Európában is a Helldivers 2 volt a legkelendőbb februárban

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 18.
  • Biznisz
Link másolása
Bár az angliai és az európai lista első ránézésre megegyezik, azért igenis vannak különbségek, főleg a Top 10 alsó szegmensében, illetve az alatt is volt némi mozgolódás.

A hónap elején közölte a GDS az Egyesült Királyságra vonatkozó februári eladási adatokat, és gyakorlatilag ugyan azzal a feltételrendszerrel elkészült a teljes európai kontinensre vetített statisztika is. Persze, vannak fehér foltok úgy kiadók, mint országok terén, azonban ezt egyértelműen jelöli az oldal.

Az előző évhez képest 21,2%-kal növekedtek a videójáték eladások, igaz, az idei február öt hetes volt, ha hétről hétre vetjük össze a számokat, akkor csak 0,1% az a növekedés. Ennek egyik oka az is, hogy tavaly februárban jelent meg a Hogwarts Legacy, amiből a megjelenést követően öt héten belül több példányt adtak el, mint az idei februári TOP 10 minden játékából együttvéve. Az adatokat torzítja, hogy a Palworld mögött álló PocketPairt nem figyelti a GDS, így nem kizárt, hogy valójában a tavalyinál is erősebb volt az idei hónap (a statisztika a fizikai példányok eladásait figyelni, a digitális eladásokat csak adott AAA-kiadók esetében számolják bele).

Senki sem lepődik meg azon, hogy itt is az Arrowhead co-op lövöldéje áll az első helyen, ahogy azon sem, hogy olyan címek lakják be a TOP 10-es mezőnyt, mint a legutóbbi Call of Duty, a GTA V vagy a Red Dead Redemption 2. A Helldivers 2 elkövette ugyan azt a bravúrt, mint a szigetországban, nevezetesen a megjelenést követően hétről hétre nőttek az eladási számai. A kontinens viszonylatában a megjelenést követő negyedik héten csak 5%-kal marad el a Marvel's Spider-Man 2 azonos idő alatt produkált számaitól.

A hónap "vesztese" a Final Fantasy VII Rebirth, aminek eladási számai 23%-kal maradtak el a Remake-hez képest. A Ubisoft AAAA-játéka csak a 9. helyre tudott felkapaszkodni. A konzoleladások is csökkentek a tavalyihoz képest, igaz, nem egyenlő mértékben. PlayStation 5-ből csak 2%-kal fogyott kevesebb, mint 2023 februárjában, míg Switch-ből 17%-kal, Xbox Series X/S-ből pedig 47%-kal.

Nézzük hát hogyan is alakult a Top 10-es lista az Öreg Kontinensen:

  1. Helldivers 2
  2. EA Sports FC 24
  3. Final Fantasy VII Rebirth
  4. Grand Theft Auto 5
  5. Call of Duty: Modern Warfare III
  6. Red Dead Redemption 2
  7. Hogwarts Legacy
  8. It Takes Two
  9. Skull and Bones
  10. Need For Speed: Heat
1.
1.
hedzsooo
Ja, mi magyarok is rakaptunk paran, legalabbis nekem 1re tobb ismim van Steamen magyarok kozul is, akivel eggyutt szoktam tolni olykor-olykor! :)

Tovabbra sem banom ha vki meg felvesz Steamen a Helldivers 2-hoz, itt talaltok, illetve ezen a neven, Steamen: HeyJoe-HUN-(SNAKE)PCRPGCommunity

En konkretan a nap nagyreszet angol szovegkornyezetben toltom 1ebkent, igy olykor egeszen relaxaloan tud hatni, ha az anyanyelvemen is okorkodhetek, rizsazhatok (Ertsd: szidhatom a gepeket, + a bogarakat. XD) jatek kozben. :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...