Változások az Xbox-vezetőségben

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 27.
  • Biznisz
Link másolása
Két komoly előléptetésről számolt be Phil Spencer, amitől a cég hatékonyabb és átláthatóbb működését várják, ezzel várhatóan szorosabb lesz az együttműködés a ZeniMax és a csoport többi tagja között.

A Microsoft Gaming CEO-jának legutóbbi jegyzete alapján igen komoly személyi átalakulás zajlik a vezetőség háza táján. Számos ismerő név kerül új pozícióba, azonban igazi régi motorosok távozásáról is lehet olvasni. Az új szervezeti ábra így fest majd:

Sarah Bond lesz az Xbox elnöke, ő felel majd az eszközökért, a játékosok és készítők számára nyújtott élményért, a platform jövőjének megtervezéséért és kivitelezésért, és ezzel összefüggésben az üzleti tervért is. Ezáltal az ő vezetése alatt fog napvilágot látni a rebesgetett meghajtó nélkül Xbox Series X.

Matt Booty fogja betölteni a játékokért és a stúdiókért felelő elnöki pozíciót. Ez leginkább a ZeniMaxot érinti, akik a felvásárlást követően teljes autonómiát kaptak. Ez továbbra is megmarad, azonban a nap végén a teljes ZeniMax Booty-nak fog jelenteni. Ettől a lépéstől azt remélik, hogy elkerülhető lesz a jövőben egy Redfallhoz hasonló fiaskó.

A jelenlegi struktúrában még aktív szereplő Bobby Kotick, aki az év végéig marad posztján, hogy zavartalan legyen az átállás. De távozik pozíciójából Chris Capossela, aki 32 éve vezette a cég marketing osztályát (rá talán az ominózus Windows 98 launch esemény kapcsán lehet emlékezni), utódja Takeshi Numoto lesz. Spencer az Xbox-divízió jelenlegi momentumának megőrzésére helyezi a hangsúlyt, a náluk lévő 13 darab, egyenként több mint egy 1 milliárd dollárt érő franchise nyújtotta lehetőségeket akarják kiaknázni, de természetesen a Game Passen lesz a hangsúly.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...