Több mint 2000 dollárt spórolhattak az Epic Games felhasználók tavaly

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Megjelent az Epic Games Store évértékelője, amelyből kiderült, hogy, 86 játékot adtak tavaly ingyen. Ezek összesített értéke pedig meghaladja a 2000 dollárt.

Az Epic Games egy blogposztban tette közzé a legfontosabb számokat az elmúlt évből. Megtudtuk, hogy decemberben 75 millió aktív felhasználója volt a platformnak, ami 10%-os növekedést jelent a 2022-es adathoz képest. Összehasonlításképpen, a Steam 2021-ben 132 millió aktív felhasználóval rendelkezett.

A játékosok 16%-kal többet költöttek az Epicnél az előző évhez képest, 950 millió dollár bevételt termelve ezzel a vállalatnak. A költést és a játékidőt figyelembe véve a legsikeresebb játékok a Genshin Impact, a Rocket League, a Dead Island 2, a GTA V és a Fortnite voltak.

Az ingyenes játékok is nagyon pörögtek, összesen 86 cím volt 2023-ban, ami 586 millió letöltést generált. A játékok összesített ára 2055 dollár volt. A heti ingyenes játékok rendkívül népszerűek, azonban részben emiatt továbbra is veszteséges az Epic Games Store 5 évvel az indulás után is.

A jövőre vonatkozó kitekintőből azonban kiderült, hogy 2024-ben is itt lesz velünk. Emellett kapunk egy új letöltéskezelő felületet, ahol lehet majd időzíteni letöltéseket és frissítéseket. Fejleszteni szeretnék az offline módot és a barátokkal történő kommunikációt is, illetve ehetővé teszik az előfizetéses szolgáltatások integrálását, valamint érkezik a “dinamikus bundle” és a játékok megjelenés előtti letöltésének lehetősége is.

6.
6.
crytek
#5: Epicen azért vannak ingyen játékok mert az EPIC MEGVESZI neked.
Steamen, gogon, fanaticalon, humblen meg azért vannak néha néha free címek mert ott a kiadók promoznak egy új részt dlc-t évforduló stb...

Nem mindegy a két dolog

A valve a legjobb legkirályabb pc-n nekik nincs szűkségük az emberek/kiadók lefizetgetésére :)

Minden alapon megvan hogy fikázzam ezeket a f***ket majd ha tesznek ellene (soha fognak) majd megváltoztatom a véleményem és a hozzáállásom írántuk
5.
5.
Perseus84
#4: Kíváncsi lennek ezt hogy logikáztad ki. A Steam meg a többi biztos a jó szíve miatt ad igyen cuccokat az epic meg a profit miatt.
Ciki már nagyon ez az undorod aminek semmi alapja nincs. Felnőhetnél már végre a gyerekes gondolkodásod elhagyásával
4.
4.
crytek
#3: Nekem adhatnak michel csillagos kajat is egy szaros disznó olba ingyen attól még nem fog érdekelni :)

Az egyik cég elismerésre méltó mert letett valamit az asztalra a másik meg egy moslék aki szívatja a pcseket.. de ezt már megénekeltem sokszor.
3.
3.
Br1sk
#1: Akkor neked most az a cég a szimpatikus aki meggazdagszik a jónépen és az aki ingyér osztogat a saját profitja kárára meg nem? Kicsit mintha most szembe mennél a saját logikáddal
2.
2.
Nothing
Popcorn bekészítve, kapcs a crytek channelre. :)
1.
1.
crytek
Gyengébb a bevétel mint tavaly... Vicces hogy steamen 1 szem game leverte az epic teljes évét exlúzivokkal :)
Jól megy a bolt nekik na...egyre jobban :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...