Felvásárolta a Codemasters a Project CARS alkotóit

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 28.
  • Biznisz
Link másolása
Már-már azt hittük, hogy a hálaadás miatt nem igazán lesznek hírek ma, de a Codemasters kellemesen meglepett bennünket: a versenyjátékokra szakosodott kiadó-fejlesztőcég bejelentette, hogy felvásárolta a Slightly Mad Studiost.

Újabb stúdióval gazdagodott a Codemasters, ezúttal a szintén versenyjátékokban utazó Slightly Mad Studiost vásárolta fel. A 150 fős fejlesztőcég viszonylag fiatalnak mondható, elvégre 2009-ben alapították a Blimey! Games egykori munkatársai, azóta viszont több ismert címet is sikerült letenniük az asztalra: a Need for Speed: Shiftet és a Project CARS-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni.

Az üzlet értelmében a Codemasters 30 millió dollárt fizet ki előre a csapat tulajdonosainak, ebből 25 millió dollárt készpénzben, 5 milliót pedig részvényekben. A végleges felvásárlási ár azonban magasabb lehet, a cég ugyanis bónuszt fizet majd a Slightly Mad következő három évének EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) alapján. Ez legfeljebb 166 millió dollárt jelenthet, de az elemzők inkább 67,9 millió dollárt valószínűsítenek.

A felvásárlásról szóló közleményben megjegyzik, hogy a Slightly Mad három játékon dolgozik jelenleg: egyrészt készül a tavaly bejelentett és mobilokra szánt Project CARS GO, jön egy olyan játék tőlük, "amely egy népszerű hollywoodi blockbusteren alapul" (ez a pletykák szerint egy Halálos iramban-játék lesz), és persze gőzerővel szorgoskodnak a Project CARS harmadik részén is.

11.
11.
user101
Hát ez egy érdekes felállás... Ezek szerint a CodeMasters is érzi, hogy valami nincs rendben a játékaival... :)))
10.
10.
Ooorky
#8: Az autózgatás azért különösen vicces, mert anno hackercsapatként kezdték (onnan származik a nevük is), első sikeres termékük a Game Genie volt, később pedig utángyártott játékokat buheráltak össze megrendelésre amik átverték a NES ellenőrző chip-jét, hogy eredeti-e.
9.
9.
crytek
#8: Mivel a játékiparban nem mernek számokat közölni sosem tudjuk meg miből mennyi fogy.
Ami 100%-ig biztos ,hogy mivel évek óta a tó vízén vannak és most le tudtak szurkolni 30 millió $-t, kifizetődő ez a pár autós cím.
8.
8.
Őrnagy
Mondjuk arra kíváncsi lennék, mennyi bevétele lehet egy olyan cégnek, aki 99.9%-ban csak autós címeket fejleszt. Mert ezek nem produkálnak valami kurvanagy eladásokat.
Mondjuk annyira nem vagyok kíváncsi, hogy utána is nézzek. Meg úgyis hazudnak :D
7.
7.
Őrnagy
#6: Ó. Nem sok ismerősnek tetszettek.
6.
6.
crytek
5.
5.
Őrnagy
4.
4.
Őrnagy
Úgy érzem, ez egy jövedelmező dolog lesz. A NFS Shift abban hasonlít a PC 2-höz, hogy jó-jó, de azért szar. Remélem, ezek után inkább a jó-jó irányt követik a készítők a Codmasters irányításával.
3.
3.
crytek
Ne már. Végre volt egy jó cucc a sok copy paste grid mert dirtök mellett erre véget vetnek neki :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...