Phil Spencer: amíg lesz PlayStation, addig lesz rá Call of Duty is

  • Írta: szlav
  • 2022. október 31.
  • Hír
Link másolása
Továbbra is nagy a huzavona az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán, az Xbox fejese azonban most nyíltan és világosan üzent. Akkor is lesz Call of Duty PlayStationre, ha a Microsoft felvásárolja a széria kiadóját.

Az elmúlt néhány hónapban már-már kínossá vált, ahogy a Sony foggal-körömmel küzdött azért, hogy meghiúsuljon a Microsoft legújabb nagy stúdióvásárlása. Habár a Microsoft videojátékokért felelős főnöke, Phil Spencer írásban is biztosította a PlayStation-fejes Jim Ryant arról, hogy amennyiben megtörténik az Activision Blizzard felvásárlása, a jelenlegi szerződésükön túl is garantálják, hogy a Call of Duty PlayStation-konzolokon is évekig elérhető maradjon, ez a Sonynak nem volt elég. Spencer most ennél is nagyobb ígéretet tett az elégedetlenkedő konkurenseknek.

Spencert a Same Brain podcast házigazdái kérdezték az ügyről, az Xbox-főnök pedig olyan kijelentést tett, aminek csakis örülhetnek a PlayStation-konzolok játékosai:

"Nem vesszük el a Call of Dutyt a PlayStationtől. Egyáltalán nem ez a szándékunk, és amíg van PlayStation, amire kiadhatjuk az új részeket, addig az a szándékunk, hogy továbbra is megjelentessük azokat PlayStationön is. Érdemes ezt a Minecraft esetéhez hasonlítanunk. Kibővítettük azokat a platformopciókat, ahol az emberek játszhatnak a játékkal, nem pedig csökkentettük azokat."

A fentiek ellen aligha reklamálhat a Sony vagy az ügyet jelenleg is vizsgáló versenyhatóságok, a PlayStation-párti Call of Duty-rajongók pedig szintén fellélegezhetnek. Érdemes egyébként hozzátenni, hogy a Call of Duty: Modern Warfare II megjelenése a franchise eddigi legerősebb rajtját produkálta PlayStationön az előrendelések és az elsőnapi eladások tekintetében is, így a Microsoft valószínűleg még maga is hosszú ideig jobban járna azzal, ha valóban nyitva tartaná a kapukat a játékosok ezen tábora előtt.

22.
22.
Chdz
#10: A Killzone a nyomába sem ér egy CoD hardcore multinak. Kipróbáltam a Killzone-t multiban míg nem darálták be, hát a fasorban sincs hozzá képest. A PS fps-ek terén egy nulla, viszont tény, hogy a story-tellingjük a legerősebb pozitívum a játékaikban.
21.
21.
crytek
#20: Ez a váltás szó nem helytálló. Szimplán venni kell mindkettőt és ott játszani ahol olcsóbb.
(A felhőt nem mondom amihez egy pc is elég ,mert nem minden van fent felhőben)

Szerintem a 2 konzol (ps5/series x) tartása még mindig toronymagasan jobb vétel mint mondjuk 370 egy db szaros VGA ami 3-4 év múlva már csere esélyes addig a konzol az 6-8 évig ugyanaz marad és sokkal jobban el tudja az ember adni használtan is ennyi év után is mint egy VGA-t

De természetesen mindenkinek a saját döntése mire költ és mire nem
20.
20.
Ooorky
#4: Anno nálam is az Outer Worlds-nél merült fel, hogy váltok PS-ről Xbox-ra amikor 18000-et kicsengettem a játékért...
19.
19.
Ca$Hman
18: Igen, de az MS-nek köszönhetjük, hogy van alternatívánk a havidíjas szolgáltatások képében...
18.
18.
zoli12i
#7: Destiny 2 már a Sonyhoz tartozik. FPS játék bazinagy táborral. Bungie van olyan jó, mint bármelyik Acti stúdió. Azonnal rá állítanám őket egy cod klónra.

