A Microsoft bevallotta: a Game Pass aláássa a játékeladásokat

  • Írta: szlav
  • 2023. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
Habár Phil Spencer pár évvel ezelőtt még az ellenkezőjét állította, a Microsoft most beismerte: általában csökkennek egy játék hagyományos eladásai, ha az adott cím bekerül az Xbox Game Pass könyvtárába.

Emlékszünk még arra, amikor Phil Spencer 2018-ban azt állította, hogy a Game Pass összességében megdobja azon játékok eladásait, amelyek bekerülnek a szolgáltatás könyvtárába? Az Xbox fejese ezt azzal magyarázta, hogy az előfizetéses rendszer által jelentősen megnövekedő játékosszám további játékosokat vonz, hiszen mindenki azokkal a címekkel szeretne játszani, amelyek mások körében is népszerűek. Nos, úgy néz ki, hogy Spencer állítása nem volt teljesen helytálló.

Habár a fenti érvelésben van logika, sokkal kézenfekvőbb, hogy a játékosok inkább a gyakran mindössze 300 Ft-ért vesztegetett, de normál esetben is csupán 4000 Ft körül kínált csomagban próbálnak ki új címeket, mintsem hogy teljes árat fizessenek értük. Ezt most maga a Microsoft is megerősítette, mégpedig az Activision Blizzard csúnyán elhúzódó felvásárlási tánca kapcsán.

A brit piacfelügyeleti hatóság (CMA) egyik legfrissebb jelentésében (via GamesIndustry.biz) hozta nyilvánosságra a Microsoft belső elemzését, amely szerint a Game Pass-be kerülő játékok eladásai mérhetően csökkennek az azt követő 12 hónapos intervallumban. A Microsoft konkrét, százalékos adatokat is közölt erről a mérésről, a pontos számot azonban nem hozták nyilvánosságra.

Érdekes módon a jelentés arra is rávilágít, hogy az említett jelenség az Activision képviselőinek az arcára sem csalt őszinte mosolyt. A Call of Duty-szériát is kézben tartó vállalat állítólag nem lelkesedett kifejezetten azért az ötletért, hogy a játékaikat betegyék bármilyen hasonló előfizetéses szolgáltatásba, hiszen az súlyosan belevágna a teljes, 70 dolláros eladásokba - főként a nagy, 70 dolláros prémium címek esetében azok megjelenése környékén.

7.
7.
crytek
#6: 1. Ki az a hülye aki tudja valamiről hogy bukás de csak csinálja?
(Jó persze tudjuk a ms és az epic.. na meg a sony a ps plussal meg a netflix meg a mindenki akinek ilyen szolgáltatása van.) Igen tudjuk minden ipar csak azért jött létre hogy aki csilliárdokat beleöl és csinál valamit az csak és kizárólag a bukás miatt teszi mindezt. Tiszta sor. Ma is megérte felkelnem

2. Epicnél is szívárogtak ki dolgok. És nem olyan nagy összegek ehhez hogy egy cég minden mást feladjon.. Ezek szaros 5-10-20millió dollárok amit ha jó egy cím kb 2-3 nap alatt letermel az eladásokból azaz semmi sem indokolja hogy namármost nekik bukni kell azaz tegyük be a game passba azt bukjunk vele... Senki se hülye főleg hogy mindenki sír jaj de drága a fejlesztés így meg úgy
3. Rengeteg ember veszi a játékokat a game pass mellett is
(A kamukon kívül lásd ez a cikk is, sose tudjuk meg mert valamiért a game eladásokat 1-2 cégen kivül mindenki frigy ládaként kezeli hogy véletlenül se kerüljön nyilvánosság elé.)

Szóval ez a téma is marad istenhites vagy hiszed vagy nem.. az igazságot senki se fogja megmondani a pénziparban nem a direkt bukásra fejlesztenek a cégek ez gondolom illő lenne hogy mindenkinek leesen
6.
6.
delphijos
#3: Olyan jó hogy te benne vagy a sűrűjében, es első kézből tudjuk meg a frankót.
1. Ki az a hülye cég aki azt kommunikálja hogy a játéka bekerült GP-be, úgyhogy csökkentek az eladások.
2. Biztos senki se akar bukni, de gőzöd sincs hogy pl. egy 0 day megjelenést milyen szerződés előz meg ? ( mennyi pénz kap érte a kiadó ) Egész biztos kikalkulálják hogy ez mennyi eladással érne fel.
3. A régebbi kommunikáció volt egy nagy bullshit hogy az emberek akik ugye nem GP-sek tömegesen rávetik magukat egy GP-ben megjelent játékra. Ha a népszerűségének segít is, ha annyira kell egy game, inkább előfizet, nehogy már az legyen hogy inkább a játékot veszi meg….
4.
4.
markoci555
3.
3.
crytek
Dehogy ássa. Sajnáltatni kell magukat hogy az acti meglegyen. Rengeteg cég mondta a game pass után megugrottak az eladások. A többiek se azért adnak 0 day ide címeket mert bukni akarnak. Ez ugy kamu ahogy van. Csak a vak nem látja. Ezek után jogos a sony meg mindenki más félelme mert az se igaz amit esek kérdeznek
2.
2.
Extol
Gondolom áremelésekre lehet számítani
1.
1.
zoli12i
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...