STEPL - egy app, mellyel sétálva merülhetünk el a játékok világában

  • Írta: RangerFox
  • 2022. június 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Ti szeretnétek körbesétálni a Cyberpunk 2077, a GTA V, a Death Stranding, a The Witcher 3, a Mátrix-demó vagy a Horizon: Zero Dawn világát? Most megtehetitek!

A STEPL címe nagyon kreatív módon a Step & Play szavakból ered, egyébként pedig egy mobilos alkalmazásról van szó, mely segítségével a kontroller vagy billentyűzet helyett a való életben való sétálással mozoghatunk a játékbeli karakterünkkel. Az alkalmazást letöltve a mobiltelefonunkat a zsebünkbe helyezzük, majd az a mozgás érzékelésére jelet küld a számítógépnek, melynek hatására a játékban is elkezd mozogni a karakterünk. A nézelődéshez és különböző interakciókhoz természetesen továbbra is kelleni fog egy kontroller, ettől függetlenül le a kalappal a fejlesztők előtt. 

A fentebb látható videó demonstrálja, miről is van szó. Egészen ötletes az alkalmazás, mely segít a játékosoknak a még nagyobb immerzió elérésében, miközben aktív mozgással töltik az időt. Az alkalmazás egyelőre Android és Windows operációs rendszerekre érhető el, és a következő játékokkal kompatibilis: Horizon: Zero Dawn, GTA V, The Witcher 3: Wild Hunt, a Mátrix-demó és Death Stranding. Ha többet szeretnétek megtudni a STEPL alkalmazásról, vagy esetleg ti is kipróbálnátok, látogassatok el a hivatalos oldalára!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...