*70 eurós felvetésed meg szimplán hülyeség. Minden kiadó emelt, nem csak a Sony…
17.
17.
KopyAti
Ezt hazudta már párszor. No nem a codot sajnálnám, viszont volt pár cím, ami emiatt ment a levesbe psen.
16.
16.
crytek
#10: Igen ami jó azt gyökerestől kinyírják nyilván...szimplán a földbe állt a game. Cod nyomába sem ért bevételileg ez is lett a veszte
15.
15.
Ca$Hman
15: Hát a sony is minden disznóságot megcsinál hogy a boxosok később, vagy egyaltalán ne játsszanak valamivel, csak nekik nincs annyi pénzük mint az MS-nek, hogy megvegyenek minden szart. Egyébkent ha a gamepasst nem vezetik be a mikrószaftnál, a sonynál 70 euroért adnák mindenüket :D Nem vagyok sony hater, csak nekem sok érdekem nincs abban hogy minden 70 euro legyen,meg ps5 kelljen ha nem akarok minden szarral 3 év mulva játszani, pedig nem vagyok egy fillérbaxó ,se türelmetlen :D
14.
14.
Őrnagy
#13: De, asszem az volt. Gondolom, abból jön némi dollár. De ezeknek semmi sem elég. Persze a Sony sem sokkal különb, de az utóbbi években valahogy jobban rokonszenvezek az ő politikájukkal.
13.
13.
Ca$Hman
12: nem a crossfire x-re gondolsz?
12.
12.
Őrnagy
#9: Mondjuk a Microsoft nemrég már felvásárolt valami hasonló játékot, ami a távolkeleten rohadt népszerű, fasz tudja mi a címe. Azért lehetne bennük annyi büszkeség, hogy tényleg fejlesszenek már egy saját címet, ami nem csak viszi a lóvét, hanem hozza is.
11.
11.
Ca$Hman
Ps fanboy: Volt benne multi, méghozzá tök zsíros, csak a sony lelőtte a szervereket. Kicsit előtérbe rakták volna a storeban, kap egy ps5 patchet, lehet megnyomta volna a játékos számot, dehát nah...
10.
10.
Ps fanboy
#9: A Killzone Shadow Fall is jobb volt mint bármelyik CoD, csak éppen ahhoz nincs multi és az ebből adódó helyzeti hátrány miatt lehetettlen versenyezni a CoD népszerűségével.
9.
9.
crytek
#7: "Sony végre egy épkézláb only fps-t,ne a multiplatform miatt nyávogjon csak, killzonet meg resistancet pl. nem lett volna muszáj kinyírnia."

Ha hiszed ha nem ez is hűen mutatja hiába van neked rengeteg csúcs szuper játékod MINDENHEZ is nem lehet érteni... A sony stúdiói alkalmatlanok egy olyan fps készítésére mint pl a cod ami éves szinten milliárdokat termelhetne nekik. Ahogy a MS is alkalmatlan hogy a forzán meg a flight szimulátoron kívül bármi értelmeset az asztalra tegyen..
Ha a kettő cég közül bármelyik tudna ilyen cod jellegű remek cuccot alkotni nem lenne ez a felvásárlás téma ,mert akkor a kutyát nem érdekelné a cod..
7.
7.
Ca$Hman
És ez hogy a Deathloopot meg hasonló gameket a Sony 1 évre megvont az Xbox tulajoktól, meg hasonlók, az természetes nem? Szóval nem csak a saját címeik esetén csinálták ezt, pl. Dlc-k is náluk miért jönnek hamarabb,ha mások ugyanannyit fizetnek a season passért boxon? Annyi, hogy nekik nincs annyi pénzük mindent megvegyenek,de a saját anyagi helyzetükhöz képest kimaxolják etéren a kabbe faktort xd Ami nem is lenne undorító, ha másokat nem baxtatnának érte. Az zavarja őket hogy jól tudják lesz továbbra is cod Ps-re, csak szarul fogja kivenni magát hogy ps5re 70Eur, boxra meg Gamepassel fillérekből megvan mindenkinek .

Inkább a Sony végre egy épkézláb only fps-t csináljon,ne a multiplatform miatt nyávogjon csak, killzonet meg resistancet pl. nem lett volna muszáj kinyírnia. Bár nyilván ezek nem mozgatnak meg annyi embert mint a COD, de boxon legalább egy retek Halo van...
6.
6.
r3dman
Ez pont nem érdekel de a faszért nincs hard core mód.
5.
5.
crytek
#2: Dehogy blöff szárazon seggberakhatják a MS-ot ha a feltételeket megszegi majd.

Game pass user csengeti a filléreket addig ps-ről jön a faintós "teljes" áras bevétel. Ezt a ms nem fogja dobni hiába van szarásig pénzzel. Lásd a korábbi híreket már nekik se derogál hogy olcsó a game pass emelni fognak. Sőt az is hírbe volt hogy 100-200é-t buknak konzolonként a HW-en szóval azt is emelik majd hamarosan...

Hiába vagy több über zseton ügyileg a pénz mindig fog kelleni nem nyírják ki a pure bevételi forrást a ps platform személyében. Az meg hogy lesznek exklúziv dlc-k ,hát legyen a sony is cigánykodik velük akkor a ms miért ne tehetné majd? Ez a piac erről szól a pénzről ki tud több embert (vásárlót) bevonzani bármi áron.
4.
4.
Őrnagy
Csak a GPU előfizetők megkapják ingyen...
3.
3.
szlav
#2: Az megvan, hogy mennyi exkluzív tartalom járt idén (is) a CoD-hoz PlayStationön?
https://twitter.com/charlieINTEL/status/1585691955765313551/photo/1
2.
2.
csoki0619
Szimpla marketing blöff, a csillagokat is lehazudja az égről csak h zöld utat kapjon a tranzakció. Addig fognak Ps-re is megjelenni még pénzt termel, de majd jönnek az ilyen olyan exkluzív tartalmak, amivel átcsábítják majd szépen lassan a Codos népet Xboxra, és mikor majd billen a mérleg nyelve a Micro felé, akk fogják meglèpni. A Sonynàl is addig voltak exkluzív játékok még visszatermeltèk a belefektetett lóvét, most h egy exkluzív game lefejlesztèse már nem olyan olcsó móka, azóta el kezdtek nyitni más piacok felé.
1.
1.
crytek
Üzletileg hülyék volnának nem kiadni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...