Angliában nyit új stúdiót az IO Interactive

  • Írta: szlav
  • 2023. július 6.
  • Hír
Link másolása
A Hitman-játékok és a Project 007 fejlesztői stílszerűen Angliában, Brighton városában nyitnak új irodát. Ez lesz a dán székhelyű stúdió ötödik kirendeltsége világszerte.

Az IO Interactive nem rejtette véka alá, hogy a Hitman-trilógia sikerei után komoly terjeszkedésbe kezdenek. Az eredetileg Dániában honos csapat két évvel ezelőtt Barcelonában nyitott új irodát, most pedig bejelentették, hogy ismét terjeszkednek: ezúttal Brightonban nyitnak újabb fejlesztőstúdiót. A nemzetközileg nyújtózkodó vállalatnak egyébként Koppenhágában, Malmöben és Isztanbulban is van jelenleg fejlesztői részlege.

És hogy mire hasznosítják ezt a sok erőforrást? Nos, elsőre a Project 007 jut eszünkbe - a már lassan három éve bejelentett James Bond-játék fejlesztése gőzerővel halad, a fejlesztők pedig olyan biztosak a dolgukban, hogy kapásból trilógiát terveznek a történetből.

Emellett pedig készül az egyelőre csak Project Dragon kódnéven futó fantasy játék is. Erről a címről jóval kevesebbet tudunk, az azonban világos, hogy már csak stílusában is alaposan elüt majd a dánok eddigi alkotásaitól. A Microsoft és az FTC kakaskodása közepette tudhattuk meg, hogy egy live service-re építő online címről lehet szó, amely csak 2025 után jelenhet meg, és elképzelhető, hogy Xbox-exkluzív lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...