Az Amazon Games közreműködésével érkezik az új Tomb Raider

  • Írta: szlav
  • 2022. december 15.
  • Biznisz
Link másolása
Egymás markába csapott a Crystal Dynamics és az Amazon Games. Miután a stúdió szakított a Square Enixszel, új kiadóra lett szükségük a következő Tomb Raider-játékhoz - így jött képbe az Amazon.

Jókora feladatvállalást tett az Amazon Games, a Gamesindustry.biz jelentése szerint ugyanis velük állapodott meg a Crystal Dynamics csapata a következő Tomb Raider-játék kiadása kapcsán. A harmincéves múltra visszatekintő fejlesztőstúdió idén ősszel szakított a Square Enixszel, és került az Embracer Group ernyője alá. Habár a Tomb Raider-franchise jogai a fejlesztőknél maradtak, kénytelenek voltak új kiadó után nézni - a megoldást az Amazon Games hozta.

"A széria teljes megreformálása a cél, és az Amazon Gamesszel egy olyan csapatra leltünk, akik osztják a elképzeléseinket, ambícióinkat és értékeinket Lara Croft univerzumával kapcsolatban." - írta Scot Amos, a Crystal Dynamics stúdióvezetője. "Az Amazon egészen egyedülálló helyzetben van, hiszen újradefiniálhatják azt, hogy mit is jelent a kiadói és fejlesztési együttműködés. Már alig várjuk, hogy együtt tapossuk ki ezt az új utat, kezdve az eddigi legnagyobb és legjobb Tomb Raider-játék megalkotásával."

Ahogy arra a Gamesindustry.biz szerkesztői is rámutattak, a Crystal Dynamicsszal való együttműködés lesz az Amazon Games eddigi legnagyobb ilyen jellegű megmozdulása. Az év elején a Smilegate online ARPG-jét, a Lost Arkot hozták a nyugati piacra, a Bandai Namco pedig a Blue Protocol nyugati terjesztését bízta a vállalatra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...