Shawn Layden: Egyetlen konzol kellene

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 23.
  • Hardver
Link másolása
A PlayStation volt fejese szerint a jelen generációs konzolok és a PC-k is elértek egy olyan szintre, hogy a különbségek elhanyagolhatók, legalábbis felépítés terén, és mindenki jobban járna, ha a konzolháborúnak vége lenne.

Shawn Layden sokaknak lehet ismerős, hisz 2014 és 2019 között ő vezette az Sony Interactive Entertainment amerikai szekcióját. A Sony-veterán pár év kihagyás után 2022-ben a Tencenthez csatlakozott stratégiai tanácsadóként, és ha azt nézzük, hogy hány évtizeden át vett részt a videójáték-ipar alakulásában, akkor abszolút érthető, hogy miért ad a kínai cég a szavára.

Egy IGN-beszélgetés során Layden kifejtette nézeteit a jelenlegi konzolgenerációról, az elbocsájtásokról és a játékok jövőjéről is. Az egyik ilyen meglátása, hogy mindenki jobban járna, ha csak egyetlen otthoni konzol lenne a piacon. Véleménye szerint ezzel végre magunk mögött tudnánk hagyni a konzolháborút, és a jelenlegi generációt szemlélve szerint most is már félig itt tartunk. A PlayStation 3 és az Xbox 360 olyan mértékben különböztek egymástól, hogy azokra a konzolokra multiplatform címet fejleszteni kész rémálom volt Layden szerint. Ehhez képest a jelenlegi gépeket ugyanaz a chipgyártó látja el, és az egész architektúrájuk zavarba ejtően hasonló, sőt ha idevesszük a PC-t is, akkor még nyilvánvalóbbá válik a dolog.

Az iparági veterán épp ezért úgy látja, hogy az lenne a legjobb, ha egyetlen konzol lenne csak a piacon, hisz a jelenlegi konzolpiac is "küszködik". Ennek egyik okát abban látja, hogy a globális konzolpiac eddig sosem lépte át a 250 milliós installációs bázist. Ez a jelenlegi nehéz időszak is részben betudható ennek, bár az elbocsájtások kapcsán megjegyezte, hogy a stúdióknak új ötletekre, de legfőképpen türelemre lenne szüksége.

16.
16.
Darkenkhal
Csak nem jött le hogy ha egy konzol lesz, akkor monopol herlyzet lép fel és olyan árak lesznek ( konkurencia hiányában ) amit már a jól keresők sem tudnak megfizetni...?
Pénzéhes geci gazdag genyák....
15.
15.
memoryman
#14: Az a mondat teljesen értelmes, csak egy vessző maradt ki a mondatból.
"Ez meg arra utal, hogy mindig az adott dolog sínyli meg azt, hogy két tulaja van, nem a tulajok."

A Czuczor–Fogarasi-szótár meghatározása szerint a túr nem más, mint „dörzsölés, feltörés által támadt gennyes, rutságos seb az igás, hámos, nyerges állatok testein, főleg nyakukon, hátukon, vagy szügyükön”. Innen ered a közmondásban szereplő túros szó, melynek jelentése „kisebesedett, feltört, fekélyes sebű”.
14.
14.
crytek
#13: Annyira okosak vagytok de ennek ajánlatos nekifutni mégegyszer

"hogy két tulaja van nem a tulajok". Itt már sok volt a pálesz a tűző napon.
13.
13.
Xerato
Üdv! Nem okoskodni kívánok.

Az eredetileg cseberből vederbe. A cseber vödörhöz hasonló fából készült edény. A mondás lényege, hogy nem jutottál előbre, mert a két tárgy szinte ugyan az.

A közös lónak túrós a háta, pedig onnan ered ,hogy a keményen megdolgoztatott lónak izzadsága felhabosodik, ahol dörzsöli a szerszám vagy a nyereg. Erről a fehér habról asszociáltak a túróra. Ezt a habos izzadságot hívjuk tajtéknak egyébként. Ez meg arra utal, hogy mindig az adott dolog sínyli meg azt, hogy két tulaja van nem a tulajok.
12.
12.
memoryman
#7: És a magyarok nem puhították a húst a nyereg alatt, hanem azért rakták oda, hogy ne törje fel a ló hátát a nyereg egy hosszú lovaglás alatt.
11.
11.
csoki0619
#7: Köszi az infót, én se értettem, h kerül oda a túró.

A másik kedvencem, a csöpörből vödörbe. Van a vödörből vödörbe verzió, de a kedvencem a csöpögő vödörbe.
10.
10.
Mardük
#7: Leonárdódikápriós pohár pezsgős bólintás
9.
9.
Nate Hope
#7: Ma is tanultam valamit, köszönöm!
8.
8.
Trottenbauer
#6: Nem jó az sem,mert rengetegen vannak,köztük én is,akik nem akarnak pc-n játszani,csak könzolon.
7.
7.
Spazz Maticus
#4: Közös lónak túros a háta, nem túrós... :)

A "túr" egy régies, ma már nem használt kifejezés egy fekélyes felfertőződéssel járó bőrbetegségre, ami akkor alakulhatott ki, ha túl sokat volt a hám/nyereg, egyéb felszerelés a lovon, és kidörzsölte a bőrét.

Tehát akkor, amikor túl sokat, többen "használták" szerencsétlen állatot.(Vagy csak nem gondozták szegényt megfelelően, de az egy másk kérdés...) Ha belegondolsz így van értelme ennek, minthogy annak hogy bárki túróval kente a hátukat... ;)
6.
6.
Grabowsky30+
#3: Valójában csak egy jó pc-re van szükség és az majdnem mindent lefed! (emuval még a switch-et is)
4.
4.
Merőkanál
Sosem fogják meglépni mert akkor osztozni kell a nyereségen mindenkinek . És lenne aki sohasem lenne elégedett semmivel . Közös lónak túrós a háta jelen esetben hatványozottan beigazolódna . Inkább jó játékokat csináljanak ne a hülyeséget beszéljék . Kellenének nagyon az új forradalmi ötletek amit még sehol nem láttunk mint a PS2 idejében estünk keltünk olyan címek jöttek . Hol van ez ma már ? mindent a 4k Ra meg a Raytraycingra bíznak “ majd az eladja …..
3.
3.
rDAVE
#1: Most se kell 4 konzolt venni. A 7. generációban 5 konzolt is elbírt a piac (wii, 360, ps3, psp, ds), mindegyiknek volt sok exkluzív játéka.
Ma van 3 konzol (Series, PS5, Switch), ebből kettő rá van szorulva, hogy mindent kiadjon PC-re...
2.
2.
zoli12i
Minden korábbi CEO-tól megtiltanám, hogy bármit is nyilatkozhassanak. Kiégett arcok, akiknek már semmi köze az iparhoz.

Ez a faszi is akárhányszor nyilatkozik, mindig valami baromságot sikerül nyilatkoznia. Persze így rivaldafényt kapva.
1.
1.
crytek
Csak ezzel a folytonos verseny szűnne meg ami nélkül ez a rühes világ nem létezne szerintük..
Egyébként ezzel oltári nagyot csak és kizárólag a gamer emberek nyernének senki más...mert ha minden jönne mindenre akkor nem kéne 4 konzolt venni otthonra elég lenne csak egy valami... Szegény konzol gyártó cégek meg brühühü hogy miért nem az övét vettük
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...