Frissítve: Kaszát kapott a Project CARS-franchise

  • Írta: szlav
  • 2022. november 9.
  • Gyászhír
Link másolása
Alig pár évvel a Slightly Mad Studios felvásárlása után az Electronic Arts úgy döntött, feloszlatja a versenyjátékokra szakosodott fejlesztőbrigádot, és jegeli a Project CARS-szériát.

Három számozott epizódot és egy mobilos mellékágat élt meg a Project CARS, további folytatásokra azonban nem érdemes számítanunk. A GamesIndustry.biz jelentése szerint az Electronic Arts úgy döntött, hogy nem fektet több pénzt és munkaerőt a régóta stagnáló szériába, a franchise-t végleg jegeli, a Slightly Mad Studios fejlesztőit pedig egyéb belsős stúdiókhoz szervezi át.

Az elmúlt néhány év elég mozgalmas volt a Slightly Mad Studios életében. Miután a Project CARS 3 gyakorlatilag senkit nem mozgatott meg, és a stúdió konzolgyártós tervei is zsákutcába futottak, szabad lett a vásár a fejlesztőcsapat felett. 2019-ben végül a Codemasters olvasztotta magába a londoni brigádot, és mivel egy évre rá a Codies az EA szárnyai alatt kötött ki, itt talált végül otthonra a Project CARS csapata is.

A kiadó azonban láthatóan nem tudott mit kezdeni a stúdióval - igaz, még egy gyenge mobilos próbálkozást láthattunk tőlük, de az elmúlt hónapokban már jól érezhettük, hogy a franchise az utolsókat rúgja. Idén ősszel beszüntették az első két rész digitális forgalmazását, mivel az EA nem érezte kifizetődőnek, hogy frissítse a játékokban szereplő autó- és pályalicenceket.

"Az ehhez hasonló döntések mindig nagyon nehezek, de lehetővé teszik számunkra, hogy olyan területekre fókuszáljuk az erőnket, ahol úgy gondoljuk, igazi közönségkedvenc játékok születhetnek. Jelenleg a versenyportfóliónkban rejlő erősségeinkre összpontosítunk, különösen a licencelt IP-re, a nyílt világú élményekre, valamint a franchise-aink kiterjesztésére fókuszálva.

Azokat a munkatársainkat, akiket ez a döntés érint, igyekszünk áthelyezni más pozíciókba a sport- és versenyjátékokkal foglalkozó stúdióinkon vagy az EA más részlegein belül. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy a lehető legnagyobb támogatást nyújtsuk az embereinknek az átmeneti időszak során" - nyilatkozta az Electronic Arts.

Update! Az Insider Gaming értesülései szerint nemcsak a Project CARS, de a DiRT-sorozat is vágóhídra került. Itt azonban egy fokkal árnyaltabb a sztori, hiszen inkább rebrandingről lehet szó, miután a Codemasters megszerezte a WRC hivatalos jogait.

8.
8.
delphijos
#1: Nekem sem az EA a kedvencem, de a 3. rész már nagyon ótvarul teljesített. Szóval azért itt nem arról van szó hogy a gonosz kiadó egy bomba sikert kivéreztet, lássuk be.
7.
7.
Zisten
Project CARS 1 nálam ott bukott meg, hogy a Nürburgring Nordschleife pályát nem tudták rendesen lemodellezni. Tudom lézerszkennelve volt, csak azt tudni is kellene összerakni. Momentán kanyarok hiányoztak, bizonyos felfestések kanyarokkal korábban voltak a pályán... stb. A Kocsik viselkedéséről ne is beszéljünk. LOL! Vicc volt az egész. Alig tudtam eladni a játékot, mert nem kellett senkinek. A többi részt már messziről kerültem.
6.
6.
crytek
#5: Tudom megint én leszek a szar szemét, de ez a páros már szénné volt bundlezva és csak az nem szerezte be őket akit nem érdekelt. Ez igaz a Cars 1-2-re is

Ennek a Cars 3nak még kis pénzügyi löketet adhat egy esetleges ps plusba / game passba betétel aztán finálénak egy bundleba berakás és szedhetik le azt is a storeb
5.
5.
AbsurdShark
És nem mellesleg a Dirt 4-et és Dirt Rally-t is leszedték a digitális boltok polcairól.
Tudom sokak szerint ezeket úgyis lekőrözte a Dirt Rally 2, de én személy szerint imádtam a pálya-generátort a Dirt 4-ben.
4.
4.
Aanash
#2: Motorstorm: Apocalypse
Könnyed agymenés, ami még vagány is.
A mai napig imádom és hiányolom a ps3-as korszakra jellemző tökösséget.
Pl. Kratos vs Poseidon harc, hát az milyen volt már.
Vagy az Ssx, de szerettem.
Nekem nem kell a nagy bejárható terület, a dark souls féle nehézség, vagy a the last of us szintű dráma.
Nem szenvedni akarok amikor leülök játszani, hanem szórakozni, jól érezni magam.
De abszolút igazuk van azoknak, akik jobban kedvelik a komolyabb játékokat.
Rengeteg munka és profizmus van bennük.
3.
3.
DarkCrash
#2: Mondjuk egy új Burnout jöhetne. De ne olyan mint a Paradise
2.
2.
Anti4730
Hat inkabb mondjuk ugy hogy mindketto teljesen atlagos es egyaltalan nem erdemes folytatni oket. De szerintem az osszes palyaversenyzos jatek felett eljart az ido, es ugy anblokk az autos jatekokra raferne valami verfrissites.
1.
1.
crytek
Pedig csak olyan 50x jobb mint az évek óta full ugyanolyan Grid sorozat... De remek döntés valóban. Várom a következő Gridet azt a 6 pályát amit 70 éve csináltak újra le akarom tolni 6700x egymás után...nem is kell ennél változatosabb széria..
Debilek esküszöm

De akkor jöhet cége a Cars 3 is bundleba!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...