A Marvel egyelőre nem gondolkodik videojátékos MCU-ban

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 26.
  • Hír
Link másolása
Az utóbbi években egymást érik a Marvel-képregények videojátékos feldolgozásai, a cég azonban a filmekkel és sorozatokkal ellentétben nem tervezi, hogy közös univerzumba tereli ezeket.

A Marvel's Spider-Man vízválasztó volt a Marvel-játékok történelmében, Jay Ong, a Marvel Games vezetője akkoriban jelentette ki, hogy a jövőben kiemelt figyelmet szentelnek a képregényeik feldolgozásainak. Azóta egymást érik az adaptációk, és bár nem mondanánk, hogy a minőségük ne lenne hullámzó, az tény, hogy szemben a korábbi, sebtiben összedobott fércmunkákkal, ezek többnyire nagyobb lélegzetvételű projektek.

A jövőben is jó pár Marvel-játék várható, év végén jön Marvel's Midnight Suns, készül a Marvel's Spider-Man 2 és a Marvel's Wolverine az Insomniacnál, és ugye nemrég mutatkozott be az Amy Hennig-féle Fekete Párduc-játék, az EA Motive-os fiúk és lányok Vasember-játéka, a Pokémon GO-csapat Marvel-címéről pedig ne is beszéljünk. Ezek után adná magát, hogy a Marvel az MCU-hoz hasonlóan egy nagy közös univerzumba terelje ezeket a játékokat, azonban a cég egyik vezetője, Bill Rosemann leszögezte egy, a GamesIndustry.biznek adott interjúban, hogy nem terveznek ilyesmit.

"A világ most már megismerte, és elfogadja a multiverzumot, mi pedig különböző valóságokként tekintünk ezekre a játékokra. Ezek mind léteznek, és mindenkinek meg akarjuk adni a szabadságot, hogy elmondja a saját történetét. Nem akarjuk azt mondani, hogy 'nem robbanthatod fel a holdat, mert egy másik stúdiónál készülő játéknak szüksége van rá', teljes szabadságot és tiszta lapot biztosítunk mindenkinek."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...