Tovább menetel előre a Resident Evil szekere

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom legutóbbi pénzügyi negyedévre vonatkozó jelentésből kiderült, hogy a Resident Evil 2 és 4 remake-jét továbbra is viszik, mint a cukrot, a teljes sorozat eladásai már 150 millió eladott kópiánál járnak.

A Capcom kiterítette a lapjait a 2023-as pénzügyi év második negyedévére vonatkozó eredményeire vonatkozóan. Ebből kiderült, hogy a Resident Evil 2 és 3 remake-je továbbra is kivételesen jól teljesít a kasszáknál. Előbbiből 1,18 millió példány kelt el a szeptember végéig tartó három hónapos időszakban, hovatovább, az összeladás már 13,13 milliónál jár. A negyedévben a Resident Evil 3 Remake-ből is elment 970 ezer kópia, azaz már 8,04 milliónál jár az anyag.

A frencsájz így már átlépte a 150 milliós darabszámot, amihez a legfrissebb Resident Evil 4 újrázás is sokat hozzáadott: a negyedév során további 1,66 millió példány talált gazdára belőle, így az élettartama során már 5,45 milliónál jár. A fizetős Separate Ways DLC is ebben az időszakban jelent meg, így újra sokan visszatértek játszani.

A Street Fighter 6 is remekül teljesített, hiszen a júniusi premier óta már 2,47 millió darabot szórtak szét belőle. A Capcom tehát dúskál a pénzben, hiszen a játékeladások 21,3 millióról 22,6 millióra nőttek az előző év hasonló időszakához képest, azaz a kiadónak felesleges módosítania a jövőre vonatkozó becslésein.

Nem mellesleg a japán vállalat frissíteni fogja a játékai alatt dolgozó RE Engine-t amely ezentúl REX Engine néven fut majd. A Dragon's Dogma 2 lesz az első játék, amely a továbbfejlesztett játékmotort használja majd.

3.
3.
xanatos0911
#1: Pedig kurva jo lett az RE4R. Your loss I guess
2.
2.
crytek
És menni is fog. Ha lesz code veronica remake azt is kajálja majd a nép.
Majd egyszer tolom őket.Resi 7 volt az utolsó a game pass miatt amivel nyomtam. Szeretettel várom majd a többit is
1.
1.
Doomsayer
Well ... az, hogy megvettem a REmake 3-at életem legnagyobb hibája volt és nem sok ilyen játék van, amit ennyire bánok, hogy megvettem. Fujjjjjj pö pö

A REmake 4 meg egyszerűen nem érdekel minimálisan sem. Ez mondjuk személyes probléma, de amennyire szerettem és jó játéknak tartottam, engem nagyon nem mozgat meg ugyan az így 2023-ban. Megcsinálhatták volna olyanra is, mint a REmake 2. Ott volt rá példának az Evil Within 1 második pályája. Mindegy... Nincs kizárva, hogy 10€ magasságában, ha éppen nagyon unatkozni fogok, akkor majd megvegyem, de amúgy nem látom értelmét.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...