Lesznek még Resident Evil remake-ek

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 1.
  • Hír
Link másolása
A napokban röppent fel a hír, hogy 2024-ben nem érkezik felújított cím a franchise-ból, azonban ez nem jelenti azt, hogy a Capcom ne feküdne rá a témára teljes erejéből.

Yasuhiro Anpo, a Resident Evil 4-remake rendezője beszélt egy IGN-nek adott interjúban a Capcom távlati terveiről a szériát illetően. A rendező megerősítette azt a vélekedést, miszerint ez új játék készítése nehéz, hisz nem lehet megmondani előre, hogy hogyan fognak reagálni rá egy széria rajongói, ha pedig teljesen új franchise, az is kérdéses, hogy mennyire lesz képes megmaradni a piacon. Ezzel szemben egy remake sokkal biztonságosabb, hisz már egy meglévő alapanyaggal dolgozhatnak, amit ráadásul már ismernek a rajongók is.

Bár az előzetes pletykák szerint 2024-ben nem kapunk új Resident Evil remake-et, Anpo nyilatkozata, és a Resident Evil 4 vége alapján egyértelmű, hogy igenis készül valami a Capcom boszorkánykonyhájában. Hogy ez a logikusnak tűnő ötödik rész felújítása lesz-e, vagy a rajongók által sokkal jobban várt Code: Veronica, ugyan annyira kérdéses, mint az, hogy mikor érkezik a következő remake.

Anpo szavai kifejezetten igazzá válnak, ha egymás mellé állítjuk a Resident Evil 4-remake SteamDB statisztikáit a szintén a Capom által idén kiadott Exoprimalével. Előbbivel több mint harmincszor annyian játszanak napi szinten Steamen, mint a dinós-mechruhás lövöldével. Leon S. Kennedy kalandja egy igen komoly helyzeti előnnyel indult, hisz egy meglévő sorozat legnépszerűbb részének felújítása, míg az Exoprimal egy teljesen új PvPvE shooter.

Úgy látszik, a nosztalgiára támaszkodó biztonsági játék valóban kifizetődő, már csak abban reménykedhetünk, hogy a Capcom felismeri a tucatnyi másik franchise-ában rejlő potenciált is, és kapunk végre egy Dino Crisis remake-et is, vagy esetleg egy MegaMan felújítást.

2.
2.
crytek
Code Veronica miatt egy tuti még lesz. Ott van boxon mert adták a goldhoz de az a nézet édes istenem első 10 perc után töröltem. Remélem az is ilyen resi 2-3 az nézetet kap majd akkor végre játszható lesz.

Lost Planet és a Dino Crisist is előszedhetnék végre
1.
1.
Doomsayer
Nekem már nem hiányzik több Resi remake. Szerintem az ötödik rész már modern és új - mármint ahhoz képest. Nekem is inkább egy Dino Crisis 1 remake kéne az eredeti survival horror stílusban, de ... nem igazán látom bármelyik percben jönni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...