ID@Xbox Showcase érkezik a hónap végén

A mostani eseményen is a kisebb indie címeké lesz a főszerep, ráadásul pár várva várt játékról is garantáltan megtudunk majd ezt-azt a hónap utolsó hétfőjén.

Az EA Playbe tarthat a Star Wars Jedi: Survivor

Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, viszont az EA szolgáltatására hivatkozik többek között a PlayStation Store oldala is, igaz, nem minden régióban elérhető egyelőre az ajánlat.

Új stúdiót alapított a Wipeout egyik készítője

Már most három játékon dolgoznak, amelyből egyet hivatalosan is bejelentettek, egyet pedig belengettek. Előbbi egy jópofa minigolfos cím lesz, míg utóbbi a "sportok jövője" lesz.

Hivatalosan is bejelentették a Tales of the Shire-t

Középfölde világának ezer arca van, ezek közül az egyik az idillinek nevezhető Megye és lakóinak élete. A Wētā Workshop első videójátékban ebbe kóstolhatunk majd bele.

Készülőben lehet a Sonic Frontiers 2

A Sega egyelőre nem jelentette be, hogy készülne folytatás a 2022-es játékhoz, a szivárogtatók viszont állítják, hogy már javában zajlik a fejlesztés. Az is előfordulhat, hogy más néven jelenik meg a játék.

Itt a Deadpool új, felnőtteknek szóló trailere

Az előzetes egyáltalán nem fogja vissza magát, a júliusban érkező film hangulatát és brutalitását is hűen tükrözi. Végre teljes pompájában láthatjuk hőseinket is.

Helldivers II - megjelenhet Xboxra is?

Már több mint két hónapja piacon van a Helldivers II, hatalmas sikernek örvend, mind a játékosok, mind a kritikusok imádják a jelenleg csak PC-n és PlayStation 5-ön elérhető játékot, amivel kapcsolatban most arról szólnak a pletykák, hogy lehet Xbox-konzolokra is megjelenik.

A tökéletes színpontosságot célozza az AOC Graphic Pro U3 monitorcsaládja

Habár egyértelmű, hogy az AOC főképp a kreatív művészeket célozza a Graphic Pro U3 sorozattal, a játékosok számára sem lehet rossz választás a pontos színmegjelenítésre fókuszált termékcsalád.

Hades II - ne turkáljunk a fájlok között, ha lehet!

Még meg sem jelent a játék, a fejlesztőknek mégis ki kellett adnia egy közleményt, melyben arra kérik a játékosokat, rajongókat, hogy ha lehet, fejezzék be az adatbányászatot és ne osszák meg a tartalmakat közösségi platformokon!

Új kiegészítő érkezik a Brotatohoz

A Vampire Survivors-szerű játéknak nagy népszerűsége van azok közt, kik kedvelik a műfajt, és most számukra van egy jó hírünk is: DLC és egy ingyenes 4-játékos lokális co-op is érkezik a játékhoz.

Háromfelé oszlik az Embracer Group

Eljön az a pillanat, amikor egy vállalat akkorára nő, hogy érdemes inkább némileg felszeletelni azt. Az Embracer Group mostantól három entitásra oszlik: ez az Asmodee Group, a Coffee Stain & Friends és a Middle-earth Enterprises # Friends.

Daisy Ridley szerint teljesen más élmény lesz az új Star Wars-filmet forgatni

Ridley visszatér a nagyvászonra Rey szerepében a legújabb Star Wars-alkotásban, most pedig a Total Filmnek nyilatkozott arról, hogy ő milyennek éli meg a forgatást.

Darkest Dungeon II - védd meg a királyságod!

A győzelemnek bizony ára van, a Darkest Dungeon II Kingdoms névre hallgató ingyenes frissítésében a sötétség erői visszaveszik azt, ami az övék - vagy legalábbis megpróbálják.

Stellar Blade - sehol nem cenzúrázzák a játékot

Egészen sok szó esett már a videojáték-médiában arról, hogy a Stellar Blade főszereplőjének ruhája és maga a főszereplő sem épp családbarát - tekintve, hogy nem is egy családi játékról van szó -, így akár jogos feltételezés is lehetne, hogy egyes régiók cenzúráznák a játékot, de szerencsére erről szó sincs.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Több érdekes cím is érkezik a héten, homokozhatunk kicsit a Sand Land hatalmas pusztáin, a Stellar Blade-nek is nekieshetünk, illetve elkísérhetjük a Tini Nindzsa Teknőcöket is a legújabb bevetésükön.

Helldivers II – a cél, hogy a legjobb live-service játékot csináljuk

Hatalmas sikernek örvend a Helldivers II, most pedig egy subredditnek és Pilestedtnek hála többet is megtudtunk az Arrowhead és a Sony kapcsolatáról, a játék fejlesztés és javítás dilemmájáról és még sok másról.

11 év után végre elhagyja a korai hozzáférést a 7 Days to Die

Nagyon úgy tűnik és a készítők ezt egy videóval ünneplik meg, melyben elmondják hogyan zajlott az út az 1.0-ás verzióhoz, és hogy mikre számíthatunk majd még a jövőben.

Bejelentették az ötödik, egyben utolsó The Witcher évadot

A Netflix bejelentette, hogy az ötödik évaddal lezárul a Vaják sorozata, és igen, marad Liam Hemsworth Henry Cavill szerepére. Az is kiderült, hogy az utolsó két évad majdhogynem szimultán készül, és hogy mely Sapkowski regényeket fogja feldolgozni.

Új RTS-t jelenthetnek be a Summer Game Festen

Paradigmaváltó RTS-en dolgozik az Uncapped Games csapata, melyet elméletileg júniusban a Summer Game Festen fognak hivatalosan bejelenteni. A csapat a stratégiai játékok világának veteránjaiból áll.

Pert nyert a Take-Two egy tetoválóművésszel szemben

Ezúttal meglepően nem a GTA VI-ról vagy a floridai Jokerről van szó, hanem az NBA 2K-sorozatról és egy tetoválóművészről, aki beperelte a kiadót, hiszen szerinte a cég jogtalanul használta fel alkotásait, amik egyébként kosarazók testén találhatók meg.

Cillian Murphy lehet a Far Cry 7 főgonosza

Szivárgások szerint ismét egy népszerű színész lehet a következő Far Cry-játék főgonosza. Ezúttal az Oppenheimerből is ismert Cillian Murphy öltheti magára az ügyeletes őrült szerepét.

Meghackelték a Ready or Not fejlesztőjét

Több millió fájlhoz, köztük a forráskód egy részéhez jutottak hozzá a támadók, azonban a felhasználók, valamint a fejlesztők adatai biztonságban vannak a Void Interactive elmondása szerint.

Új területekkel bővül a Fallout 76

Ráadásul ezúttal nem egy különálló helyszínt kapunk, hanem Appalachia térképe bővül majd a Skyline Valley régiójával. Ez a Fallout 76 alaptérképének első ilyen nagy bővítménye.

Az első Fallout-játékok alkotójának is tetszett a sorozat

Tim Cain az első két játék fejlesztésében vett részt, azonban azóta is rendszeresen megszólal a Fallout-univerzummal kapcsolatban. Ezúttal a sorozat alkotóit illette dicsérő szavakkal.

HWSW: Útnak indult a Meta AI asszisztense is

Majdnem minden szolgáltatásában lehet majd használni a Meta AI-asszisztensét, miközben megérkezett a cég új nagy nyelvi modellje, a Llama 3 is - számolt be a HWSW.