Nincs ingyen a Fallout 4 frissítése a PlayStation Plus előfizetőknek

A játék évekig elérhető volt az alap előfizetéshez járó PlayStation Plus Classic gyűjtemény részeként, most pedig az Extra szinttel játszható ingyenesen. Viszont a PlayStation 5 verzió így feláras.

Megjelenési traileren a SaGa: Emerald Beyond

Az évek óta alvó sorozat most egy új résszel jelentkezik, amelyben számtalan japánosan érdekes karakterrel az oldalunkon menthetjük meg a világokat, amiből ezúttal 17 lesz.

Májusban jelenik meg a Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord

Az 1981-es játék remake-je szeptember óta elérhető korai hozzáférésben, egy hónap múlva pedig immár a teljes verzió is elérhető lesz PC-re és konzolokra is. Nosztalgiázni vágyók, figyelem!

Launch traileren a Sand Land

A holnap megjelenő játék immár utolsó trailere is megérkezett, ami ugyan akciódúsnak ígérkezik, viszont egy sokkal komolyabb és komorabb tónust képvisel, mint az eddigiek.

A Frostpunk túl van az 5 millió eladott példányon

Az 11 bit Studios játéka tegnap volt 6 éves, ennek apropóján osztották meg a készítők az igencsak szép mérföldkő elérésének hírét is. A nyáron érkező második részről is beszámoltak.

Elérhetők az Epic Games Store e heti játékai

Egy dimenziók közt utazó FPS-t és egy elborult, posztapokaliptikus RPG-t kapunk a héten, de már azt is tudjuk, hogy mit ad az Epic Games a jövő héten ingyen.

Launch traileren a Stellar Blade

Besűrűsödtek a megjelenések a hétvégére, ezúttal a PlayStation 5-exkluzív játék, a Stellar Blade kapta meg az utolsó, megjelenés előtti trailerét, ami ezúttal inkább a hangulatra épít.

Újabb jel utal rá, hogy júniusban leplezik le a Gears 6-ot

Ezúttal a J.D. Fenixet megformáló színész szólta el magát karaktere sorsát illetően. Egyre valószínűbb, hogy a júniusi esemény egyik nagyágyúja az Xbox-exkluzív sorozat következő része lesz.

Konzolokra is jön a Deathbound

A csapat alapú, mégis egyjátékos soulslike valamikor az idén érkezik, és eddig csak annyi volt biztos, hogy PC-re jelenik meg, viszont a legújabb trailer szerint Xboxon és PlayStationön is játszhatunk majd vele.

A No Rest for The Wicked fejlesztője szerint a Dark Souls is jól járt volna a korai hozzáféréssel

A játék sok kritikát kapott a korai hozzáférésben tapasztalható minőségével kapcsolatban, a Moon Studios vezérigazgatója azonban hosszú posztban fejtette ki, hogy miért is volt jó döntés a részükről az early access.

Bíróság elé állítanak egy embert a Nintendónak küldött fenyegetései miatt

A fenyegetések hatására több élő eseményt is lefújtak a japán cégnél, a 27 éves fiatalembernek most a bíróság előtt kell felelnie a tetteiért.

A Fortnite lehetővé teszi a “konfrontatív” táncok elrejtését

Egy új frissítésben érkezett a funkció, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztők által konfrontatívnak minősített emote-okat elrejtsük. A jövőben nem kell nézni, ahogy L betűt a homlokuk elé tartva táncolnak felettünk a legyőzőink.

A Nintendo ügyvédei a Garry's Modot is kipécézték maguknak

A borzalmasan elborult videóanimációk és a bizarr Source-modellek legforróbb melegágya, a Garry's Mod is a Nintendo célkeresztjébe kerül. A tulajdonosoknak 20 évnyi tartalomból kell kiszűrniük a japán cég figuráit.

Tovább csiszolják a Star Wars: Battlefront Classic Collectiont, de már kár érte

A cudar rajtot követően az Aspyr hamar orvosolta a Battlefront-kollekció legtöbb hibáját, ám néhány technikai malőr még így is fel-felütötte a fejét. A második nagy javítócsomag ezek zömét is kijavítja.

A videojátékipar számára is kedvező döntést hozott az amerikai tőzsdefelügyelet

Az Egyesült Államokban eltörölnék a versenytilalmat, ami szinte minden iparágra hatással lesz, így a videojátékokra is. A törvény egyelőre még nem lépett életbe, vannak akik jogi támadásra számítanak, azonban több államban már létezik hasonló szabályozás.

Egy hónappal az Alone in the Dark megjelenése után leépítésekkel néz szembe a csapat

A Pieces Interactive egy hónappal azután, hogy kiadta az Alone in the Darkot megválik, valószínüleg több munkavállalótól. A hírt egyelőre egy ember erősítette meg, azonban ő többes számban beszélt.

Megjelent a Don’t Starve fejlesztőinek új játéka

Korai hozzáférésben elérhető a Klei Entertainment következő játéka, a Rotwood, ami talán nem meglepő módon egy co-op roguelike, akár csak a fejlesztőcsapat nagy slágere, a Don’t Starve.

HWSW: Mostantól ketyeg az óra a TikToknak Amerikában

A képviselőházi szavazás után pár nappal - ahogy az várható volt - a szenátus is megszavazta azt a jogszabályt, mely előírja a kínai ByteDance számára a TikTok amerikai operációjának teljes leválasztását az anyacégről. Az eladásra kilenc hónap áll nyitva, de a kínaiak jó eséllyel perre mennek majd - írja a HWSW.

4K Blu-Ray kiadással ünnepli a South Park film a 25. évfordulóját

A minden idők egyik legnépszerűbb animációs sorozatához negyed évszázaddal ezelőtt érkezett film Amerikában hamarosan elérhető lesz 4K felbontásban is. Arról egyelőre nincs hír, hogy Európába kapható lesz-e a speciális kiadás.

Úgy tűnik, hogy bezárt a Bethesda France

A közösségi médiában megjelenő posztok alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft masszív leépítésének következő áldozata a Bethesda francia marketingirodája lehet.

Rövid időre visszatér a PUBG eredeti pályája

Nosztalgiára felkészülni! Májusban két hétre érkezik az Erangel Classic. A pálya jelenlegi verziója helyett az eredeti grafikával és több old school mechanikával lesz elérhető rövid ideig.

Megérkezett a Lords of the Fallen utolsó frissítése

A különböző patchek és javítások mellett a játék jelentette kihívást is variálhatjuk. A soulslike játék roguelike elemekkel is bővült az utolsó tervezett frissítés után.

Az Assassin's Creed: Mirage fejlesztői beszéltek a játék jövőjéről

A kreatív és a művészeti igazgató osztotta meg a játék jövőjével kapcsolatos gondolatait, illetve a potencális folytatást lehetőségét. Nem voltak túl bőbeszédűek, de pár dolog azért kiderült.

Változott a Steam a pénzvisszatérítési szabályzata

A változtatással bezártak egy kiskaput, amit kihasználva akár a teljes játék kipörgetése után is vissza tudták igényelni a játékosok a pénzüket, a jövőben így már nem lehet visszaélni a rendszerrel.

Megvan, mikor jelenik meg a Men of War II

Egy kisebb csúszás után végre hivatalosan tudjuk, hogy mikor érkezik pontosan PC-re a várva várt RTS-játék. Nem is kell rá sokat várnunk, sőt...