Lássuk, milyen bejelentéseket hozott a Disney & Marvel Games Showcase!

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 10.
  • Bejelentés
Link másolása
Tegnap este a D23 expó apropóján megtartották az első Disney & Marvel Games Showcase-t, amelyen a Disney és a kötelékébe tartozó cégek mutatták be a videojátékaikat. Összefoglalónk következik.

A műsor volt nem volt hosszú, valamivel több mint húsz percet kért a nézők szabadidejéből, akik viszont ezt nem igazán bánták valószínűleg: sajnos a bemutató a vártnál kevesebb érdekes hírt hozott, és beszédes, hogy a műsor nagyágyújának kikiáltott, Amy Hennig-féle Marvel-játék még csak címet sem kapott. Alább teljesen egészében visszanézhetitek az adást, lejjebb pedig a megszokott módon soroljuk fel, hogy mely játékokról esett szó az este folyamán!

Amy Hennig Marvel-játéka

Amy Hennig és a Skydance New Media közös Marvel-projektje a műsor legjobban várt gurítása volt, azonban a rajongók nem lehetnek maradéktalanul elégedettek. A történet-orientált játék a pletykáknak megfelelően a második világháború idején játszódik, és mindjárt négy játszható hőst vonultat fel: a fiatal Amerika Kapitány, az aktuális Fekete Párduc (aki nem más, mint Azzuri, T’Challa nagyapja), egy Gabriel Jones nevű amerikai, a Howling Commandos sorait erősítő katona és Nanali, a wakandai kémhálózat vezetője kapja a főszerepet, velük pedig Párizst és Wakandát is megjárjuk majd többek között. Ennél több részletet viszont nem tudtunk meg a fejlesztésről, még a címe sem ismert egyelőre.

Avatar: Reckoning

A közeljövőben mobilokra is érkezik majd egy Avatar-játék, az Avatar: Reckoning egy MMO-elemekkel felvértezett lövölde lesz, amelyben a saját Avatarunkkal fedezhetjük fel Pandorát, számos játékmód segítségével. A tegnapi műsorban egy gameplay kedvcsinálót vetítettek le belőle:

Disney Dreamlight Valley

A korai hozzáférésben már játszható Disney Dreamlight Valley hamarosan Toy Story-világgal bővül, amely egy sor új küldetést ígér, és persze Buzzt és Woodyt is magával hozza majd.

Disney Illusion Island

Az Illusion Island 2023-ban érkezik Nintendo Switchre, és egy oldalnézetes, kooperatív módban is játszható platformert tisztelhetünk a személyében. A legutóbbi Mickey-rajzfilmek stílusát követő játékban Mickey, Minnie, Donald kacsa és Goofy is egyedi képességekkel felvértezett, játszható karakter lesz, feladatként pedig ránk hárul három rejtélyes könyv felkutatása Monoth szigetein, amivel megakadályozhatjuk a világvégét.

Disney Mirrorverse

A Disney Mirrorverse halloweeni szezont kap hamarosan, amely új gonoszokat is hoz majd magával természetesen, köztük Hádészt a Herkulesből.

Disney Speedstorm

A Disney filmjein és rajzfilmjein alapuló kartjáték újra megmutatta magát, egyúttal megtudtuk, hogy a Szörny Rt. is képviselteti majd magát benne egy saját pályával és négy karakterrel: Sulley, Mike Wazowski, Celia Mae és Randall is versenyezni fognak.

Marvel Snap

Kiderült, hogy október 18-án rajtol el PC-n és mobilokon a Marvel Snap, egy free-to-play kártyajáték, amely a Marvel képregényein alapul. Az anyag több mint 150 hőst és gonoszt vonultat majd fel, és a műfajban megszokottnál rövidebb meneteket ígér, hogy bárki rá tudjon fűzni.

Marvel Strike Force

Szeptember 13-án Red Hulk is csatlakozik a Marvel Strike Force karaktereihez.

Marvel World of Heroes

Azt hittétek, hogy a Pokémon GO-csapat pont marveles AR-játékot nem fejleszt majd? Erről nyilvánvalóan szó sem lehet: bemutatkozott a Marvel World of Heroes, amelyben a játékosok saját szuperhőst alkothatnak, és a már jól ismert karakterek társaságában bandázhatnak a nagyvilágban. A játék 2023-ban landol a mobileszközeinken.

Marvel's Midnight Suns

Jó hírünk van: habár csak jövőre vártuk, PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re megjelenik idén a Marvel's Midnight Suns, egészen pontosan december 2-ig kell rá várnunk. Az előző generációs változatokról és a Switch-kiadásról ugyanakkor nincs hír, és sanszos, hogy ezeket már tényleg csak 2023-ban kapjuk meg. Az új trailer mellé levetítették a játék előzményeit feldolgozó animációs kisfilmek intróját is: a magyar Digic Pictures közreműködésével készülő sorozat október 31-én indul, és a Midnight Suns alapítását mutatja majd be.

Return to Monkey Island

A Monkey Island szeptember 19-én megjelenő folytatása is képviseltette magát a műsorban egy rövid kedvcsinálóval, csekkoljátok!

Tron: Identity

A műsort a Thomas Was Alone-t is jegyző Bithell Games bejelentése nyitotta, akik egy Tron-játékon dolgoznak Tron: Identity címmel. A PC-re megjelenő visual novelben Queryt, a detektívprogramot alakítjuk, akivel egy példátlan bűncselekményt kell majd kinyomoznunk. 2023-ban érkezik.

Futottak még

A műsorban kaptunk egy gameplay betekintést az Aliens: Dark Descentbe (9:38) és az Avatar: Frontiers of Pandorába (10:02), bemutatkozott a Mega Drive-ra megjelent Gargoyles remastere (12:40), míg a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga a november 1-jén megjelenő Galactic Editionnel jelentkezett (10:32), amely új karaktereket is ígér. Ezekről nem kaptunk külön trailert, így a linkelt időbélyegekre kattintva nézhetitek vissza a blokkjukat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...