Továbbra is sínen van az Alan Wake 2 2023-as megjelenése

  • Írta: szlav
  • 2022. október 29.
  • Hír
Link másolása
Habár egy ideje nem hallottunk az Alan Wake 2 felől, a Remedy megerősítette: továbbra is a jövő évre célozzák a nagysikerű horrorjáték folytatását. Mindeközben más projektek is készülnek a finn stúdiónál.

Befektetői tájékoztatót tartott a Remedy Entertainment, vele együtt pedig érkezett pár apró helyzetjelentés a vállalat aktív projektjeiről. A finnek legizgalmasabb új fejlesztése egyértelműen az Alan Wake 2, melyet a tavalyi The Game Awards műsorán lepleztek le. Legutóbb májusban hallottunk a játék felől, amikor csupán néhány concept artot villantott a stúdió, és habár azóta rádiócsend honolt, a fejlesztők most ismét azt nyilatkozták, hogy jövőre elkészül a zseblámpás író legújabb története.

"Még sok munka vár ránk, de a játék minden téren kezd összeállni. A felhasználói tesztelés folytatódik, visszajelzések pedig nagyon bíztatóak" - árulta el a Remedy.

Az Alan Wake 2 azonban nem az egyetlen új Remedy-projekt, a stúdió falai mögött összesen öt új játék készül valamilyen formában. Az első ilyen cím a Control spin-offja, amely jelenleg a Condor kódnevet viseli. Ez a játék egyelőre igen korai stádiumban áll, vagyis a készítők még csupán a program alapjain és a meghatározó játékelemek fejlesztésén dolgoznak.

Egy másik Control-játék is készülőben van, ezt a projektet Heron kódnéven emlegeti a stúdió. Jó eséllyel ez lehet az eredeti Control teljes értékű folytatása, hiszen a Remedy elmondása szerint ez egy igen nagy költségvetésű cím. A fejlesztés itt is korai fázisban áll, a finnek azonban apránként gyarapítják a projekttel foglalkozó alkalmazottak számát.

A két Control-projekt mellett természetesen készül az első két Max Payne-játék remake-je is. Ezek érkezéséről még áprilisban értekeztünk, a finnek pedig azóta is közösen dolgoznak rajtuk a Rockstar Games fejlesztőivel.

Az utolsó kollaboratív projekt a Tencent közreműködésével készülő Project Vanguard. A kínai holdingcég befektetése jelenleg még nem több egy korai prototípusnál, a kész termék azonban egy multiplayeres free-to-play játék lesz, amely egy gazdag világot és innovatív új játékelemeket ígér. Reméljük, hogy jobban sül majd el a dolog, mint a CrossfireX!

1.
1.
honest guy
Alan Wake nagy kedvenc. A 2. részben lehetne jóval több logikai feladvány.
Controllal most játszom. Iszonyatosan jó!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...