Érdekes statisztikákat villantottak a Baldur's Gate III-ról

  • Írta: zoenn
  • 2023. augusztus 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A Larian hivatalos blogbejegyzésében egy csomó fontos és vicces infografikát mutatott a múlt héten megjelent szerepjátékáról. Azt tudtátok, hogy már 368 játékosnak sikerült befejeznie a Baldur's Gate 3-at az első hétvégén?

Megannyi érdekes statisztika látott napvilágot a Baldur's Gate III indulása kapcsán, köztük olyanokat is, amelyek nem biztos, hogy nekünk is eszünkbe jutottak volna. Az biztos, hogy az első hétvégén 1225 évnyi játékórát tettek bele a játékosok az RPG-be, és 368 játékos be is fejezte a kampányt. Hogy egyeseknek mennyi idejük van!

Ilyen számokkal persze nem volt nehéz bekerülni a Baldur's Gate III-nak a Steam minden idők legtöbb egyidejű játékost felvonultató alkotásainak Top 10-es listájába. Augusztus 6-án, vasárnap az összes játékidő 28 százalékát csak a Larian játéka tette ki.

A hivatalos blogbejegyzésből az is kiderült, hogy hiába voltak előre megírt karakterek, a játékosok 93 százaléka mégis egyéni karaktert indított - összesen 88 évet töltöttek hősgenerálással. Ezek közül a többség félelf fajt választotta, majd jöttek az emberek és az elfek a második és a harmadik helyen. A Githyanki faj mellett döntött a legkevesebb játékos. Ami a karakterosztályokat illeti, a legtöbben paladint indítottak, őt követi a sorcerer, majd a warlock. A cleric volt a legkevésbé népszerű kaszt.

Olyan vicces statokat is kaptunk, mint hogy, a játékosok 1,4 millió holttesttel és 2,4 millió állattal beszélgettek a Baldur's Gate III-ban. A történetben szerepet kapó druida ligetet a játékosok 65,1 százaléka mentette meg, míg 34,9 százaléka felégette. Ami pedig a romantikát illeti, csaknem 100 ezer játékos közeledését utasította el Astarion. Egyébként a Shadowheart-szál a játék legnépszerűbb románca, amit Gale-é követ.

A bejegyzés szerint az első nagyobb patch már úton van, és tömve lesz finomításokkal és változtatásokkal, a további részletek majd a véglegesítés előtt derülnek. Tegnap derült ki, hogy minden PC-s javítást alapból tartalmazni fogja a szeptemberben érkező PS5-os változat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...