Nem sikerült jól a Cities: Skylines II első DLC-je, a készítők elnézést kértek

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 19.
  • Hír
Link másolása
Három héttel a DLC megjelenése után a készítők elismerték, hogy sem a játék, sem a kiegészítő nem úgy sikerült, ahogy tervezték. A Beach Properties mostantól ingyenesen elérhető, a vásárlóknak pedig visszatérítik a pénzüket.

Márciusban elérhető lett a Beach Properties DLC a Cities: Skylines 2-höz azonban, ahogy a játék többi része, úgy ez sem sikerült problémamentesre. Sokan eleve azt érezték, hogy a játék jelenlegi állapotában a kiegészítő nem indokolt, pláne nem 10 dolláros áron. Ennek megfelelően el is kezdtek érkezni a negatív Steam értékelések a DLC-re.

Három héttel a megjelenés után Mariina Hallikainen (a fejlesztőcsapat, Colossal Order vezérigazgatója) és Mattias Lilja (a kiadó, Paradox Interactive helyettes vezérigazgatója) közös közleményt adtak ki – számolt be róla a PC Gamer.

Elismerve a játékosok irányából érkező kritikákat bejelentették, hogy visszaadják DLC-t megvásárlók pénzét, kivéve azokat, akik a játék Ultimate kiadásán keresztül szerezték meg, ott túl bonyolult lenne a tranzakció, helyette extra tartalmat biztosítanak majd. A jövőben pedig ingyenes elérhető a kiegészítő.

Változtatnak a fejlesztési hozzáálláson is, a jövőben szeretnék jobban bevonni a játékosokat, ennek érdekében pedig tartanak majd egy “tanácsadói ülést” a játékosokat képviselő csoporttal, akikkel megbeszélik a hátralévő terveket 2024-re.

A közleményben még leírták azt is, hogy a nemrég közzétett roadmapen 2024-re ígért Bridges & Ports kiegészítő 2025-re csúszik, valamint a konzolos verziót is halasztják, a tervek szerint októberre. Hozzátették azt is, hogy a konzolverzión külön csapat dolgozik, ezért az a csúszás nem befolyásolja a PC-s terveket.

A Cities: Skylines 2 rajtja nem volt problémamentes, egyrészt nem sikerült megoldani, hogy a PC-s verzióval együtt megjelenjen a játék konzolokra is és a PC-s verzió úgy indult el október végén, hogy a fejlesztők tisztában voltak a hibáival. A játékosok nem is voltak elégedettek, a negatív visszajelzések olyan méreteket öltöttek, hogy januárban a fejlesztőcsapat vezérigazgatója kérte a közösséget, hogy szüntessék be a toxikus viselkedést.

5.
5.
Spazz Maticus
#3: Igen, ez sajnos tényleg ennyivel "magyarázható" mint alább Oorky írta : Ez egy Paradox játék...

És itt most ezzel nem is az aktuális szomorú "trendekre" gondolt szerintem a mai játékpiacon, hanem hogy ez a cég évtizede hírhedt erről.

Sajnos jellemző rájuk ez a durva kettősség, egyrészt a mai piac egyik leginnovatívabb szereplői ők, és bizonyos kategóriákban szinte egyeduralkodók és megkerülhetetlenek a játékaik, másrészt viszont amit ők bevezettek az iparban egyfajta sajátos "DLC stratégiájukkal", az a bicskanyitogatóan legalja átverés mód amit csak el lehet képzelni...
4.
4.
Ooorky
#3: Ez egy Paradox játék...
3.
3.
nemfontos
#2: Na és attól jobb? Hogy a paradox is ezt csinálja?
2.
2.
Ooorky
#1: Paradox az összes játékával ezt csinálja.
1.
1.
belaman
ez tényleg k*rva jó! kiadták újra az első részt kicsit cicomázva (mint látszik szarul), majd az összes dlc-t (62 db!!!) megpróbálják újra eladni. inkább nem írom le, mit kívánok az ilyen cégeknek...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...