek a filmnek az ekézését. :-D Aki pedig nem játszott a játékokkal, az inkább nézze meg youtube-on bármelyik Uncharted rész végigjátszását...sokkal jobban jár.
4.
4.
cyberstaker
#3: Nem, ez az uncharted defincjiója XD A leírtak alapján, meg amit hallottam róla, már láttatlanban is zakkantal értek egyet :/
3.
3.
csongor1996
#2: Úgy tudtam hogy lesz itt "imádtam" és "kurva szar volt" komment is :D És csak két komment kellett hozzá.
Az igazi akció definíciója az, hogy a főszereplő lőfegyvert használ?
2.
2.
zakkantlaci
Már ne haragudj, de akkor te és én nem ugyanazt a borzalmat láttuk. És nem azért, mert csak nyomokban tartalmaz Unchartedet, hanem mert mint kalandfilm is tré. Nagyon. Temérdek hülyeséggel van tele, nincs benne igazi akció (Nathan egyetlen egyszer sem lő fegyverrel), kiszámítható, sablonos, Marky Mark nem való Sullynak, Nathan és Sully első találkozása blőd és röhejes... Folytassam még?
1.
1.
ATi0021
Az egyik ha nem a legjobb videójáték adaptációs film amit valaha láttam. Pedig úgy ültem be a mozi ez csak azért készül hogy legyen, de már alig várom a folytatást. :)

ui. ,,,és rettentően sajnáltam, hogy a játék kimarad PS hiány miatt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...