Fokozzák a biztonságot az idei The Game Awardson

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 28.
  • Rendezvény
Link másolása
A szervezők szeretnék elkerülni, hogy idén is felszaladjon valaki a színpadra, elmondásuk szerint az idei rendezvény zavartalan lesz. Keighley is bekapcsolódott a indie kategória kapcsán felmerült vitába.

Geoff Keighley egy Twitch-en megtartott kérdezz-felelek műsorban egy órán keresztül beszélt a jövő pénteken megrendezésre kerülő műsorról, és az egyik fő kérdés a műsor biztonsági intézkedéseivel volt kapcsolatos. A tavalyi műsoron a színpadra szökő kölyök után az idei Summer Game Fest nyitórendezvényén is sikerült valakinek megzavarnia a műsort, így Keighley, az egész esemény műsorvezetője és kvázi ura bejelentette, hogy szigorítanak a biztonsági előírásokon, hogy elkerüljék a hasonló incidenseket, elmondása szerint pedig ha történne is ilyesmi, kész tervekkel készülnek rá.

A kérdezőket egy másik téma is foglalkoztatta, nevezetesen a jelöltek listája. Igaz, hogy a Starfield ignorálása még a rajongók számára sem volt meglepő, viszont ezen kívül is volt pár érdekes jelölt az egyes kategóriákban. A legnagyobb port a Dave the Diver kavarta, ami a legjobb indie játék kategóriában indul. A jelölést kritizálók arra mutatnak rá, hogy az indie, azaz independent (független) kategóriában hogyan indulhat egy játék, ami szoros szálakkal kötődik egy olyan gigavállalathoz, mint a Nexon. Ugyanis hiába jelenik meg a legtöbb felületen a játék kiadójaként is a fejlesztő Mintrocket, a stúdió a Nexon tulajdona, a fejlesztők pedig technikailag a Nexon dolgozói.

Keighley szerint az indie jelentése túlságosan sokrétűvé vált, és mindenkinek mást jelent. Ha abból indulunk ki, hogy a fejlesztők adják ki a saját játékukat, akkor a Larian játéka, a Baldur's Gate 3 is annak tekinthető. Ha a költségvetés vagy a csapat mérete határozza meg az indie jelzőt, akkor meglátása szerint egy olyan játék is ide tartozhat, amely mögött akkora kiadó áll, mint a Team17 (Dredge) vagy az Annapurna és a Sony (Journey). Külön kategóriát hoztak létre a debütáló indie stúdióknak, így ha valakinek az első játékos, kis stúdiók alkotásai fontosak, annak ezt a kategóriát ajánlja Keighley.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...