Stephen King is segített az első Alan Wake elkészültében

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az eredeti játék az írótól származó idézettel nyit, Sam Lake pedig most elárulta, hogy hogyan tettek szert a szövegre, és hogy milyen jó fej is Stephen King.

Sam Lake, az Alan Wake és a Max Payne játékok kvázi atyja a Eurogamernek adott interjújában beszélt az eredeti játék születésének részleteiről. Lake elárultak, hogy nagyon meg akarta szerezni a játék nyitányához Stephen King egyik mondatának jogait, amire az amerikai író úgy reagált, hogy 1 dolláros jogdíj ellenében hozzájárult annak felhasználásához.

A mondat egy 2008-as cikkből származik, amelyben King azt próbálta megmagyarázni, hogy Hollywood miért képtelen jó horrorfilmeket készíteni: "But nightmares exist outside of logic, and there’s little fun to be had in explanations; they’re antithetical to the poetry of fear." (A rémálmok a logikán kívül eső dolgok. A megmagyarázásuk nem szórakoztató, mivel az szemben áll a félelem poétikájával.)

Kíváncsian várjuk, hogy az Alan Wake 2-ben King hatása továbbra is ilyen mértékben jelen lesz-e, de egy biztos: október 17-én, amikor is a játék Xbox Series X/S-re, PC-re és PlayStation 5-re megjelenik, mindenre fény derül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...