A Naughty Dog is beáll a dolgozókat elbocsátó játékipari cégek sorába

Link másolása
A Kotaku forrásai szerint a The Last of Us-franchise mögött álló cég több tucat fejlesztőt bocsát el végkielégítés nélkül. Tovább bővül a dolgozókat elbocsátó stúdiók listája.

A Kotaku írása szerint a világhírű The Last of Us-franchise fejlesztője, a Naughty Dog is óriási leépítésekre készül a közeljövőben. A forrás szerint az érintett fejlesztőknek a hónap végéig el kell hagyniuk a posztjukat, ráadásul még végkielégítést sem kapnak majd. Abban viszont már biztosak lehetünk, hogy a leépítések a stúdió szerződéses alkalmazottai közül kerülnek ki, és nem a teljes munkaidőben dolgozókat érintik.

Bár az elbocsátások minden részleget érintenek, a legtöbb embernek a QA részlegről kell elköszönnie a Naughty Dog csapatától. Továbbá az is kiderült a leépítéssel kapcsolatban, hogy a játékfejlesztő cég titoktartásra kötelezi az elbocsátott dolgozókat: így esélyük sincs névvel együtt beszámolni a tragikus eseményekről.

Vajon így mi lesz a készülőben lévő The Last of Us többjátékos spin-offjával? Hivatalos közlemény ugyan nem érkezett ezzel kapcsolatban, néhányan azonban azt rebesgetik, hogy nem éppen zökkenőmentes a multis mellékág fejlesztése, ráadásul olyan pletykák is felrebbentek, miszerint ideiglenesen kényszerszünetre kerülhet a fejlesztés.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...