Úgy fest, hogy a CMA is rábólint az Activision Blizzard felvásárlására

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 22.
  • Biznisz
Link másolása
A szigetország hatósága újraértékelte a felvásárlást, és arra jutott, hogy a cloud streaming jogok eladása révén a korábbi aggályait illetően kielégítő megoldás született a Microsoft részéről.

Bár az utóbbi időben nem ettől hangos a gamer sajtó, az Activision Blizzard felvásárlásának története még nem ért véget. Az FTC vereségét követően már csak egyetlen komoly akadály maradt a Microsoft előtt: a CMA. Az Egyesült Királyság hatóságával nem sokkal a bírósági győzelem után megkezdték a tárgyalást, hogy kidolgozzanak egy mindkét fél számára kedvező megoldást. Mint ismert, a CMA eredetileg azért ellenezte a felvásárlást, mert azzal a Microsoft monopolhelyzetbe kerülne a cloud streaming szolgáltatás terén.

Hogy mennyire volt a CMA ötlete, hogy a Microsoft adja el a streaming jogokat a Ubisoftnak, azt valószínűleg sosem tudjuk meg, azonban ez a lépés elegendő volt ahhoz, hogy a hatóság újraértékelje az üzletet, és úgy fest, hogy most már nem látják akadályát annak, hogy a Microsoft felvásárolja a másik piaci szereplőt.

Brad Smith X-en üdvözölte a hírt, elmondása szerint gőzerővel dolgoznak azon, hogy a közös megegyezéssel október 18-ig kitolt határidő előtt végbemenjen a felvásárlás lezárása. Hogy ezt követően milyen változásokra számíthatunk, még egyelőre a jövő titka, bár a két fél elképzelései a nyilatkozataik alapján nem feltétlenül vannak összhangban.

1.
1.
crytek
Nofene, ki hitte volna hogy lemegy a deal :)
Jöhetnének már az acti cuccok game passba mert most langyos nagyon a felhozatal az elkövetkezendő hónapokban
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...