Még mindig a single játékokat részesítik előnyben a PS5-tulajok

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 15.
  • Pletyka
Link másolása
Vannak olyan régi berögzült szokások, amik nem nagyon akarnak kikopni a köztudatból. Egy kiszivárgott belsős dokumentum szerint a PlayStation 5-felhasználók még mindig sokkal több időt töltenek single player címekkel, mint multisokkal.

Lassan ülnek le a hullámok az Insomniac Games-t ért múlt havi adatszivárgása óta, melynek során 1,3 millió belső fájl került illetéktelenek kezébe. A hackertámadás nyomán számos belső dokumentum került ki az internetre, több bejelentésre váró projektről hullt le a lepel idő előtt, és számos statisztikai adat került a nyilvánosság elé. Ez utóbbihoz tartozik egy új kimutatás is, amely a PlayStation 5-tulajok szokásait taglalja.

A konzol megjelenése óta eltelt három évben a felhasználók sokkal több időt töltenek egyjátékos mókára kihegyezett játékokkal, mint többjátékos címekkel - a Sony 2023 februárjából származó belső üzleti jelentéséből származik ez az infó. Szinte minden hónapban a felhasználói bázis ideje nagy részét single játékokkal töltötte, havi játékidő több, mint 50 százalékát, és gyakran többet is. 2022 decemberében az akkori összes 1,6 milliárd óra 59 százalékában egyjátékos címekkel múlatták az időt a felhasználók, 20 százalékát free-to-play multis játékokkal, 21 százalékát pedig olyan többjátékos produktumokkal töltötték, amikhez PlayStation Plus-tagság szükséges.

Egy másik dia összeeresztette a PS5 és a PS4 felhasználói bázisát, de az eredmények itt is hasonlóak: a single player játékok iránti elkötelezettség folyamatosan nagyobb volt minden egyes hónapban 2019 januárja és 2023 februárja között. Például a két konzolgeneráció felhasználói együttesen 3,6 milliárd játékórát produkáltak, amiből 2,4 milliárd órát single player játékokra fordítottak.

Nem meglepő ez a trend, hiszen a Sony mindig is nagy figyelmet fordított a minőségi egyjátékos címekre, és bár a live-service modell egyre jobban tör előre, még mindig számos kiadó és fejlesztő vall kudarcot, a kezdeti sikerek után érdektelenségbe borul egy-egy szépreményű többjátékos anyag.

8.
8.
Merőkanál
Főleg a történet alapú játékok amik lekötnek . Tele van agyatlan játékokkal agyatlan lövöldékkel a piac menj és lőj .Lőj ....De miért ? Jó van az úgy ....... Aztán jön egy olyan cucc mint a The Last Of Us és csodálkoznak miért imádják a játékosok.....
7.
7.
Neo1989
#5: "egész nap rosszindulatú embereket viselek el a melóban"

Nos látom ezzel nem vagyok egyedül. És mivel a multis játékok jelentős része is mérgező és tele van hülye gyerekekkel a végeredmény szintén ugyanez.
6.
6.
Low Noise
Igaz PC-n, de 10 hónapig csak a Days Gone-al játszottam, cseppet beszippantott :-)
5.
5.
DragonBleacPiece
egésznap rosszindulatú embereket viselek el a melóban, el nem tudok annál taszítóbb dolgot képzelni hogy az otthonomban pihentető gaming alatt ugyanez folytatódjon xD marad a singleplayer és igényesség
4.
4.
zoli12i
Ezeknek az adatoknak a tudatában akart a Sony fejese átállni totál a live service fosokra?
3.
3.
Neo1989
Én csak Single-ben játszom most is, meg amióta ezt a hobbit űzöm.
És ez így is fog maradni.
2.
2.
Nothing
Single-ben játszani nem berögzült szokás.
1.
1.
Yanez
Jó látni, hogy ilyen népszerűségnek örvendenek a single mókák! Maradjon is így!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...