Elbocsátások a Crash Bandicoot és a Modern Warfare III fejlesztőinél is

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 8.
  • Gyászhír
Link másolása
Még mindig elkeserítő híreket kaptunk az Activison Blizzard háza tájáról, hiszen a Microsoft kaszája több patinás stúdiót is elég durván érintett. Súlyos a helyzet a Crash Bandicoot és a Spyro-sorozatért felelős Toys for Bobnál és a Sledgehammer Gamesnél is.

Ahogy azt a Microsoft a múlt hónapban bejelentette, számos játékrészlegét érinti az 1900 főt számláló leépítés, köztük a frissen megszerzett Activision Blizzardot is. A tömeges elbocsátások újabb körének következményei szépen lassan napvilágot látnak.

Amit arról az SF Chronicle beszámolt, az Activision Blizzard 86 alkalmazottját bocsájtja el a kaliforniai Novatóban található stúdióban, egészen pontosan a Hamilton Landing 4 szám alatt található irodában, ahol a Toys for Bob csapatának főhadiszállása van.

A Skylanders-frencsájz alkotója, illetve a Crash Bandicoot és a Spyro the Dragon-játékokért felelős stúdió munkaerő-állományának jelentős részének mondhat búcsút, így az irodáját is kénytelen volt bezárnia. Ám a Windows Central munkatársa, Jez Corden elárulta, hogy a fejlesztő nem zárkózik el attól, hogy ideiglenesen home office-ban foglalkoztassák embereit, mindeddig míg át nem költöznek egy kisebb és olcsóbb irodába. Azaz nincs minden veszve.

Állítólag 706 dolgozót kirúgtak a Modern Warfare III fejlesztőitől is

Hasonló csapást szenvedhetett el a Sledgehammer Games is - ahogy arról Kalifornia állam szervei tájékoztatták a nagyérdeműt. A Foster Cityben található iroda megegyezik a stúdió székhelyével, ami már nincs többé, hiszen bezárják, és ideiglenesen áttérnek távoli foglalkoztatásra, míg kisebb irodát nem találnak.

A 2009-óta a népszerű lövöldözős frencsájzra koncentráló csapatnak köszönhettük a Call of Duty: Advanced Warfare-t, a Call of Duty: WWII-t, a Call of Duty: Vanguardot és a tavalyi Call of Duty: Modern Warfare III-at. Sajnos ez utóbbit nem teheti ki a vitrinbe a csapat, és nyilván ha szigorúan a minőséget vesszük szemügyre, akkor a Sledgehammer játékai rendre gyengébben teljesítettek az Infinity Ward és a Treyarch címeinél.

1.
1.
crytek
FTC brühü hü lehet sírdogálni tovább
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...